Boot MGR missing

poruka: 11
|
čitano: 2.198
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Boot MGR missing

Evo dns sam isao update-ati bios na verziju 1.80 i pokrene se komp i pojavi se boot mgr missing....(slika dolje) Onda moram u boot options i izabrati hard na kojem je os instaliran.Pitanje je dal mogu nesto napraviti da se to rijesi tj, da vise ne trebam ici u boot options nego da sam boota.Nadam se da ste me razumijeli.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 15:41 (dustY).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Boot MGR missing

Probaj ući u Recoveri od Prozora, ideš na Recoveri i tamo (MS-DOS prozor) upišeš FIXMBR. Kao da ti nedostaje MBR na disku, čudno...

I'll f*ck you till' you love me! - Mike Tyson
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Boot MGR missing
Pero Dinamit kaže...

Probaj ući u Recoveri od Prozora, ideš na Recoveri i tamo (MS-DOS prozor) upišeš FIXMBR. Kao da ti nedostaje MBR na disku, čudno...

Sry al nisam shvatio ovo.{#}

17 godina
dustY kaže...

Evo dns sam isao update-ati bios na verziju 1.80 i pokrene se komp i pojavi se boot mgr missing....(slika dolje) Onda moram u boot options i izabrati hard na kojem je os instaliran.Pitanje je dal mogu nesto napraviti da se to rijesi tj, da vise ne trebam ici u boot options nego da sam boota.Nadam se da ste me razumijeli.

Imaš li dva diska u računalu?

Ako imaš, postoji mogućnost da si nadogradnjom BIOS-a promijenio boot prioritete.

Uđi u BIOS, podesi ga da ti boota s diska na kojem se nalazi Windows i trebalo bi biti sve OK.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
17 godina
Boot MGR missing

Staviš CD od Windowsa, sve namjestiš kao da ih ideš instalirati i tamo negdje ćeš imati opciju Recovery... to odabereš, trebao bi ti se otvoriti MS-DOS prozor i u njega samo upišeš FIXMBR

Googlaj malo - jedan od rezultata

Mislim da bi to moglo biti rješenje tvog problema.

edit:

Ovo je vjerojatnije što @cro_blue kaže... probaj tako prvo.

I'll f*ck you till' you love me! - Mike Tyson
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 15:51 (Pero Dinamit).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
cro_blue kaže...
dustY kaže...

Imaš li dva diska u računalu?

Ako imaš, postoji mogućnost da si nadogradnjom BIOS-a promijenio boot prioritete.

Uđi u BIOS, podesi ga da ti boota s diska na kojem se nalazi Windows i trebalo bi biti sve OK.

Kak se nisam toga sjetio :D.Sad sam isao namjestit 1 st boot device a kad ono nudi samo jedan disk od 3.Onaj na kojem su winsi mi ne nudi.Sta sad?

17 godina
dustY kaže...

Kak se nisam toga sjetio :D.Sad sam isao namjestit 1 st boot device a kad ono nudi samo jedan disk od 3.Onaj na kojem su winsi mi ne nudi.Sta sad?

Hm... {#}  Moralo bi ga vidjeti!

Pošto mi tvoja situacija nije jasna u potpunosti, da te preupitam oko nekih stvari još jednom...

1. Možeš li ikako bootati u Windows?
  2. Ako ne možeš, provjeri u BIOS-u jesu li ti prepoznati svi spojeni ATA/SATA uređaji?
  3. Ako nisu prepoznati, provjeri spojeve na diskovima i matičnoj ploči. Moguće da se nešto otkačilo.

Ako ni ovo ne pomogne, ne znam dalje!  {#}

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
14 godina
Boot MGR missing

u biosu nijedan sata disk nije pronaden samo ide diskovi ali kad idem u boot options mogu odabrati i bottati u winse.idem provjerit kablove.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Boot MGR missing

Normalno da ne moze bootati u Windows jer mu fali Boot MGR, tako je i meni bilo kad sam nakon Win7 napravio dual-boot sa XP-om, obrisao se onaj meni gdje pise koji Windows da bootam. To sam rijesio ponovnom instalacijom Sedmice.

Ne kuzim kako ti sada moze bootati u Windows, pa jel ti sada sve radi kako spada? 

EnlightenedPhoenix R.I.P. 24.06.2011. |||||||||| Internet zarada http://bux.ratovi.net/?r=ficocod5
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 16:17 (Fićo_CoD 5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Boot MGR missing

Zamjenio mjesta sata kablovima i sad je disk detectan.Stavio ga u 1st boot device i radi.Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Fićo_CoD 5 kaže...

Normalno da ne moze bootati u Windows jer mu fali Boot MGR, tako je i meni bilo kad sam nakon Win7 napravio dual-boot sa XP-om, obrisao se onaj meni gdje pise koji Windows da bootam. To sam rijesio ponovnom instalacijom Sedmice.

Ne kuzim kako ti sada moze bootati u Windows, pa jel ti sada sve radi kako spada? 

Mogao je bootat u winse al sam morao ici u boot options.Evo stavio zaj disk u first boot device i sad radi.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice