BIOS CMOS setup

poruka: 15
|
čitano: 4.450
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
BIOS CMOS setup

Bok... molim vas ako netko zna što znači BIOS CMOS setup fail safe state. Ja se u komp nekužim pa svatko koga pitam sam bedaka  još večeg od mene dela.. hvala.

ines1612

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BIOS CMOS setup

O kojoj matičnoj se radi ako znaš?

Punk's not dead!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: BIOS CMOS setup

u ovoj kutiji di je bila matična ima nekakav priručnik. na njemu piše Guru 1BIT AN7 462SYSTEM BOARD - AKO TI IŠTA TO ZNAČI :)(

ines1612
15 godina
BIOS CMOS setup

Model bi ti trebao pisati na kutiji. Pogledaj malo!

Nikad nisam igrao nijedan cod multiplayer.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

piše ovak:

7212 MBO ABIT socetA AN7 nForce2 Ultra 400+MCP-t BUS

ines1612
17 godina
neaktivan

Kupi dugme bateriju 2032 i zamijeni je. Kad otvoris komp imas je negdje na ploci. 

:)
16 godina
ines1612 kaže...

Bok... molim vas ako netko zna što znači BIOS CMOS setup fail safe state. Ja se u komp nekužim pa svatko koga pitam sam bedaka  još večeg od mene dela.. hvala.

- to znači da je BIOS loše podešen ili je neka od komponenti neispravna (MBO, CPU, RAM, HDD...)

- najčešće kod npr. overcloickinga (mada zbog starosti računala nemora biti OC-an za isti simptom)

- automatski se nakon 'fail' učitava 'safe' postavka BIOSa. Uđi u BIOS (DEL, F2 ... neka od tipki), učitaj defaultne postavke i 'snimi save and exit' (obično tipka F10).

Ako se nakon tog ponavlja, treba (vjerojatno) novu bateriju (za CMOS CR-2032 3V) ili je ozbiljniji kvar.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
BIOS CMOS setup

Da, komponente su neispravne ii baterija nevolja. ako je do komponenti najcesce resetuje bios, inace nisam primjetio nekih vecih problema osim sto svaki put javi tu gresku i mora se vrijeme nastimati ponovo.

ako je baterija problem onda se jednostavno zamijeni (2032 cini mi se)...

lp

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

AJd da to ne rekoh 2 posta iznad tvoga pa ajd. 

16 godina
odjavljen
BIOS CMOS setup

Ako ti se sat ne resetira onda nije do baterije. Inaće, ja sam na takvoj ploči imao neku grešku, bateriju sam morao mijenjati svakih par mjeseci (2-3 puta godišnje). Gotovo sam više na baterije potrošio nego na ploču :-P

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

hvala na savjetima, koliko sam ja primjetila sve radi savršeno. ja ga upalim i stisnem f1 sve se učitava bez beda. prije nekih 2 tj mi je počeo pištat (zvuči kao polidijska sirena,doslovno tinu ninu) neznam ima li to ikakve veze s ovim BIOS CMOS-om.. u svakom slušaju hvala vam svima.

ines1612
17 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Ako ti se sat ne resetira onda nije do baterije. Inaće, ja sam na takvoj ploči imao neku grešku, bateriju sam morao mijenjati svakih par mjeseci (2-3 puta godišnje). Gotovo sam više na baterije potrošio nego na ploču :-P

Ne mora znaciti. Imao sam slucajeva gdje je sat radio jer ga je win automatski namjestao pa naizgled nije kasnio ;)

16 godina
odjavljen
ines1612 kaže...

hvala na savjetima, koliko sam ja primjetila sve radi savršeno. ja ga upalim i stisnem f1 sve se učitava bez beda. prije nekih 2 tj mi je počeo pištat (zvuči kao polidijska sirena,doslovno tinu ninu) neznam ima li to ikakve veze s ovim BIOS CMOS-om.. u svakom slušaju hvala vam svima.

Kad ti traži F1, što točno piše? Kad zatraži F1 otvori bočnu stranicu i pročitaj kod na LCD ekranu u donjem kutu matične, pa u manualu (pri kraju manuala) pogledaj objašnjenje.

Takvo pištanje je znak pregrijavanja. Moguće da ima veze s još nečim, ali meni se dogodilo samo kad mi se cooler odvojio od procesora.

logic kaže...

Ne mora znaciti. Imao sam slucajeva gdje je sat radio jer ga je win automatski namjestao pa naizgled nije kasnio ;)

Zato je pametno pogledati sat u BIOS-u prije dizanja Windowsa.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
16 godina
neaktivan

Kada PC započne sa takvim problemima, potreban mu je jedan dobar servis hardvera. Ništa komplicirano, rastaviti sve, izvaditi komponente, očistiti, kontakte očistiti pomoću kontakt cleanera i sve vratiti natrag.

Siniša
14 godina
neaktivan

dobro jutro,sad sam upalila komp, ušla s DEL i pogledala datum i vrijeme i štima.

ines1612
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice