Prosle godine kupio sam jeftini mini pc marke genmachine i ugodno me iznenadio, svime samo ne hlađenjem. Naime na mobilnom docketu PF7 je proc Ryzen 9 7940 sa integriranom grafikom i integriranih 32 Gb LPDDR5 6400 rama, i stavio sam neki kingston fury renegade disk od jednog Tb. Sve to radi ali na Cinebenchu za minutu odmah ljubi 100°C. Zamijenio sam bio pastu, stavio Arctic MX6 i pala je temperatura za 10°C sada prerađujem kuciste da mi stane desktop socket cooler, moram pripasati nosace i poduprijeti plocu da se ne savine ili ne pukne. Disk se vec savio kad je kurio na 70+°C, nisam ni znao dok nisam instalirao hw info. Za to sam jos stavio jedan ventilator 80 mm na donju stranu ploce i sad je disk na 45°C. Dok sam cekao cooler sa 4 pipea stavio sam jedan stari sa 2 pipea i gore ventilator 60x25 koji se vrti na 5200 okr na 12V i on je sve ohladio ali buka je nesnosljiva. Sad sam ga prebacio na 5V, manje buci a hladi ok al je ruzan i ucvrscen pvc vezicama. No dosao je Teucer 45 mm i on bude ok.
No imam problem, kad sam stavljao MX6 a ona je gusta, pri skidanju odlijepio mi se na jednom kutu onaj lim što stoji oko procesora na rubu kao zastita, malo sam pretjerao tad sa pastom pa je usla ispod njega valjda.
Trebao bih to dobro ocistiti, pripremio sam cetkicu za zube i 99% alkohol, kaj da s njim njezno oribam i pocistim tu pastu prije stavljanja nove i coolera? Krpom i pspirom bas i ne ide skroz, mozda cackalicom, cetkicom. Kaj s ovim limenim coskom koji se dize, sa ga samo poklopim nazad i montiran?
Evo koja slika. 😂
Galaxy S24 Ultra