Acer aspire laptop problem

poruka: 15
|
čitano: 8.189
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

poz,laptop je skoro nov, acer aspire 5 A515-51g 56xi

nemože se upaliti,svijetli ova lampica palva, nisam htio otvarati kučište,sve triba skinuti za eventualno bateriju skinuti, tako da ako netko zna riješenje, nigdje nemogu naći upustvo od ovog laptopa, nisam ga dobio u kutiji

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.5.2018 14:40 (garak).

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Acer aspire laptop problem
garak kaže...

poz,laptop je skoro nov, acer aspire 5 A515-51g 56xi

nemože se upaliti,svijetli ova lampica palva, nisam htio otvarati kučište,sve triba skinuti za eventualno bateriju skinuti, tako da ako netko zna riješenje, nigdje nemogu naći upustvo od ovog laptopa, nisam ga dobio u kutiji

Ako si ga nedavno kupio valjda imaš garanciju stoga goni to u servis

MISCREATED
17 godina
moderator

Uputstvo za upotrebu ti je ovdje, iako brijem da ćeš iz njega saznati ništa bitno.

Nisam iz uputstava uspio shvatiti što točno signalizira ta plava sijalica. To je "power indicator" - pa brijem da svijetli kad je računalo uključeno, a možda svijetli i kad je na struji, odnosno kad je uštekan strujni adapter (vidim da to kod tebe nije slučaj).

Uglavnom, drži više sekundi (minimalno 4 sekunde) tipku za uključivanje/isključivanje i onda bi se laptop trebao posve isključiti, znači ta sijalica bi trebala prestati svijetliti (neka ti strujni adapter ne bude spojen). Kad prestane svijetliti, ponovno ga uključi i probaj ući u BIOS. Znači, odmah nakon ponovnog uključenja mahnito pritišći tipku F2. Ako ni u BIOS ne možeš ući - vrijeme mu je da ide u ovlašeni servis.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2018 12:58 (mbaksa).
14 godina
neaktivan

Pozdrav.. od jutros mi se ne valja ekran na Aspireu 5333

U biti, ne znam jel pokvareno ili se nešto može napraviti. Da li bi pasao ekran nekog drugog Aspirea?

Molim pomoć

Truth is the truth hurts ... Dont you agree??
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Spoji ga na eksterni monitor sa koliko vidim vga kabelom, tako da odvojiš display,inverter,lcd kabel od gpu-a.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Znači, nije do drivera ili softwarea, baš je otišao ekran?

Posuditi ću od nekog monitor pa ću probati, hvala na savjetu.

A jel bi pasao monitor nekog drugog modela aspire laptopa ( isto starijeg)?

10 godina

Iz Device Managera deinstaliraj display driver i instaliraj ponovo. Mislim da bi mogli odgovarati neki drugi ekrani, bitno je da je 40 pinski konektor i položaj isti kao na ovom, ali kolege sa foruma će dati kvalitetnije i bolje savjete pa možda još malo pricekati prije daljnih radnji.  

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.7.2019 11:24 (Fly598).
16 godina

-dok ne probaš ne možeš znati, jer problem je svaka serija-model za sebe tj format-dimenzije i položaj svih konektora, kablova, vodilica.. to sve je na milimetar i čisto fizički ne možeš spojiti npr flatkabel ako je pomaknut recimo 5mm.. i kad je isto-slično, mora biti baš taj model-serija ili imaš sreće pa nađeš neki koji odgovara. Ako tražiš na ebayu to treba paiti, točan SN-broj-proizvođača pa i provjeriti slike koje ne moraju odgovarati stvarnosti.

-monitor je u tom slučaju sigurniji.. tj svakako prvo provjeriš.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

Spojila sam ga na TV i slika je ok. Što dalje?

14 godina

U tom slucaju ti treba novi display, ekran se rastavi izvadi stari pokvareni display , stavi se novi spoji kabel i sve se sklopi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

mozda je samo flat kabel. ne nuzno cijeli display.

8 godina

Postoji mogučnost da nije display. trebalo bi ga testirati na drugom stroju. Prvo bih provjerio LVDS konektor. Kao da je neki kondezator ili dioda poluispravana pa kad se napuni zapulsira.

Vidim da se s desne stane nalaze neke boce s tekučinom, a laptop prekriven s nekakvom folijom. Nje valjda da je bio proliven po desnom gornjem rubu?

https://www.youtube.com/channel/UCgos5WloYoxCvCeUIi47ZxQ
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.8.2019 8:11 (andrijam).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nikada nije bio zaliven, baš sam pazipa na njega. A tu foliju s stavila jer čuvam curicu pd 4 godine koja ne razmišlja, ostavi hranu svugdje pa tako i na laptopu pa da ga zaštitim. 

A te fleke na ekranu, u prvom mjesecu pd kupnje sam ga prebrisala prevlaznom krpom i tp se dogodilo. 

A ovaj problem mi se pojavio u srijedu.

14 godina
neaktivan

Koliko bi zamjena displaya koštala?

14 godina
neaktivan

Ako ne mjenjam cijeli monitor nego samo display, jel bi onda mogao sa drugog Acera display?K ima Acer Aspire za dijelove...

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2019 8:12 (AxLiNa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice