kad probam upalit komp cuju se 3 beepa(nemrem ih razlikovat jel su kratka il duga al mislim duga)
do cega je problem, trazio sam manual od mb al nista
???
kad probam upalit komp cuju se 3 beepa(nemrem ih razlikovat jel su kratka il duga al mislim duga)
do cega je problem, trazio sam manual od mb al nista
???
Vrlo vjerojatno je da se radi o RAM-u. Možda si kupio novi ili promijenio slot starome ili nešto treće...
Ako je novi, probaj upalit komp bez njega i samo sa starim RAM-om - ako onda ne beepa valjda je problem u novom RAM-u.
Ako nemaš novi onda probaj stari stavit na neki drugi slot.
(Ali RAM je 3 kratka beepa, ako je stvarno 3 duga kao što ti misliš onda se radi o tipkovnici...)
da, novi su...
beepovi su vjerojatno i kratki
Ajde pogledaj ako su pravilno postavljeni i malo propuši slotove i probaj ih vratit i rebootat pa mi javi ako onda nema beepova...
opet isto..
propuho sam ih, sjedaju 100 posto
nemam starih ramova..
Govoriš u množini znači imaš ih više, probaj upalit komp samo sa jednim pa probaj tako vidjet ako je problem u jednom od njih...
da, ajde probat cu
ugl imam u ovom 2gb s kojeg pisem pa cu probat ak ovo ne uspije
nista, probo sam svaki pojedinacno u svaki utor(od 4 utora) i opet u svakom pokusaju pisti 3 puta
Samo tri razloga mogu bit kriva za to:
1. RAM ne valja,
2. Matična/slotovi ne valjaju.
3. RAM i matična nisu kompatibilni.
Moguće je da imaš RAM koji ti matična ne podržava pa provjeri malo model matične na netu i pogledaj da li podržava uopće te tvoje nove RAM-ove.
Ako podržava onda nešto stvarno ne valja s njom, pa probaj instalirat drivere sa cd-a koji si (valjda) dobio uz nju. Ako ni to ne pomogne onda stavi nečiju drugu matičnu (da ne kupuješ novu pa se prevariš) i probaj s njom i novim RAM-ovima pokrenut komp.
ok
ako kaj pomaze rami su 2x2gb 667mhz, novi
maticnu sam kupio prek njuskala i covjek veli da sljaka garant, nisam dobio nikakve drivere s njom.. rami su isto novi, znaci nekompatibilnost nam ostaje??
di se to provjeri??
rami su marke qimonda
http://www.manualowl.com/m/Gigabyte/GA-EP31-DS3L/Manual/208010
ne znam dali nemaš manual ili u manualu ništa ne piše,uglavnom evo.
listo sam taj manual al nemrem nac nis
zvuči glupo ali izvadi bateriju i vrati ju unutra.
edit
bateriju je samo dosta na par sekundi izvaditi,a ako nije ram podržan,BINGO
evo pod memory support list nema taj moj
zvuči glupo ali izvadi bateriju i vrati ju unutra.
jesam, na par minuta
mozda duze????
ipak je do ramova (novih usput, kupljenih prek ibeja tak da se necu zamarat s vracanjem)
stavio sam neke stare ramove i komp proradio!!!!
ebay vise ne postoji za mene
Koji ti je procesor?
Imao sam i ja isti problem
ipak je do ramova (novih usput, kupljenih prek ibeja tak da se necu zamarat s vracanjem)
koji vrag si to kupovao preko ebay-a
pa nije da kod nas kostaju nesto previse
koji vrag si to kupovao preko ebay-a
pa nije da kod nas kostaju nesto previse
Moze biti da mu je do procesora, mozda mu je procesorski FSB533Mhz i zato nece, imam isti problem, pa sam nasao da zamijenim sa drugom za 533mhz RAM
btw, DDR(1)-2-3 oznake ili PC(1)-2-3 + neki broj imaju 'dublji smisao'. Postoji realna šansa da je novi RAM DDR3... razlika nije samo u cijeni nego u voltaži.
flashaj bios od maticne postoji mogucnost da su kasnije uveli podrsku ako su noviji rami vrijedi pokusat...
flashaj bios od maticne postoji mogucnost da su kasnije uveli podrsku ako su noviji rami vrijedi pokusat...
Moze i to da bude, nek provjeri koji mu je BIOS i koji je najnoviji, ako mu je malo zastario nek ga obnovi...
intel core 2 duo e6550 2,33
a kaad sam munjen
intel core 2 duo e6550 2,33
Onda nije sigurno do procesora, koji ti je model maticne?
Moze i to da bude, nek provjeri koji mu je BIOS i koji je najnoviji, ako mu je malo zastario nek ga obnovi...
da, maticna je gigabyte ga-ep31-ds3l vrd 11.1
ako kaj pomaze, jucer(kad sam stavio druge ramove i kad je komp radio), usao sam u bios i mucio se 3 sata da mi prepozna hard al nije, pa cak ni dvd rom(spojeni su prek ide kabela, hdd master, dvd rom slave)