Sys admin/inženjer u core IT vs. noncore IT tvrtki

poruka: 2
|
čitano: 5.520
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Sys admin/inženjer u core IT vs. noncore IT tvrtki

Možda je naslov malo nespretan, ali može li mi netko usporediti poziciju sistemaša (orijentiranog MS tehnologijama) u tvrtki koja se primarno bavi IT-jem i onog u tvrtki čija je primarna djelatnost farmaceutika, bankarstvo i sl.? Zanima me koji su plusevi, odnosno minusi jedne i druge strane. Gdje se mogu očekivati veće plaće?

Usput, ako ne odlazim ovim pitanjem preširoko, koje bi tvrtke iz pojedine kategorije bile najbolji kandidati za zapošljavanje? Jesu li to od sistem integratora Combis, SPAN, King..., odnosno Agrokor, ZABA ili Pliva (ili xy) druge strane? 

Siguran sam da je netko prešao s jedne stane na drugu i može dvoje usporediti pa možda navesti i konkretne primjere..., na čemu bi bio jako zahvalan.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Sys admin/inženjer u core IT vs. noncore IT tv
966H kaže...

Možda je naslov malo nespretan, ali može li mi netko usporediti poziciju sistemaša (orijentiranog MS tehnologijama) u tvrtki koja se primarno bavi IT-jem i onog u tvrtki čija je primarna djelatnost farmaceutika, bankarstvo i sl.? Zanima me koji su plusevi, odnosno minusi jedne i druge strane. Gdje se mogu očekivati veće plaće?

Zanima te samo plaća ili i perspektiva?

Jako uopćeno, kod sistem integratora možeš očekivati veće znanje i lakše ćeš biti u toku s novim tehnologijama, što je u IT-u bitno. Kod krajnjih korisnika možeš naletiti na veće plaće, ali je problem što je obično teško dobiti edukaciju van tehnologija koje tvrtki trebaju, a to može biti problem nakon nešto godina.

Sama orijentacija na plaću je jako opasna.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice