Ponuda poslova

poruka: 25
|
čitano: 10.730
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Ponuda poslova

Pozdrav,

Evo otvaram novu temu s ciljem davanja informirmacija ponude IT poslova u Hrvatskoj a i sire.

Svi smo svjedoci da je danas posao naci teze nego ikad, a i velik dio poslova uopce nije oglasen na moj-posao.net, posao.hr i ostalim portalima vec samo na stranicama firme, tako da velika vecina nece biti informirana o tom poslu.

Moj prijedlog je da za sve oglase za IT poslove na koje ste naletili, ili ste naculi da neka firma prima ljude odredjenog profila, a iz nekog slucaja ne odgovara vasim potrebama (ne ukljucujuci oglase na moj-posao.net i sl. portalima gdje su informacije dostupne svima) copy/paste-ate ovdje.

P.S. Da ne bi netko mislio da je post napisan iskljucivo iz razloga sto sam lijen sam traziti posao, moram reci da sam zaposlen ;)

Moj PC  
9 0 hvala 1
16 godina
Ponuda poslova

A jesi li zadovoljan svojim poslom ... Sta radis? Kako si doša do njega? Koliko ti je godina? Koju si školu završija? Certifikati?

To bi bilo lipo znat ...

PS: Pitanja su malo bezobrazna zbog privatnosti, pa neka ti nebude bed ako neodgovoris.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ponuda poslova

Evo ja nudim sebe Namigiva!!Završio sam elektrotehničku školu i imam položen cisco CCNA certifikat.Također sam na ovogodišnjem NetRiders natjecanju osvojio treće mjesto u pojedinačnoj konkurenciji i za nagradu dobio CCNA Security školovanje!Bez posla sam već duže vrijeme poslao samo cca 60 molbi i čak sam uspio dobiti 4 odgovora!Poslao sam svim operaterima i cisco partnerima i ništa!Stvarno ne znam šta da radim!!

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.5.2010 23:57 (Mara33).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Traženje posla

Završio sam školu za tehničara za računalstvo prije 2 godine i od tada sam bez posla. Zanima me gdje mogu naći posao u Varaždinskoj županiji.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.7.2010 17:15 (racunalac).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Ponuda poslova
Mara33 kaže...

Evo ja nudim sebe Namigiva!!Završio sam elektrotehničku školu i imam položen cisco CCNA certifikat.Također sam na ovogodišnjem NetRiders natjecanju osvojio treće mjesto u pojedinačnoj konkurenciji i za nagradu dobio CCNA Security školovanje!Bez posla sam već duže vrijeme poslao samo cca 60 molbi i čak sam uspio dobiti 4 odgovora!Poslao sam svim operaterima i cisco partnerima i ništa!Stvarno ne znam šta da radim!!

Dat ću ti (a i drugima) koji traže posao jedan dobar savjet: položi koji Microsoft Dynamics certifikat. Naravno, nauči tu tehnologiju prije toga. S time je poprilična nestašica na inf. tržištu, a i kako se te tehnologije bude sve više i više razvijale - trebat će i sve više i više ljudi. Sami ispiti nisu skupi ($50 po ispitu), a materijal za učenje možete nabaviti većinom besplatno. Ovo posebno preporučam sysadminima - naći ćete bolje plaćen i izazovniji posao vrlo brzo! Da, treba godina dana da se ta tehnologija izuči do savršenstva (ali nakon te godine ste na konju).

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
16 godina
Ponuda poslova

Još jedna preporuka nezaposlenima .... Ne čekajte ponude za posao i javljanje na te oglase . .. .  bacite se se u vlastite projekte ... programeri mogu na mali miliju nacina se bacit u freelance, biti nezavisni (win marketplace, azure, web app, app store, android,) ... sistemcima je malo teže. Ja da san sysadmin malo bi proucava kabliranje pa mozda mi uleti da projektiran mrežu za susjedovu firmu :)

e krajnje rješenje za nedostatak novca (za one sa certifikatima) je trbuhom za kruhom -> pogledajte potražnju IT kadrova na kruzerima i ostalim brodovima(ima i nasih agencija sto pomazu prilikom zaposljavanja)

Poanta: radite bilo što i trgajte se za bilo koji posao ... ili se bacite u poduzetništvo ili turizam :-D

0 1 hvala 0
17 godina
JohnW kaže...

Još jedna preporuka nezaposlenima .... Ne čekajte ponude za posao i javljanje na te oglase . .. .  bacite se se u vlastite projekte ... programeri mogu na mali miliju nacina se bacit u freelance, biti nezavisni (win marketplace, azure, web app, app store, android,) ... sistemcima je malo teže. Ja da san sysadmin malo bi proucava kabliranje pa mozda mi uleti da projektiran mrežu za susjedovu firmu :)

e krajnje rješenje za nedostatak novca (za one sa certifikatima) je trbuhom za kruhom -> pogledajte potražnju IT kadrova na kruzerima i ostalim brodovima(ima i nasih agencija sto pomazu prilikom zaposljavanja)

Poanta: radite bilo što i trgajte se za bilo koji posao ... ili se bacite u poduzetništvo ili turizam :-D

1. kabliranjem nečeš naučiti kako projektirati mrežu, tj. ako ćeš sa tim znanjem projektirati mrežu onda jadna ta mreža

2. IT kadrovi na krzerima gotovo da ne postoje -> imaš nekoliko ljudi koji drže cijeli brod pod kontrolom, jer su svi sustavi automatizirani i ne treba 50 tehničara da reinstaliraju i slažu neke "kompove"

3. developeri se ne mogu preko noći prebaciti malo na android, malo na win malo apple,.... a i ako utroše neko vrijeme na poučavanje i testiranje API-ja tko im garantira da će pronaći nešto za isprogramirati i zaraditi??

16 godina
sasa kaže...

1. kabliranjem nečeš naučiti kako projektirati mrežu, tj. ako ćeš sa tim znanjem projektirati mrežu onda jadna ta mreža

2. IT kadrovi na krzerima gotovo da ne postoje -> imaš nekoliko ljudi koji drže cijeli brod pod kontrolom, jer su svi sustavi automatizirani i ne treba 50 tehničara da reinstaliraju i slažu neke "kompove"

3. developeri se ne mogu preko noći prebaciti malo na android, malo na win malo apple,.... a i ako utroše neko vrijeme na poučavanje i testiranje API-ja tko im garantira da će pronaći nešto za isprogramirati i zaraditi??

1. u pravu si . . . triba najmanje cert!

2. nisi u pravu . . . istina da ih je malo (2-5) al se trazi . . . sazna priko neki cudnih kanala (susjedskih, tip capo na nekom od caribian.a)

3. isto si djelomicno u pravu . . . al normalan dev nece shetat po tehnologijama vec ce se ulovit za jednu (ako ima trunka genijalnosti onda ce lako prec na drugu).. .. . i nisan prica samo o mob platformi . . . npr imas:

http://www.freelancer.com/

http://www.getacoder.com/

pa ono dev-ovi malo se ispitajte dal van se ispati davat lovu za neku mjesecnu članarinu na ovakve sajtove!

ps: sasa si iz splita?

17 godina
Ponuda poslova

@JohnW

nisam iz Splita (Zagreb)

a ovo sa kruzerima je nemoguče dobiti, jer to ne ide preko agencije u HR koja zapošljava konobare i kuhare na tim istim kruzerima već se ta dva/tri IT stručnjaka zapošljavaju direktno od samog vlasnika kruzera (tvrtka vlasnik kruzera). ili u najboljem slučaju ideš kao konobar i ako imaš sreće vidjeti/upoznati ta dva sretnika na brodu onda ih napiješ, uvališ svoj CV i nadaš se da će te preporučiti za neki kruzer...

to ti je provjereno sa agencijama u HR koji zapošljavaju naše ljude po brodovima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mara33 kaže...

protegni noge do firmi i prestani uzaludno slat mailove i papire jer tako nikad ne budes dosao do posla u dogledno vrijeme. ljudi zele vidjet osobu, dogovori razgovor i prosetaj.

16 godina
neaktivan
Ponuda poslova

može li mi netko ukratko pojasniti što je to Microsoft Dynamics i gdje ga mogu detaljno proučiti? sad sam treći srednje, i volio bih to naučiti (ako je stvarno tako isplativo kao što kažete)

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.7.2010 15:54 (betmen).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Rabenbal kaže...
Mara33 kaže...

protegni noge do firmi i prestani uzaludno slat mailove i papire jer tako nikad ne budes dosao do posla u dogledno vrijeme. ljudi zele vidjet osobu, dogovori razgovor i prosetaj.

Čisto sumnjam u današnje vrijeme da bi to uspilo!Bio sam u tri firme na razgovoru i to preko "veze" sam si sredio razgovor i i ništa!A natječaji koji se pojave i gdje traže baš cisco certifikat i ja se uredno javim i opet ništa takvo je retardirana država!Danas ništa bez veze!A i kako bi mogao recimo dogovorit razgovor u  t-com-u?

17 godina
neaktivan
betmen kaže...

može li mi netko ukratko pojasniti što je to Microsoft Dynamics i gdje ga mogu detaljno proučiti? sad sam treći srednje, i volio bih to naučiti (ako je stvarno tako isplativo kao što kažete)

http://www.microsoft.com/dynamics/en/us/default.aspx

Sve što te ikad zanimalo o Microsoftovim ERP i CRM rješenima.

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
16 godina
neaktivan
Ponuda poslova

Ako je netko zainteresiran, Linux system administrator je dosta tražen, pogotoov ako dogurate do levela 2 ili čak 3.

Dignite si kod kuće bilo kakav server i tuci.

Ako već znate tako nešto ili dizajnirate ili nešto sl. onda vam je web hosting talk dobar forum na kojemu možete naći svašta za uraditi. Dosta se ljudi traži.

...nadam se da sam pomogao

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
sizif kaže...

Ako je netko zainteresiran, Linux system administrator je dosta tražen, pogotoov ako dogurate do levela 2 ili čak 3.

Dignite si kod kuće bilo kakav server i tuci.

Ako već znate tako nešto ili dizajnirate ili nešto sl. onda vam je web hosting talk dobar forum na kojemu možete naći svašta za uraditi. Dosta se ljudi traži.

...nadam se da sam pomogao

Istina Linux sys admini su traženi, jest da je početak teži ali trud se isplati. 

http://www.woodgamesfx.com
14 godina
odjavljen
Traženje posla.

Ja sam iz okolice Varaždina. Završio sam školu za tehničara za računalstvo 2008. godine i od tada sam nezaposlen. Nemam radno iskustvo, završen fakultet i položen vozački ispit. Zanima me gdje (što) bi mogao raditi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.9.2010 16:00 (računalac).

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Traženje posla.

Ma pusti to šta imaš završeno! Daj nam reci šta znaš, šta si naučija! I nemoj mi slučajno reć da si konobarija od 2008 do danas!

15 godina
odjavljen
RE: Traženje posla.
računalac kaže...

Ja sam iz okolice Varaždina. Završio sam školu za tehničara za računalstvo 2008. godine i od tada sam nezaposlen. Nemam radno iskustvo, završen fakultet i položen vozački ispit. Zanima me gdje (što) bi mogao raditi.

Ja sam nažalost imao istu sudbinu,završio za računalca na ESS Varaždin,malo studirao multimediju na VELV-u,i otišao malo u konobarske vode.No slobodno vrijeme nisam provodio u kafićima,nego malo sam se tražio,od Linuxa,do administracije win desktop/server sustava za više korisnika,pa sam i za tim CCNA slinio,pa za MS certifikatim,sad trenutno sam orijentiran na web dizajn(zlobnici bi rekli svi su),razvoj web aplikacija,okušao sam se honorarno i u pripremi za tisak,uspješno,inače trenutno radim u logistici jedne firme koja ima dosta zaposlenih,i taj se broj mijenja,odnosno varira,tako da jako puno znanja iz IT sektora koristim u svakodnevnom radu,gurnuo sam OpenOffiec koji mi inače zadaje puno glavobolje,a gurnuo bih i LINUX kao primarni OS,razvijam web aplikaciju za upravljanjem nazovimo to tako ljudskim resursima,...itd.,bitno je pratiti trendove,kao što je neko rekoa nemožeš preko noći preći sa .NET aplikacija na Android,no širok spektar znanja je danas nužni imati,kao i razvijene ostale vještine za rad u IT sektoru,btw,inače sam još uvijek na poslu

lp

14 godina
odjavljen
Ponuda poslova

Završio sam za tehničara za računalstvo.

Gdje mogu naći dobro plaćen posao u Vž županiji?

Uvjeti: SSS,ne treba radno iskustvo i položeni vozački ispit.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Uskoro (pocetak studenog) ce u mojoj firmi biti 3 natjecaja za programera C-a i object C-a .... i 2 graficka dizajnera...

Jedino sto se trazi je znanje i bar SSS... iovako u firmi imamo samo dvoje fakultetlija kojima je znanje... nisko... da budem pristojan...

Placa: oko 5500, ugovor na godinu dana, mogucnost stalnog zaposlenja poslije isteka ugovora...
In Control
17 godina
protjeran

gore je netko rekao bacite se u poduzetništvo... iz poduzetništva se možeš samo baciti sa zgrade ili objesiti. u ovoj državi moraš biti lopov da bi bio uspješan poduzetnik ,od poštenog rada ništa. ali privatno raditi na crnjaka,isplati se. znam koliko unatoč nekom znanju plaćam web stranice,popravke,umrežavanja itd. naprijed ali na crno. ili ako imate nekoga da vas u startu pogura sa 10-20000 eura.

govorim to iz iskustva . prije 17 godina otvorio sam firmu sa 500 maraka minusa i sada imam oko 3000 eura duga. nikada na zelenu granu. ali eto,živjelo se,prehranjivalo obitelj...

Z
14 godina
odjavljen

Hvala na ponudi, ali ja tražim neki posao kao što je servis, prodaja računala ili unos podataka.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.9.2010 15:28 (računalac).
14 godina
odjavljen
Ponuda poslova

Tražim posao, smjer tehničar za računalstvo. SSS,nemam radno iskustvo i položeni vozački ispit.

Ponude za bilo kakav dobro plaćen posao u Vž županiji slati na 099-512/5094 ili napisati na ovoj stranici.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.9.2010 15:39 (računalac).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mara33 kaže...

Čisto sumnjam u današnje vrijeme da bi to uspilo!Bio sam u tri firme na razgovoru i to preko "veze" sam si sredio razgovor i i ništa!A natječaji koji se pojave i gdje traže baš cisco certifikat i ja se uredno javim i opet ništa takvo je retardirana država!Danas ništa bez veze!A i kako bi mogao recimo dogovorit razgovor u  t-com-u?

a heb...

koliko iskustva imas?

ja nemam cert.. ali radim na toj opremi.. cert kada mi se bude dalo. ne zamaram se time previse.

sami papiri ne vrijede puno ako nisi radio i nemas iskustva sa terena.

ne ide to bas: srednja skola/moguci faks/ koji certifikat.. i peri deri placa ko precjednik.

malo teze. i uglavnom samo u snovima (ili americkim filmovima) osim ako uistinu nisi wunderkind. ono.. vudren 100%

ja sam poceo s volontiranjem. skoro godinu dana radio samo sa putnim troskovima kao naknadom. ucio, naucio, vidio, pamtio...

volim struku i to mi nije bio nikakav problem. nakon toga, kada je krenulo; svaki novi posao (radno mjesto, firma) je bio korak naprijed.

p.s.

sta's u t-com?

sad su kupili combis.. tako da networkasa mislim da im nimalo nece nedostajati.

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
15 godina
neaktivan
Ponuda poslova

Bojim se da je danas najveći problem višak konkurencije koja je visoko kvalificirana.

Naime često se javljam na oglase gdje se traži sys admin. Zbog svog iskustva i MCSA certifikata često i dospijem do testiranja. Međutim ima nas 100+ na svakom testiranju ( ukupno ). To je stvarno veliki broj.

Isto tako moj osobni problem je što ne znam, ne želim, lagati ako i dođe do razgovora. Naime jednom kad se izbori preko konkurencije i dođe se do 10-ak ljudi u zadnjem krugu uvijek je pitanje iskustva. Naime osobno imam malo iskustva rada u domeni. Radio sam domenu ( od nule ) kod jednog poslodavca honorarno i naravno kod kuće dignuo virtualne mašine, da ne zahrđam. Realno mogao sam i lagati i reći kako imam gro iskustva u domeni. Međutim jednostavno taj "mali glas" u glavi mi ne dopušta da tako nešto napravim.

Trenutno imam i rupu od godinu dana dok sam bio "nezaposlen". Naime u fušu sam zaradio više nego što bi me ikoji poslodavac platio. Tako da mi i nije bilo u interesu tražiti posao. Nije baš nešto što poslodavac želi ...

Trenutno radim na CCNA certifikatu i zaposlen sam kao trgovac informatičke opreme. Lakše se tražiti posao dok imaš stalna primanja i posao. Kad te i pozovu na testiranja, nema nervoze. Posao koji obavljam je dobar i ništa mi ne fali. Tako da se ne žalim ako ne dobijem posao.

Na zadnjem testiranju gdje se tražio sys admin za radu u domeni i sistemaš koji bi bio katica za sve koja pomaže krajnjim korisnicima da se glavni admin ne zamara svakim mailom tipa - ne radi mi printer pojavila su se razna dodatna pitanja i potrebe. Znanje Exchange, SQL servera, programiranja u C++, HTML-a, Joomla, bilo je toga još ... Nažalost znanje iz toga mi je ograničeno, a takva pitanja su postala više pravilo nego izuzetak. Naravno da ima i više nego dovoljno kandidata koji to sve imaju u malom prstu. Shodno tome dobiju i posao.

Danas se traži sys admin širokog znanja i iskustva. Realno na tržištu rada ih ima i više nego dovoljno zbog potopa velikog broja tvrtki. Tako da mi koji imamo ponešto ograničeno iskustva tešo možemo konkurirati.

Bilo kako bilo nastavljam rad na CCNA. Ne toliko što mislim da će mi pomoći oko evenutalnog zaposlenja već jer to stvarno volim i zanima me. Već dugo nisam klinac i savršeno mi je jasno da u trenutcima hiper ponude tražitelja posla teško je isplivati kao bolji od ostalih. Moj osobni savijet je - nađite si NEKI posao dok tražite posao koji želite raditi. Ne samo zbog novca, već i zbog osobnog zdravlja. Kako mentalnog tako i fizičkog.

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice