Može li biti gore (ponuda IT poslova) izdvojena tema

poruka: 1.208
|
čitano: 617.588
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Može li biti gore (ponuda IT poslova)
tnakir kaže...

Nemam namjeru ici ca iz firme, dobro mi je tu. A u ostalom, di god da sam do sada radio, mene su zvali da dodjem tako da mi CV nije ni trebao.

Nisam izdržao {#}

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
16 godina
neaktivan
Može li biti gore (ponuda IT poslova)

evo i zadnjih brojki

uzorak od 151 ispitanika uzorak od 151 ispitanika
uzorak od 182 ispitanika uzorak od 182 ispitanika
kod mene normalno radi.....
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
SilverSurfer kaže...
Eh...baš si me razveselio :)

Još da se netko nakon svega zapita zašto ekipa u životopisima izmišljava stvari. Firme su inače isto super što se tiče tih obavještavanja kandidata za posao, mogli bi bar složiti automatizirani mail ako im se već ne da pisati.

Nego, interesantna mi je ta ponuda poslova za sys admine i kvazi sys admine. Za ono prvo očekuju da si valjda za NASAu programirao upravljački program u space shuttleu, a za ono potonije moraš biti bauštelac, automehaničar, doktor nauke, a nije naodmet i da znaš bar 5-6 stranih jezika. Tečno. Onda te prisiljavaju da radiš svakakve gluposti koje inače rade studenti na praksi. Plaća ti je normalno, 2 i pol kile čavla.

Onak, počeo sam se pitati za koji klinac mi služi ta hrpa certova, jer mi znanje koje sam stekao, blago rečeno, propada. Trenutnu firmu zaboli za to kaj sam ja nešto dodatno radio na sebi i svojoj edukaciji, tak da uglavnom popravljam kompove i laptope koje ljudi vrate praktički uništene s terena, zato jer, realno, nema potrebe čačkati po serverima svaki dan jer smo sve sredili i sve radi. Eh da, o povećanju plaće nakon sjecanja tog-i-tog certa niti ne razmišljam.

Bottom line, stvarno ne znam za kog vraga sam se mučio kao Isus sa učenjem za MCSE i MCITP: EA, kad sam komotno mogao upisati nekakav low level tečaj za sistem administraciju i radio bi iste stvari kao i sad. Volio bih se zaposliti negdje gdje bi mogao iskoristiti sve to kaj sam naučio, ali baš iskoristiti kak spada.

Izgleda da me čeka još koja godina životarenja od kikiriki plaće, dobivanja čireva i gnjavaže sa telefoniranjem i slanjem životopisa okolo.

Škvadra koja u CV-u, i općenito, izmišljava stvari nije normalna škvadra. Svaki poslodavac će ti postaviti nekoliko pitanja, a neki će ti čak dati da rješavaš scenarije iz njihovog stvarnog života. Ovo potonje više rade strane tvrtke, ali i kod nas se da naći normalnih privatnih firmi koje žele isfiltrirati kvalitetne kandidate od onih koji samo nadrobe gluposti u CV-u.

S druge strane, postoje firme koje takve provjere uopće ne vrše već zapošljavaju preko veze i to zato jer "mali se kuži u kompjutere, naučit će on to". I onda ti takvoga stave kao sys admina, tebi vele da je on sys admin i ti mu daš domain admin prava da bi drugi dan vidio kako majstor radi logiran s domain admin accountom na svom računalu jer mu je tlaka podizati ADUC s drugim credentialsima, a zatim ti na DC-u iščačka skripte i napravi right click > open na nečemu što se zove automatic_ip.bat. Jer ono, open znači otvoriti i on je sebi zamislio da će se to otvoriti u... Nečemu.

/rant

Uglavnom, iz takvih firmi pobjegneš. Dobre su za skupljanje iskustva ukoliko su velike i to je to.

Nego, nazad na CV. Pisanje svih gluposti s kojima si se ikada susreo je kontraproduktivno. Recimo, ja ne spominjem Oracle, Javu, Joomlu, Nagios jer sam se s njima susreo i nešto kratko radio. Pojma o tome nemam, niti želim imati. Napišem li to u CV, novi poslodavac će me te stvari pitati, a ja neću znati beknuti. I di sam onda? Scimao sam samoga sebe i cijeli moj CV pada u vodu. Držim se stvari koje znam, za koje sam certificiran i koje me g. Franković učio na akademijama i seminarima. Nadalje, u CV svakako bilježite projekte na kojima ste radili i što ste radili na njima. Kasnije ćete se pogubiti i nećete znati što ste sve radili.

I left my wallet in El Segundo.
16 godina
neaktivan
Langsdorff kaže...

Škvadra koja u CV-u, i općenito, izmišljava stvari nije normalna škvadra. Svaki poslodavac će ti postaviti nekoliko pitanja, a neki će ti čak dati da rješavaš scenarije iz njihovog stvarnog života. Ovo potonje više rade strane tvrtke, ali i kod nas se da naći normalnih privatnih firmi koje žele isfiltrirati kvalitetne kandidate od onih koji samo nadrobe gluposti u CV-u.

S druge strane, postoje firme koje takve provjere uopće ne vrše već zapošljavaju preko veze i to zato jer "mali se kuži u kompjutere, naučit će on to". I onda ti takvoga stave kao sys admina, tebi vele da je on sys admin i ti mu daš domain admin prava da bi drugi dan vidio kako majstor radi logiran s domain admin accountom na svom računalu jer mu je tlaka podizati ADUC s drugim credentialsima, a zatim ti na DC-u iščačka skripte i napravi right click > open na nečemu što se zove automatic_ip.bat. Jer ono, open znači otvoriti i on je sebi zamislio da će se to otvoriti u... Nečemu.

/rant

Uglavnom, iz takvih firmi pobjegneš. Dobre su za skupljanje iskustva ukoliko su velike i to je to.

Nego, nazad na CV. Pisanje svih gluposti s kojima si se ikada susreo je kontraproduktivno. Recimo, ja ne spominjem Oracle, Javu, Joomlu, Nagios jer sam se s njima susreo i nešto kratko radio. Pojma o tome nemam, niti želim imati. Napišem li to u CV, novi poslodavac će me te stvari pitati, a ja neću znati beknuti. I di sam onda? Scimao sam samoga sebe i cijeli moj CV pada u vodu. Držim se stvari koje znam, za koje sam certificiran i koje me g. Franković učio na akademijama i seminarima. Nadalje, u CV svakako bilježite projekte na kojima ste radili i što ste radili na njima. Kasnije ćete se pogubiti i nećete znati što ste sve radili.

OK, jedno je malo onak, "uljepšati" životopis, a drugo izmišljati stvari. Recimo, stvarno bih ispao kreten da napišem u životopisu kak znam administrirati unix, a u životu ga nisam ni vidio ni pipnuo. E to je glupo :) Meni je trenutačno jedini problem uopće doći do hebenog intervjua, znam da nisam ništa izmišljao u CVu i kad bi me pitali nešto na temelju CVa sve bi bilo ok.

Pa, recimo, kod mene u firmi se ne radi apsolutno nikakva provjera, jedino je kvaka u tome kaj trebaš debelu vezu za upasti i to je sve. Zato i moram raditi s tuljanima koji ne razlikuju netware od wina 2k8. Kaj se tiče tog petljanja...ja bi najviše od svega volio kad bi mogao svima ostalima uskratiti pristup ADu jer mi svaki put nešto zeznu. Admini u ostalim podružnicama su priča za sebe, nikad ih nigdje nema, a kad treba nešto napraviti onda to uglavnom sam rješavam preko remote desktopa jer, eto, nitko nije siguran gdje je točno admin, ali tu je negdje :) Onak, u firmi postoje 4 admina, a ja uvijek sve moram sam raditi jer su nesposobnjakovići, ali ekipa ima vezu pa se mogu hebati. A ima i debila koji su si umislili nekog klinca pa mi na mreži rade svinjarije sa packet snifferima. Dođe mi da ih opalim tipkovnicom po glavi.

Baš ono, čisti primjer firme za skupljanje iskustva...eto, ja sam pokušavam pobjeći.

Što se tiče CVa, ja sam napisao samo tehnologije s kojima svakodnevno radim i koje učim. Znači, win server 2k3, 2k8, exchange, sql, win 7, xp i lync server. E sad me baš zanima hoće li mi ijedan poslodavac reći da sam prekvalificiran :D

Kaj i tebe je Franković učio? :)

16 godina
neaktivan
SilverSurfer kaže...

A ima i debila koji su si umislili nekog klinca pa mi na mreži rade svinjarije sa packet snifferima.  

bolje da mali mrežu snifa nego da snifa glu{#}

13 godina
protjeran
SilverSurfer kaže...
Kaj i tebe je Franković učio? :)

Afkors. :D

I left my wallet in El Segundo.
15 godina
neaktivan

Za one kojima je promaklo / Osobni stav: ICT mozgobolja (O. Maštruko).

Ne može čovjek ne popi*diti kad (a očito je da je i Olega pogodilo u živac) vidi te 'političarčiće' iz  kamenog doba kako pokušavaju prodati priču da su, ako se baš njih izabere, sposobni zaposliti 2 milijuna ICT stručnjaka i praktički stvoriti hrvatsku verziju Silicijske doline. Zaslužuju kamen iz doba iz kojeg dolaze direktno u glavu (vratite se samo na sekundu na prvi post u ovoj temi)!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Baj d'vej:

http://globus.jutarnji.hr/hrvatska/totalni-slom-vladina-plana-zaposljavanja

Članak stavljam jer znam da je unazad nekoliko godina aktualno IT doškolovavanje ljudi koji su na HZZ-u, pa to itekako ima veze sa temom. Ali čini se da i od toga 0 bodova na kraju. E jesmo država... Svaka nam čast.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
@vlad u vezi onog teksta iz globusa mogu ti reć da ja imam oko 8 godina radnog staža i osječam se kao idiot pored ljudi koji su stariji od mene i nemaju dan radnog staža , žive od danas do sutra i u pravilu pasu mozak 23.5 sata dnevno, te imaju više od mene. Hebi ga nekada se treba i rodit na pravom mjestu.

0 0 hvala 0
17 godina
woodgamesfx kaže...
@vlad u vezi onog teksta iz globusa mogu ti reć da ja imam oko 8 godina radnog staža i osječam se kao idiot pored ljudi koji su stariji od mene i nemaju dan radnog staža , žive od danas do sutra i u pravilu pasu mozak 23.5 sata dnevno, te imaju više od mene. Hebi ga nekada se treba i rodit na pravom mjestu.

Vecina ljudi koje ja znam da imaju novaca a nigdi ne rade su ili kriminalci (dileri ili zelenasi) ili su rasprodali djedovinu i potrosili je na aute i robicu. Ni jedni ni drugi nisu dugog vijeka. Draze meni ovako.

I am creationist. I believe man created god.
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Vecina ljudi koje ja znam da imaju novaca a nigdi ne rade su ili kriminalci (dileri ili zelenasi) ili su rasprodali djedovinu i potrosili je na aute i robicu. Ni jedni ni drugi nisu dugog vijeka. Draze meni ovako.

Ove koje ja znam su sretno rođeni, starci imaju love, a njima onda nije sila radit, a ako im i nešto  sfali nemaju srama žicat, eto takova ti je to ekipa.

16 godina
neaktivan
vlad0 kaže...

Baj d'vej:

http://globus.jutarnji.hr/hrvatska/totalni-slom-vladina-plana-zaposljavanja

Članak stavljam jer znam da je unazad nekoliko godina aktualno IT doškolovavanje ljudi koji su na HZZ-u, pa to itekako ima veze sa temom. Ali čini se da i od toga 0 bodova na kraju. E jesmo država... Svaka nam čast.

kako vlada smanjuje nezaposlenost:

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/156290/Vlada-brise-10-000-nezaposlenih-iz-evidencije-HZZ-a.html

17 godina

E, jel admini imaju beneficirani radni staz? Danas sam se sreo sa tolikom dozom gluposcu da sam i ja vjerovatno izgubio bar 10% IQ-a. Vise nisam tnakir. Zovite me dual_xeon_multithreading_multitasking_mean_crazy_son_of_the_bitch.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2011 14:55 (tnakir).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

E, jel admini imaju beneficirani radni staz?

admini nemaju beneficirani staž

odgovor uprave :

• nikad ništa ne rade
  • samo troše novac na igračke
  • kad ih trebaš onda su na nekim simpozijima ili kongresima

NHF, malo sam karikirao, ali mislim da nisam daleko od stava upravnih odbora...

17 godina
Darky kaže...
tnakir kaže...

E, jel admini imaju beneficirani radni staz?

admini nemaju beneficirani staž

odgovor uprave :

• nikad ništa ne rade
  • samo troše novac na igračke
  • kad ih trebaš onda su na nekim simpozijima ili kongresima

NHF, malo sam karikirao, ali mislim da nisam daleko od stava upravnih odbora...

Danas simultano radim na 2 kompa, razgovaram na mobitel i pisem mailove. Jos jedanput - simultano.

16 godina
neaktivan

ja više ništa ne radim simultano, ja sam postao ko grid i moja firma trenutno plaća samo jednu jedinu jezgru (i to bez HT-a), kad me krenu plaćat duplo, onda možemo pričat o multitaskingu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja volim svoju firmu i nije mi problem multitaskat, ali danas su prekrsili svaku mjeru.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ja volim svoju firmu i nije mi problem multitaskat, ali danas su prekrsili svaku mjeru.

kad te počnu maltreirati onda samo obuci ovo{#}

15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Danas simultano radim na 2 kompa, razgovaram na mobitel i pisem mailove. Jos jedanput - simultano.

'si ti puk'o? {#}

(Nadam se da te nitko nije vidio da to radiš.)

17 godina
vlad0 kaže...
tnakir kaže...

'si ti puk'o? {#}

(Nadam se da te nitko nije vidio da to radiš.)

Inace ne radim na 2 kompa, samo na jednom. Ovo je ekstremno danas :)

16 godina
neaktivan

Još ovdje jedan totalno u khurcu, sad sam tnakiru pričao svoju priču i stvarno ovo nema više smisla.

Kad bi lako moga okriviti vrime, ali nije vrime, nego ljudi...

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

meni je skoro svaki dan barem na 2-3 stroja

17 godina
cekpi kaže...
tnakir kaže...

meni je skoro svaki dan barem na 2-3 stroja

Ovako ide: na jednom programiram site za klijenta. Na drugom saljem ponude, pisem mailove, IP phone za customer support koji zvoni svakih par sekundi. Napominjem - simultano :D Jos mi samo fali da mi mail server crkne pa da si zabijem metak u celo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2011 16:03 (tnakir).
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ovako ide:..

Drugim rječima; radiš za trojicu, primaš plaću za jednog. Em ti kapitalizam..

bedsoft.net
15 godina
neaktivan
bed kaže...
tnakir kaže...

Ovako ide:..

Drugim rječima; radiš za trojicu, primaš plaću za jednog. Em ti kapitalizam..

Na to sam i ciljao u prethodnom postu. {#}

17 godina

Još će netko dobiti otkaz zbog tebe. Dok te šef vidi mislit će : "Hmm, ako može za 2, sigurno može i za tri"

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dado2202 kaže...

Još će netko dobiti otkaz zbog tebe. Dok te šef vidi mislit će : "Hmm, ako može za 2, sigurno može i za tri"

niko neće dobiti otkaz, ali će on dobiti posao za troje, i može zaboraviti na povišice ili eventualna unapređenja, jer je pre vitalan za svoj odjel {#}

16 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...
tnakir kaže...

Ja jos nikad nisam pisao CV :) Niti mi je trebao.

Ja sam poprilično nepismen, CV forma mi je onak kak mi se da pisat ( 2-3 sam ih napisao u životu ) i radije bih si pucao u glavu nego radio za nekog kome je bitan euroass cv form.

Stari moj, nikad posla za tebe u profi firmi bez dobro CV-a, osim ako nisi prodigy... a ako jesi, tesko ces to bez CV-a dokazati...

Nije neka greda sastaviti CV, zaboga, prijavi se na LinkedIn, ispuni sve sto treba, i imas opciju za ispisivanje CV-a u PDF formatu...

Cyberpunk indie title - http://ghosts.pleasantnightmare.com
17 godina
dado2202 kaže...

Zna se dogodit da ne radim nista po cijele dane :)))

Darky kaže...

niko neće dobiti otkaz, ali će on dobiti posao za troje, i može zaboraviti na povišice ili eventualna unapređenja, jer je pre vitalan za svoj odjel {#}

A ne, svako toliko mi sef digne placu, uz razne bonuse i povlastice :) Kad imas dobrog sefa onda nista nije tesko :)

16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

A ne, svako toliko mi sef digne placu, uz razne bonuse i povlastice :) Kad imas dobrog sefa onda nista nije tesko :)

daj nam još malo vadi mast........

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice