Kako sam dobio posao u Irskoj izdvojena tema

poruka: 2.514
|
čitano: 1.099.338
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Kako sam dobio posao u Irskoj
Ikarus01 kaže...

točak ako te smim tako zvat(pari ćakulaš ki dalmatinac)

Možeš li navesti neke stranice te literaturu iz kojih si učio.

Nije potrebno navoditi izvore za svako područje već ono što ti prvo padne na pamet i smatraš da je vrijedno spomena

Hvala na odličnim insajderskim informacijama.

A moj slijed bi išao otprilike ovako (ne mora značit da će svima to leć, neko je možda napredniji u startu pa će mu bit početak bzvz)...

Uglavnom neku bazu C#, SQL-a, ASP.NET-a sam dobio na faksu (web forms, bez MVC-a). Kako je MVC krenuo gazit, počeo sam sa Microsoft Virtual Academy (besplatno).

To bi preporučio svakome za početak, imaju odlične tutoriale, odlične predavače (njihovi MVP-evi i oni evangelisti, kako li ih već zovu, Christopher, Jon i drugi), po 6-7 sati traje jedan tutorial, podjeljen u isto toliko videa, konkretno za MVC radiš neki jednostavan projekt čisto da se prebaciš na tu drugačiju arhitekturu i jako dobro objašnjavaju. Isto tako imaju i tutoriale za Entity Framework, AngularJS i masu drugih stvari... Onda sebi zacrtaš neki jednostavan projektić i vježbaš na tom. Onda dalje, Udemy, Pluralsight, Lynda, tamo se mogu nać i malo kompleksnije stvari, nekad ti upadne kupon, a nekad i moraš platit nešto, ali gledaj to kao na ulaganje u sebe... Osim video tutoriala, knjige, google itd...

Evo recimo ovakve stvari su meni zakon: 

https://www.pluralsight.com/courses/aspdotnet-5-ef7-bootstrap-angular-web-app

Prođeš to sve, ostane ti aplikacija i poslije se zafrkavaš i nadograđuješ...

17 godina
odjavljen
Kako sam dobio posao u Irskoj

MVC je tražen do jaja. A ja ga ne znam

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
16 godina
Bukva kaže...

https://pluralsight.com

Apsolutno ti ne treba ništa više. 

Jedino, zavisno koliko ti je problem plaćati 30$ mjesečno za pretplatu. 

Ja baš htio preporučiti ovaj pluralsight samo ne znam kako ti plaćaš pretplatu. Meni je netko ponudio nešto free ja popunio formular i imam par godina plaćene sve kursove. VIše ovako šaram sa nekom ADministracijom i Cloudom, ono što trbeba svakom sistemcu.

Nisam nastrojen developiranju mada skidam kapu svakome tko počne da kuca:

include stdio.h

16 godina
Envy kaže...

Ja baš htio preporučiti ovaj pluralsight samo ne znam kako ti plaćaš pretplatu. Meni je netko ponudio nešto free ja popunio formular i imam par godina plaćene sve kursove.

Ja osobno sam uzeo godinu dana ove "jače" pretplate kada su tokom crnog petka nudili brutalne popuste (mislim da sam ulovio 60%).

Inače, svi Microsoftci imaju XY courseva besplatno preko MSDN. Upravo gledam, svi oni koji otvore DevEsential Account kod Microsofta, dobiju 3-mjeseca Pluralsight pretplate. Iskoristite ako imate mogućnost jer je stvarno kompletan library hebački. Da nema StackExchange i Pluralsighta, ja bih danas kopa kanale, a ne pod klimom jaja ladio razmišljajući jel mi 150 cm dosta ili da uzmem novi TV. Doslovno.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
16 godina
odjavljen
Friday kaže...

MVC je tražen do jaja. A ja ga ne znam

Ja sam ga probao učiti i ne ide. Jednostavno mi je kontra svake moje dosadašnje logike.

Ali zato sam počeo učiti neke "niže" stvari. Mikrokontroleri, Arduino i sl. Priprema za PLCove. Bolje se plaća nego web i desktop

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina

Kako je MVC kontra logike? 

https://nesto.com/usta/hranim

.../usta/ <---- klasa aka kontroler

.../hranim <--- metoda aka akcija

Congrats, you are MVC developer. 

S druge pak strane, više sam se zahebavao sa ViewStateom nego sa pokazivačima kada sam razvija u C++.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.3.2016 19:28 (Bukva).
16 godina
odjavljen

MVC je samo jedan od važnih patterna, ali ne samo za web. Tako da, što ga prije naučiš, to bolje.

Moj PC  
4 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Bukva svaka čast na info za pluralsight i dev essentials account, nije 3 mjeseca nego 6 i upravo sam ih dobio. 

Mislim da je ovo odlična prilika i prepoučio bih svakome...

A generalno dobro si objasnio logiku MVC-a haha, sve su to opet klase i metode... Da, ljude dosta buni taj novi pattern razvoja, ali ja sam to sebi posložio ovako:

Request dolazi u controller(obična klasa), koji radi nešto šta mu mi zadamo putem akcija(metoda), dohvaća podatke iz modela i vraća ih u View. 

Controller je OBIČNA KLASA, a akcije su zapravo samo metode u toj klasi...

Model je isto OBIČNA KLASA, koja sadrži propertije i metode koji nam služe za dohvaćanje podataka iz baze, fajlova, servisa itd. putem Entity frameworka ili klasičnih data access kodova...

View je obični frontend ono što bi prije prčkali po .aspx fajlu, Razor, Html itd...

Prije pola godine sam bio na nekom SAP-ovom natjecanju u Berlinu u sklopu faksa (kao 32-satni hackaton), radili smo sve sa njihovim alatima, koji usprkos tome što su drugačiji od Microsoftovog stacka, imaju MVC pattern u razvoju.

Tako da nema bježanja... :)

Treba bit uporan, meni je isto u startu bio šok i još uvijek sam početnik, ali malo pomalo dođe to na svoje... :)

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Bukva kaže...

Kako je MVC kontra logike? 

https://nesto.com/usta/hranim

.../usta/ <---- klasa aka kontroler

.../hranim <--- metoda aka akcija

Congrats, you are MVC developer. 

S druge pak strane, više sam se zahebavao sa ViewStateom nego sa pokazivačima kada sam razvija u C++.

Taj dio je kristalno jasan.

Ali onaj dio sa miksanjem c# i htmla (razor), e taj dio je banana.

Da ne bi bilo da sam u pećini i web formama, WebMethods i AJAX su mi najbolji prijatelji. Odlično rješenje.

[edit] - neću bit tvrdoglav, idem nešto probat

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.3.2016 22:17 (Sum_of_all_fears).
16 godina
odjavljen
kotac24 kaže...

A generalno dobro si objasnio logiku MVC-a haha, sve su to opet klase i metode... Da, ljude dosta buni taj novi pattern razvoja, ali ja sam to sebi posložio ovako:

Request dolazi u controller(obična klasa), koji radi nešto šta mu mi zadamo putem akcija(metoda), dohvaća podatke iz modela i vraća ih u View. 

Controller je OBIČNA KLASA, a akcije su zapravo samo metode u toj klasi...

Model je isto OBIČNA KLASA, koja sadrži propertije i metode koji nam služe za dohvaćanje podataka iz baze, fajlova, servisa itd. putem Entity frameworka ili klasičnih data access kodova...

View je obični frontend ono što bi prije prčkali po .aspx fajlu, Razor, Html itd...

Zapravo i nisu. MVC ne mora uopće biti korišten u objetnom jeziku, a kamoli biti "obična klasa" (što god to bilo). Model također ne mora služiti dohvaćanju podataka (u pravilu ne služi). Nije ni View "običan front-end"...

Pogledaj malo Pluralsight sad. ;)

9 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Zapravo i nisu. MVC ne mora uopće biti korišten u objetnom jeziku, a kamoli biti "obična klasa" (što god to bilo). Model također ne mora služiti dohvaćanju podataka (u pravilu ne služi). Nije ni View "običan front-end"...

Pogledaj malo Pluralsight sad. ;)

Haha, ne brini ti za mene i Pluralsight, gledat ću ga ja narednih godina i godina, a trebao bi i ti, znaš onu priču sa krugovima i znanjem, e pa to... :)

Ovo je najjednostavnije objašnjeno moguće, ponavljam, za .NET MVC pattern i meni je pomoglo da razbijem tu barijeru, jer da sam od početka znao da je kontroler samo klasa sa metodama, što na kraju krajeva i jest, lakše bi mi sve to palo... :)

A ti dalje pričaj šta god hoćeš, ali kontroler će u suštini ostat baš to, obična klasa...

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.3.2016 1:26 (kotac24).
16 godina
odjavljen

Znao sam nekako da ćeš krivo shvatit i uvrijedit se, al već sam otišao na spavanje pa se nisam vratio obrisati post. Nemoj biti skoro pa tašt na pokušaj da ti netko prenese informaciju i reagirati uvrijeđeno. Brinem samo da budemo precizni, da se ljudi ne uvale u problem i kažu to na nekom općem ispitu ili te prve informacije koje se "zapeku" nastave slijediti. Nisam imao namjeru ukazivati na neki tvoj nedostatak osobno (ta sam si rekao da si tu nov), samo kažem da to nije generalno točno, informacije radi, i da je zbog toga PS važan.

Samo kažem da generalno nije točan opis. MSFT stack je samo mali dio industrije, a k tome još .NET ili ASP.NET MVC... samo jedna implementacija patterna. Prouči i MVVM i MVCVM, jer je u praksi MVCVM bolji pattern za dosta dobar broj slučajeva upravo u ASP.NET MVC-u (da, zvuči čudno :) ).

P.S. Hvala što se brineš za mene, ali dosta me vole jer sam im ostavio tisuće dolara. Imam ja već plaćen PS ~10 godina, nekoć dobar Coneryjev Tekpub od početka (sad ga je progutao PS), čak i osobno sve Lermanine knjige i problematiku EF-a na kojem sam surađivao s njom i ASP.NET timom na bugovima još u ranim fazama i MVC-a i EF-a (usko vezan i važan bio za ekosustav) dok je još code-first bio "a thing". 

Glavna misao je, iako ne štedjeti novac na edukaciji, ima toga još. To su svakako najpametnije potrošeni novac i vrijeme. 45 eura mjesečno mnogi doslovno popuše. Ali svakako ne pratiti u stopu isključivo jednu implementaciju. Ako si već u MS stacku, važno je pratiti i blogove; Wildermuthov (http://wildermuth.com/), našeg Hudoletnjaka (http://hudosvibe.net/), Wilsonov (http://bradwilson.typepad.com/blog/), nekoć Philov dobar MS oriented, danas općenitiji (http://haacked.com/)... Blogovi će ti informacije dati brže i na bolji način ponekad.

9 godina
neaktivan
Tonci ma nisam se uvrijedio ali sam se samo malo pecnio... :)
A generalno iako nisam na bugovom forumu aktivan, jako su mi poznati neki drugi forumi, grupe i ostali dijelovi dijelovi IT comunitija u HR... Malo je Tončija sa tvrdim č da bi njegovi doprinosi i informacije kroz to sve, u zadnjih 5 i kusur godina prošli neopaženo, tako da znaš da sam to u startu imao na umu, što isključuje mogućnost da sam išao nešto pametovat, već upravo ovo, da izvučem iz tebe barem dio znanja za koje znam da ga imaš na bacanje... ;) e da, igrom slučaja sam prije dva tjedna završio sa Hrvojem tu i da blog mu je stvarno odličan, a i i lik je majstor zanata, šta je je...

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
kotac24 kaže...
A generalno iako nisam na bugovom forumu aktivan, jako su mi poznati neki drugi forumi, grupe i ostali dijelovi dijelovi IT comunitija u HR... Malo je Tončija sa tvrdim č da bi njegovi doprinosi i informacije kroz to sve, u zadnjih 5 i kusur godina prošli neopaženo, tako da znaš da sam to u startu imao na umu, što isključuje mogućnost da sam išao nešto pametovat, već upravo ovo, da izvučem iz tebe barem dio znanja za koje znam da ga imaš na bacanje... ;) e da, igrom slučaja sam prije dva tjedna završio sa Hrvojem tu i da blog mu je stvarno odličan, a i i lik je majstor zanata, šta je je...

LOL, putuje prvi dan na posao i prepire se usput sa Toncijem...

Freak Show Inc.
16 godina
odjavljen
kotac24 kaže...

Ne moraš mi tepati :P Samo htjedoh reći da dosta radim na tome da učim dalje o temi:). - Možda moram prestat pokušavat bit u pravu, očito ispada da se preseravam... ali kako rekoh, namjere su drugačije. Imam neki OCD kod takvih stvari kad je nešto neprecizno/netočno.

Friday kaže...

Ma ne prepiremo se. :P

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.3.2016 12:06 (Tonči).
11 godina
protjeran

A vidi štrebara koliko na jednom mjestu..Nek,neka,raduje mi dusu da vidim da su ljudi i uspjeli stvoriti nesto u zivotu..Ja se probijam tezom filozofijom,laktanjem sa poslovnjacima....Ne zelim to nikom zivom..

0 0 hvala 0
16 godina
Friday kaže...
kotac24 kaže...
* * *

Tonči kaže...
* * *

Ma ne prepiremo se. :P

@Friday: oni samo argumentuju :D

A moramo mu oprostiti jer je  ti je radni kolega a i ponovo aktiviran, inače ako će da malo bocne Tončija samo neka kaže "Retina"  

17 godina
odjavljen

Nemojte mu Retinu dirati

Freak Show Inc.

2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Čekaj, što s Retinom? :P To je neki irski pub?

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Tonči kaže...

Jest sigurno još ako stoji 5K to znač da je pub na 5 Katova... a provjeri ću kada i ja za Fridayom odleprošam na smaragni otok. ;) ;)

16 godina
odjavljen
Envy kaže...
Tonči kaže...

Jest sigurno još ako stoji 5K to znač da je pub na 5 Katova... a provjeri ću kada i ja za Fridayom odleprošam na smaragni otok. ;) ;)

Ništa ispod 5K više. Progresivno treba raditi na 8K za plebs. :)

(P.S. Dell 5K je sad pao ispod 900 eura, na razinu boljih gejming monitora. Do kraja godine se nadamo 400 eurića. :P)

17 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Do kraja godine se nadamo 400 eurića. :P

Da, bas...

Freak Show Inc.
17 godina
Tonči kaže...

(P.S. Dell 5K je sad pao ispod 900 eura, na razinu boljih gejming monitora. Do kraja godine se nadamo 400 eurića. :P)

Optimista si po prirodi

I thought that I heard you laughing I thought that I heard you sing I think I thought I saw you try But that was just a dream That was just a dream
12 godina
fredii kaže...
Tonči kaže...

Optimista si po prirodi

...i onda je svizac zamotao čokoladu

16 godina
Tonči kaže...

(P.S. Dell 5K je sad pao ispod 900 eura, na razinu boljih gejming monitora. Do kraja godine se nadamo 400 eurića i analno djevičanstvo. :P)

Fix'ed!

17 godina
odjavljen

LOL, jučer sam u firmi dobio najčudniju opomenu u životu ikad... Upozorili su me da ne koristim uskličnike dok komuniciram sa klijentima

To se ovdje smatra agresivnim tonom i da izbjegavam u širokom luku. A ja navikao rešetati uskličnicima kao da sam plaćen po uskličniku

Freak Show Inc.

9 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Pa je, u pravu su. Ne koriste se ni kod mene u firmi čak ni za internu komunikaciju. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
XXX kaže...

Pa je, u pravu su. Ne koriste se ni kod mene u firmi čak ni za internu komunikaciju. 

Da, ali ne koriste se čak ni u pozdravnim rečenicama tipa "Hi John!" Ja sam ih uglavnom tako i koristio...

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen

Pa ni kod mene :D. Ide poštovani, pa nakon toga tekst. Uskličnici su stres :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
XXX kaže...

Pa ni kod mene :D. Ide poštovani, pa nakon toga tekst. Uskličnici su stres :D

Meni je to bezveze. Kontam da ću se vratiti u HR...

Freak Show Inc.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice