Freelance .NET/C# programeri?

poruka: 9
|
čitano: 9.135
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Ima li takvih u Hrvata?

Gdje ih je i kako najlakše i najbrže pronaći?

Ja, recimo, radim na jednom projektu koji mi je sletio u krilo ničim izazvan (i ne želi otići ;-)) i već se, pa mogu reći i  mjesecima, trudim naći adekvatnog freelancera za razvoj aplikacije, doduše za sada uglavnom preko prijatelja od prijatelja i na slične načine... Kako ja i nisam neki programer, već se učim i napredujem korak po korak, trebat će mi 6 mjeseci za nešto što bi iskusni programer riješio za par dana...

Jedan od problema je što nije riječ o nekakvoj "knjigovodstvenoj" aplikaciji, već se rješavaju uglavnom geometrijski problemi, uz iscrtavanje (da ne idem u previše detalja na javnom forumu)... No, specifične stvari bih ionako rješavao sam, teorija nije problem, sve je razrađeno, treba mi netko za postavljanje "kostura"...

Zoran

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Freelance .NET/C# programeri?

Bok. Ja sam ti već dosta kuhan programer i to što si spomenuo mi zvuči zanimljivo. Geometrijski problemi i sl. Inače, imam ti dosta iskustva u DirectX-u gdje zlata vrijedi dobro znati postavljati 3d objekte u prostor i vršiti transformacije nad njima, a da sve ispade dobro Namigiva. Isto tako ako ti treba samo arhitekt, čini mi se da bi ti mogla dosta dobro pomoći kod gore navedenog problema, pošto sam radila programe koji imaju iste probleme kao i ovaj tvoj (transformacija i iscrtavanje). Mogu ti poslati neke programčiće (pa čak i neki kod za primjer) na kojima sam radila i sl. inače neću sada javno sve. Javi mi preko pp više o projektu i uvjetima ako ti ne odgovara preko foruma.

17 godina
manic kaže...

Bok. Ja sam ti već dosta kuhan programer i to što si spomenuo mi zvuči zanimljivo. Geometrijski problemi i sl. Inače, imam ti dosta iskustva u DirectX-u gdje zlata vrijedi dobro znati postavljati 3d objekte u prostor i vršiti transformacije nad njima, a da sve ispade dobro Namigiva. Isto tako ako ti treba samo arhitekt, čini mi se da bi ti mogla dosta dobro pomoći kod gore navedenog problema, pošto sam radila programe koji imaju iste probleme kao i ovaj tvoj (transformacija i iscrtavanje). Mogu ti poslati neke programčiće (pa čak i neki kod za primjer) na kojima sam radila i sl. inače neću sada javno sve. Javi mi preko pp više o projektu i uvjetima ako ti ne odgovara preko foruma.

OK, evo javljaju se neki ljudi, mailom i PP, ali me baš zanima, ima li stvarno neki drugi način pronalaženja ljudi osim ovako, postanja po forumima i grupama? I koje su "tarife"?
Mislim, ja imam preko nekoliko ideja, ali je uvijek bitan i onaj financijski faktor, da mogu prociejniti koliko ljudi/dana mi treba i koliko taj čovjek košta...
Npr, tražeći rješenje za sadašnje probleme odsurfah i do RentaCoder.com, pa mi se i javilo nekoliko indijaca. No, niti je ovaj moj projekt dovoljno strogo definiran i dovoljno dobro dokumentiran, niti mi je bila privlačna ideja slati pare nekoj američkoj agenciji koja odlučuju hoće li ili neće platiti nekog indijca. Iako su majstori nudili napraviti sve u pola mog sadašnjeg budžeta...

Zoran
17 godina
neaktivan

ovo što nailaziš po tim freelancer portalima, obično ti koji se jave i ponude puno jeftinije, neće napraviti posao kako treba.

kad napiše da će napraviti za 10 $ i napiše "Can do it". naravno ima i onih koji pošteno rade, zato svaki ima profil i može se vidjeti šta je radio i koliko je ocijenjen.te se mogu tražiti reference prije prihvačanja.

a takvih sam viđao koliko hočeš.zato takve nitko ne šljivi ni pola posto.

ima na jednom forumu o tome.šta i kako.kako raditi  i kako tražiti ljude.na šta treba paziti itd....gdje je sve lijep opisano.

neću staviti link zbog reklame na drugi forum.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.2.2008 12:10 (MarkoCro).
17 godina

ja radim aplikacije u c#, sad najviše radim s xna-om (za programiranje igra)

0 0 hvala 0
17 godina
itf4n kaže...

ja radim aplikacije u c#, sad najviše radim s xna-om (za programiranje igra)

Bravo za tebe, predpostavljam?
I, u nadi da ovo nije bio potpuno offtopic post, gdje su te vrbovali za posljednji posao? Oglašavaš se negdje? Sudjeluješ na stranim portalima kao što je getafreelancer.com? Ili na njuzima: punuda i potražnja?

Zoran
17 godina
zjankovic kaže...
gdje su te vrbovali za posljednji posao? Oglašavaš se negdje? Sudjeluješ na stranim portalima kao što je getafreelancer.com? Ili na njuzima: punuda i potražnja?

ne shvaćam što želiš reći ... kakvo oglašavanje ?
17 godina

Uh. prerasporedilo mi poruku!

A lijepo sam sad gedao nadrealiste: "govori brzo, razgovor pripremi, neprijatelj prisluškuje". Gdje je sad Drago s onim avatarom?

Vidim da i nema previše odgovora, pa pretpostavljam da bi po tom pitanju i trebalo nešto napraviti. Malo sam u gužvi, ali ako ima zainteresiranih, hajdm'o napraviti hrvatski portal za freelancere... Kako ćemo prevesti termin: slobodnjacidotnet? Zgrabiprogrameradotkomdotidiju?

Zoran
17 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice