Developeri u bankama

poruka: 11
|
čitano: 10.006
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Developeri u bankama

Da li mi netko može dati savjet koje (developerske) tehnologije najviše koriste programeri i razvojni inženjeri u (hr) bankama? Npr. ako me zanima posao u tom području, da li mi netko može onak otprilike reći na kojim platformama se razvija, znam da se puno radi u Javi, a osim toga?

Cijenim bilo koji savjet...

TNX!

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Developeri u bankama

Pa gledaj obično u bankama implemetaciju informatičkih poslovnih sustava rade velike firme sistem integratori, sad dali koriste i razvijaju svoja riješenja, to neznam, ali obično imaš nekakav core banking i module, internet bankarstvo, uredske back apliakcije itd.itd...Koliko sam upućen većinom su riješenja bazirana na Oracle i Java riješenjima, područje je dosta široko, tako da ti više stvarno ne bih mogao reći.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Developeri u bankama
alankish kaže...

Pa gledaj obično u bankama implemetaciju informatičkih poslovnih sustava rade velike firme sistem integratori, sad dali koriste i razvijaju svoja riješenja, to neznam, ali obično imaš nekakav core banking i module, internet bankarstvo, uredske back apliakcije itd.itd...Koliko sam upućen većinom su riješenja bazirana na Oracle i Java riješenjima, područje je dosta široko, tako da ti više stvarno ne bih mogao reći.

OK, tnx na glavnim smjernicama. Istina je da dosta vanjskih firmi radi za banke, ali i one same (mislim na veće banke - zaba, pbz, hpb) imaju dosta velike informatičke odjele, bilo za razvoj ili infrastrukturu. Ako tko ima još kakav savjet, bio bih zahvalan.

15 godina
odjavljen
tocksick kaže...
alankish kaže...

OK, tnx na glavnim smjernicama. Istina je da dosta vanjskih firmi radi za banke, ali i one same (mislim na veće banke - zaba, pbz, hpb) imaju dosta velike informatičke odjele, bilo za razvoj ili infrastrukturu. Ako tko ima još kakav savjet, bio bih zahvalan.

Za razvoj bš i ne vjerujem, za infrastrukturu i održavanje da, tipa mreže i administracija sustava, ili sistem integratori outsourcaju svoje djelatnike.Bez najmanje FOI-a , ne razmišljaj uoće o takvim poslovima.

17 godina
neaktivan

Da, diploma se podrazumijeva... Ako netko ima volje napisati s čim sve se radi kod razvoja i održavanja nekih core banking sustava (Java, neka IBM-ova rješenja, itd.) slobodno napiše, vrijedi mi bilo kakva informacija... tnx.

15 godina
odjavljen
tocksick kaže...

Da, diploma se podrazumijeva... Ako netko ima volje napisati s čim sve se radi kod razvoja i održavanja nekih core banking sustava (Java, neka IBM-ova rješenja, itd.) slobodno napiše, vrijedi mi bilo kakva informacija... tnx.

Znam da imaš riješenja bazirana na IBM Informix  RDBMS sustavima, s jednim takvim sam se susreo kartko kao krajnji korisnik, no tu završava moje iskustvo.Inače teško da će se naći netko s iskustvom baš na takvom području, dosta je specifično, i vjerujem da takvi stručnjaci nemaju problema sa pronalaženjem posla.

17 godina
Developeri u bankama

Panther, Oracle, DB2, Microsoft...

I'll f*ck you till' you love me! - Mike Tyson
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Developeri u bankama

koriste se razne tehnologije... i microsoft i java i oracle i ibm.....  nema jednoznačnog rješenja/odgovora.

koju god banku uzmeš nači češ unutra "kupus" od svih tehnologija/vendora.

ali, mislim d aje ipak večina na Javi i Oraclu ili Javi i IBM DB2 kombinaciji. u manjoj mjeri Microsoft (dotNet i SQL Server).

ali, ima i Unix-a i COBOLA

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

OK, a dal bi netko mogao nabrojati neke hr firme koje se bave s razvojem softvera za banke...?

15 godina
odjavljen
Developeri u bankama

Zvoni mi KING ICT, ABIT i IN2.

0 0 hvala 0
17 godina
tocksick kaže...

OK, a dal bi netko mogao nabrojati neke hr firme koje se bave s razvojem softvera za banke...?

alankish kaže...

Zvoni mi KING ICT, ABIT i IN2.

banke primarno SVE same interno razvijaju, koja god tehnologija da se koristi.

u večini slučajeva ako je banka u stranom vlasništvu onda samo naši interni dev timovi rade "prilagodbu" strane aplikacije.

ne uzimaju se vanjske firme za razvoj bankarskih aplikacija.

vanjske firme mogu "uskočiti" eventualno na implementaciji nekog ERP-a ili CRM-a, ali sve bankarske aplikacije se razvijaju interno.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice