Zadatak u C-u

poruka: 14
|
čitano: 2.019
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Zadatak u C-u

Ljudi moze mala pomoc? Neznam ni di pocet oko ovog zadatka a hitno mi je... Bila bih jako zahvalna :)

Napisati program koji će pronaći i ispisati sve vrijednosti u zadanom intervalu brojeva koje su veće od zadane vrijednosti.

Brojevi za koje se vrši usporedba ne unose se kao ulazne vrijednosti već pretpostavite da su na neki drugi način pohranjeni u programu u obliku polja određenog naziva, na primjervrijednost[i]. Elementima polja dakle pristupate pomoću indeksa polja (i u primjeru polja vrijednost[i]). Čitanje na primjer trećeg člana polja i upisivanje u varijablu x piše se kao x = vrijednost[2] (polja u računalstvu se broje od nultog člana).

Pretpostavite za potrebe ovog zadatka da polje ima najviše 1000 članova pohranjenih od vrijednost[0] do vrijednost[999]. Vrijednosti članova polja su slučajne cijelobrojne vrijednosti između 0 i 65535.

Krajnje vrijednosti se zadaju na način da program pita korisnika koja je početna vrijednost, a zatim i koja je završna vrijednost. Vrijednosti su cijeli brojevi i predstavljaju indekse unutar kojih pretražujete polje. Zatim se vrši i unos vrijednosti s kojom se uspoređuje.

Ukoliko korisnik zada završnu vrijednost manju od početne, ispisuje se poruka o kraju rada i program prestaje s radom. U suprotnom se nakon ispisa vrijednosti program vraća na početak i izvršava ponovo.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Zadatak u C-u

Prvo dajem hintove, pa pitaj ako nešto nije jasno :D

Treba nam par stvari u programu.

int vrijednost[1000]; - ovo je polje od 1000 cjelih brojeva. To polje ćemo pretraživati

int gornja, donja , usp; - gornja granica pretraživanja, donja granica pretraživanja, a usp je broj s kojim uspoređujemo.

Evo jednog primjera kako bi to trebalo raditi:

vrijednost={4, 0, 45, 75, 45236, 12, 91, 28, 35, 10, 8, 52}

donja=3; gornja=7; usp=30;

pretražujemo ovaj dio polja:

{75, 45236, 12, 91, 28} i svaki broj uspoređujemo sa usp.

Ispis bi trebao biti:

75, 45236, 91

ono što je ključno u ovom zadatku je for petlja kojom trčimo po polju i onda bi trebala izgledati ovako:

for(i=donja;i<=gornja;i++)

if ( vrijednost[i]>usp )

printf(" %d ", vrijednost[i]);

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
17 godina
Zadatak u C-u

Nije skužila da nitko ne traži ničiju zahvalnost, nego samo volju i trud, pa se pomogne{#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zadatak u C-u

Da ne otvaram novu temu radi jednog zadatka mogu se posluzit ovom....

hvala izvornom autoru na otvaranju teme :)

Dakle ovako...

Imam zadatak:

Unesi recenicu: danas sam ucio programirati niz znakova u c++.Program treba ispisati koliko ima znakova u toj recenici, i program treba zamijeniti samoglasnike sa *.

E sad...ovaj prvi dio zadatka gdje se trazi ispis koliko ima znakova u toj recenici to znam napravit pa cak znam napraviti dio koda za zamjenu samoglasnika sa * ali ono sto od vas trazim je da mi pokazete kako se zamjenjuju mjesta u c.u...znaci zamjenit nesto s necim...tj. u konacnici kako zamijenit samoglasnike s *

unaprijed hvala

-=Every moment is another Chance=-

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zadatak u C-u

Sasvim jednostavno.

// string je a

for(i=0;i<strlen(a)-1;i++)

if (a[i]=='a' || 'e' || 'i' || 'o' || 'u')

a[i]='*';

// ispis stringa

puts(a);

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.1.2011 21:18 (Shody_1994).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

hvala :)

17 godina
moderator
Shody_1994 kaže...

Sasvim jednostavno.

// string je a

a[i]='*';

// ispis stringa

puts(a);

I to radi? Zar ne bi trebala usporedba sa svakim samoglasnikom - ili rucno ili bi se isto moglo rijesiti preko jos jedne petlje, koja ce prolaziti kroz polje samoglasnika.

15 godina
neaktivan
Zadatak u C-u

Nisam testirao je li radi. Ovako na brzinu i meni taj 'if' malo čudno izgleda ali jasno je ono što sam mislio reći a to je da se provjerava znak po znak i svaki samoglasnik u if-u se zamjeni sa '*'.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Shody_1994 kaže...

Sasvim jednostavno.

// string je a

a[i]='*';

// ispis stringa

puts(a);

To sigurno ne radi. Trebalo bi biti:

if (a[i]=='a' || a[i]=='e' ||a[i]== 'i' || a[i]=='o' || a[i]== 'u')

Možda još ubacit i velika slova (ili sa tolower/toupper provjeravat)

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

I to radi? Zar ne bi trebala usporedba sa svakim samoglasnikom - ili rucno ili bi se isto moglo rijesiti preko jos jedne petlje, koja ce prolaziti kroz polje samoglasnika.

Naravno da ne radi. Ali generalna ideja je tu.

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se
15 godina
neaktivan
Zadatak u C-u

Moja isprika. Nisam programirao već 20 dana pa sam zaboravio to sa stringovima...

Sorry.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Zadatak u C-u

Nije C, nego C++, ali ovo je moja ideja, kod koje nemas problema mijenjas li samo samoglasnike (tj. 5 slova) ili i nesto drugo, a ujedno zbog funkcije tolower nije osjetljivo na velika i mala slova:

const string samoglasnici = "aeiou";

cout << "Upisi tekst: ";

string a;
getline (cin, a);

for(int i=0; i < a.length(); i++) {
    bool zamijeni = false;

for (int j=0; j < samoglasnici.length(); j++) {
      if (tolower(a[i]) == samoglasnici[j]) {
        zamijeni = true;
        break;  
      }
    }

if (zamijeni) a[i] = '*';
}

cout << endl << endl << a << endl;

2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Slična sintaksa kao što je primjenio mbaksa ide i u C#-u...gdje se isto upotrebljava lenght kao i tolower ...za one koji uče C# lijepo je što se svi zadaci koji su rješivi u C++-u mogu i u C# (za učenje -napominjem)..

Private
15 godina
neaktivan
Zadatak u C-u

hvala svima na izdvojenom vremenu i trudu da mi pomognete

:)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: