vrste programera,trazenost pj-a

poruka: 38
|
čitano: 12.503
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: vrste programera,trazenost pj-a
a vidi se da ti imas puno vise kompleksa od mene...

zao mi je sto si takav jadnik... uzivaj...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
15 godina
neaktivan

nekuzim sta nije uredu s njegovim pisanjem ?

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Gle, ako dobro ovladaš jednim jezikom, stekneš programersku rutinu, razmišljanje, nije toliki problem prebacit se na neki drugi jezik. Dobro, sad postoje tu neke finese među jezicima, ali ništa nepremostivo :)

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Ontopic...

Ja radim kao c# programer. I iz osobnog iskustva mogu reći slijedeće: Nije ti dovoljno samo poznavanje programiranja u jednom jeziku. Intenzivno radim sa SQL-om (uključeno SSIS, SSAS, SSRS), devex kontrolama, u zadnje vrijeme sa SOAP servisima poradi integracije našeg sustava u jednoj banci sa core sustavom, bla bla... Kao što je rekao kolega s početka topica, to je široko područje. Susretat ćeš se sa svime i svačime. Samo poznavanje programiranja je tek uvod u taj "posao". A vezano za priču o "čak" 10k linija koda - WTF??? Kod nas prosječna klasa ima 2-5k linija koda, neke i preko 20k. A ima ih more. I onda te voditelj razvoja pita "E, koja nam ono klasa ima onu dobru statičku metodu za bla bla?"...

Uglavnom, nikako ne možeš promašiti ako odlučiš u nečemu biti dobar (izuzev nekih opskurnih jezika/tehnologija koji imaju vrlo specifične namjene - u tom slučaju bi kruh morao potražiti vani)

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.10.2010 19:52 (Friday).

2 0 hvala 1
17 godina

Najbolja je filozofija "kad se nečeg dohvatiš - grizi", a najgora stvar je biti "Buridanov magarac"

Dakle, tko se dohvati C++ neka ide do kraja, dok ne svlada rad sa bilo kojim frameworkom.

Poslije toga "samo nebo je granica"

1 0 hvala 1
15 godina

Iz čiste znatiželje:

Kad tvrtke traže programere, kakve uvjete zahtijevaju! Traže li diplomu? Provjeravaju li ikako znanje kandidata? Kakav programer mora biti da bi bio dobar? Koliko okoprilike traje radni dan?

Ako netko nađe vremena da na ovo odgovori najljepša mu hvala! Možda su pitanja glupa no ja s 14 godina ne mogu znati na njihov odgovor .

Mnoge države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...

0 0 hvala 0
17 godina
captain_soap_McTawish kaže...

Iz čiste znatiželje:

Kad tvrtke traže programere, kakve uvjete zahtijevaju! Traže li diplomu? Provjeravaju li ikako znanje kandidata? Kakav programer mora biti da bi bio dobar? Koliko okoprilike traje radni dan?

Ako netko nađe vremena da na ovo odgovori najljepša mu hvala! Možda su pitanja glupa no ja s 14 godina ne mogu znati na njihov odgovor .

Ti samo navali na učenje svih predmeta poput matematike i fizike i srodnih

Jednog dana upiši FER ili nešto tog ranga

Ne brini za firme, pronađu one tebe kad znaš i vrijediš

btw. puno sreće i drago mi je da postoje klinci poput tebeNamigiva

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.10.2010 20:42 (Floki).
17 godina

-

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.10.2010 20:42 (Floki).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice