Visual Studio 2017 gdi32.lib error

poruka: 11
|
čitano: 2.444
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan

Pozdrav, sinoc sam instalirao Visual Studio 2017 Community edition i kada pokrenem novi empty project C++ i probam da pokrenem program ispadne mi error "LNK1104 cannot open file gdi32.lib". Probao sam da idem preko installera na Repair ali opet sve isto. Jel ima iko ikakvu predstavu o tome gde je problem?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pogledaj tu: http://bfy.tw/CQu3

Mislim da ce pomoci :)

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Re: Visual Studio 2017 gdi32.lib error

Um, vec jesam, ne bih ni pisao ovde da nisam na google-u vec kucao ali nista mi od toga nije pomoglo.

15 godina
neaktivan

Ovo si probao?

If anyone has this problem on Visual Studio 2017, it is an issue with the Windows 10 Creators Update.

A workaround is to select the "Windows 10 SDK (10.0.15063.0) for Desktop C++ x86 and x64" under the "Desktop development with C++" workload in the Visual Studio Installer.

https://www.visualstudio.com/en-us/news/releasenotes/vs2017-relnotes#KINativeDesktopWorkload

12 godina

Probaj ovo što je kolega iznad napisao i još instaliraj Windows universal CRT SDK. Meni je proradilo tako.

samo nešto struže..
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Da i to, opet ne radi.

Izmena: P.S. Sad sam fixao, morao sam da rovim po Visual Studio Installeru te da trazim jos neke fajlove, oznacio sam jos par njih i dodao tako da sad radi, trebali su doci u pocetku sa programom ali ocigledno nekim slucajem nisu :S 

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.6.2017 19:32 (CaMi2580).
12 godina
CaMi2580 kaže...

Da i to, opet ne radi.

Izmena: P.S. Sad sam fixao, morao sam da rovim po Visual Studio Installeru te da trazim jos neke fajlove, oznacio sam jos par njih i dodao tako da sad radi, trebali su doci u pocetku sa programom ali ocigledno nekim slucajem nisu :S 

Daj onda samo napiši koje si točno još označio ako će još neko imati takve probleme. Ja sam dosta živaca izgubio da bih na kraju reinstalirao Windowse da bi sve radilo od prve.

samo nešto struže..
8 godina
neaktivan
baso533 kaže...
CaMi2580 kaže...

Da i to, opet ne radi.

Daj onda samo napiši koje si točno još označio ako će još neko imati takve probleme. Ja sam dosta živaca izgubio da bih na kraju reinstalirao Windowse da bi sve radilo od prve.

Evo, najjednostavniji nacin, oznaciti ovo oboje ( sto sam ja na slici ), po meni je i sa samo onim prvim pack-om trebao raditi pravilno C++ (jer i pise) ali ocigledno nije pa sam i ovaj drugi dodao :) http://prntscr.com/flc2m6

7 godina
neaktivan

da ne otvaram novu temu instalirao sam visual studio 2017 i nisam ga uopce koristio par mjeseci i sad kad ga pokrenem kaze da je istekla trial verzija i sad mene zanima dal ima free verzija visual studia ili samo trial? i da li mogu nekako otkljucati ovu verziju ili moram nanovo skidati VS?

planiram za c++ korisititi

hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
13 godina
SeaCucumber kaže...

da ne otvaram novu temu instalirao sam visual studio 2017 i nisam ga uopce koristio par mjeseci i sad kad ga pokrenem kaze da je istekla trial verzija i sad mene zanima dal ima free verzija visual studia ili samo trial? i da li mogu nekako otkljucati ovu verziju ili moram nanovo skidati VS?

planiram za c++ korisititi

hvala

Ne razumijem, želiš se baviti programiranjem, a morao si postaviti ovo pitanje na forum, umjesto da si googlao "Visual Studio free" i prvi link bi ti bio Visual Studio comunity. 

Ako krećeš s programiranjem, pripremi se na cjelodnevno googlanje i samostalno istraživanje. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice