Visual Studio 2013

poruka: 22
|
čitano: 8.101
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Visual Studio 2013

Dakle, novi VS nam je dostupan ali za Express verziju me dočekalo pomalo neugodno iznenađenje:

Cute. Cute.
Win7 SP1 x64 mu očito nije dovoljan. Kažu na forumima da treba 8.1. Not cool.

Kakvi su vaši dojmovi oko novog VSa? Evo i link.

[edit] - napomena - ovo se odnosi na Express for Windows. Express for Windows Desktop radi na Win7. Uskoro SSovi i dojmovi.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.10.2013 18:10 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Visual Studio 2013
Sum_of_all_fears kaže...

Dakle, novi VS nam je dostupan ali za Express verziju me dočekalo pomalo neugodno iznenađenje:

Prodaja 8-ice očigledno ne cvate.

arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you're still retarded.
15 godina
neaktivan

To je zato što je Win7 zastarjeli operacijski sustav. Moraš pratiti tehnologiju, ona ide dalje. {#}

What Andy giveth, Bill taketh away.
14 godina
odjavljen
Visual Studio 2013

kretenska odluka iz microsofta,iako na faksu još rabimo 2008 verziju,

2 0 hvala 0
12 godina

Postoje 2 verzije Express: Express for Windows i Express for Windows Desktop. Ova druga bi trebala radit na Win 7 prema MS siteu.

16 godina
odjavljen
rustweaver kaže...

To je zato što je Win7 zastarjeli operacijski sustav. Moraš pratiti tehnologiju, ona ide dalje. {#}

Troll mode: on Smijeh

Nitro233 kaže...

kretenska odluka iz microsofta,iako na faksu još rabimo 2008 verziju,

2008 i 2012 su uvjerljivo najbolje verzije. 2010 je žešći promašaj. Puj, puj.

CyberK kaže...

Postoje 2 verzije Express: Express for Windows i Express for Windows Desktop. Ova druga bi trebala radit na Win 7 prema MS siteu.

Da, zanimljiva diskriminacija. O Express for Windows i govorim.

Za Windows Desktop znam da radi na Win7 ali baš i nema smisla dirati 2012 kad radi sasvim ok.

13 godina
neaktivan

Zanimljivo da na Visual Studio 2013 ne možeš programirati Windows 8 Store Aplikacije ni na Windowsu 8, moraš imati 8.1.

Visual Studio 2013 ima jedan zgodan feature, iznad klase stoji brojač referenci i linkaš se na njih, nešto kao F12 - Go to definition, ali obratno. :D

Verzija 2012 je super, malo su dizajn syebali, ali radi ko urica.

12 godina

CyberK kaže...

Da, zanimljiva diskriminacija. O Express for Windows i govorim.

Za Windows Desktop znam da radi na Win7 ali baš i nema smisla dirati 2012 kad radi sasvim ok.

Kakva diskriminacija? Express for Windows je za metro aplikacije koje ce bit dostupne preko Windows Store. Ni metro ni windows store nema na Win 7, imas samo desktop mode. Instalirao si krivu verziju...

I kazes nema smisla dirat 2012. Pa Express 2012 isto ima 2 verzije: Express for Windows i Express for Windows desktop, s istim namjenama i ova prva ne radi na Win 7... {#}

16 godina
odjavljen
CyberK kaže...

Kakva diskriminacija? Express for Windows je za metro aplikacije koje ce bit dostupne preko Windows Store. Ni metro ni windows store nema na Win 7, imas samo desktop mode. Instalirao si krivu verziju...

I kazes nema smisla dirat 2012. Pa Express 2012 isto ima 2 verzije: Express for Windows i Express for Windows desktop, s istim namjenama i ova prva ne radi na Win 7... {#}

Pa, recimo, to što ti kažeš - ne mogu raditi Win8 "Metro" aplikacije na Win7 - moram imati Win8. Kao i apple sa svojim SDKom za iOS - kupi Mac pa radi.

Skinuo sam obje verzije, taman se ova "for Desktop" instalira.

I za 2012 znam, za tu podjelu. Malo je bezveze da se ne mogu Metro app raditi na Win7. Referencira se koji .dll i vozi. Isto bi došlo kao da ne daju WPF na starijem od Viste...

16 godina
odjavljen
Visual Studio 2013

Isprika na doublepostu ali...

Instaliran (dosta dugo, moram primjetiti). Prvo sam mislio da sam upalio isti program jer...

Ovo je 2012 Ovo je 2012

...a ovo 2013? ...a ovo 2013?

Al ok. Radi poprilično brzo, ima par fičera ("obratni" Go To Declaration....). Moram malo raditi u njemu da bi napisao detaljnije. Sučelje nisu uopće dirali i to je ok (nema navikavanja) a o samom VSu tj. novim fičerima i mogućim bugovima uskoro. Ide na crash test Smijeh

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
  Ide na crash test Smijeh

Čekamo Fridaya da loada svoje mini projekte i onda spominje majku onome ko je to radio. :D

14 godina
odjavljen
Visual Studio 2013

sum donosi li 2013 ikakve novine u odnosu na 2008?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nitro233 kaže...

Lol, pa naravno, svaka verzija donese ponešto novo, zavisi što razvijaš, čak i ne možeš sve u Visual Studio 2008. ASP.NET MVC 2 je zadnja verzija ASP.NET-a koju možeš programirati u 2008. Windows Phone uopšte ne možeš raditi u VS 2008. WPF dizajner u VS 2008 je užas, a u 2012 je milina.

Mislim da će se verzija 2012 dugo zadržati.

16 godina
odjavljen
royalhero kaže...

Čekamo Fridaya da loada svoje mini projekte i onda spominje majku onome ko je to radio. :D

Da, to će bit dobro za vidjet. Meni zasad radi ok. Mijenjali su shemu boja. Komentari su... Zeleniji :D

Nitro233 kaže...

Da definitivno. Novi UI (konačno crna tema da ne bode oči po mraku sa bijelom bojom), .Net 4.5 i podrška za sve iz njega, Code Analysis, veća kontrola SQL servera iz samog VSa. Daleko brži rad (startup, loadanje), bolji designer za WPF... To je što mi je ovako nabrzinu palo na pamet.

Fičeri koje sam zasad primjetio - na scrollbaru se pokazuje na gdje je kursor (u kojem retku otprilike - korisno kod većih klasa), pokazuje gdje su unused varijable i greške (kopija funkcionalnosti iz Eclipsea, ako ste ikad radili u njemu), ikonice u toolbaru imaju nove boje (uočljivije)... Zgodno zasad. Ne ruši se, što je dobro Smijeh

I nema "flickeringa" tj. loadanja forme kada se prelazi iz Code Viewa. Pohvalno. Bar za ove manje forme i kontrole, to je znalo jako živcirati dok je ne nacrta ponovo.

11 godina
neaktivan
Visual Studio 2013

Pozdrav

Ja nisam nikako koristio VS i evo sada skidam trenutno Express Edition , a sad ko ce da mi kaze sta fali tom izdanju u odnosu na ostala ?

http://programiranje.org/

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Donosi .NET 4.5.1, mogućnost razvijanja aplikacija za windows phone itd...

13 godina
neaktivan
NiGHT_RiDER92 kaže...

Donosi .NET 4.5.1, mogućnost razvijanja aplikacija za windows phone itd...

To možeš od .NET-a 4 (Silverlight for WP7), sa .NET-om 4.5 možeš razvijati Windows Phone 8 aplikacije, koje možeš raditi skroz drugačije od WP7, od 4.5 je tu podrška za nativni razvoj, ali samo za WP8.

.NET 4.5.1 donosi novitete u MVC, tj. MVC 5, tu ima promjena oko načina autentifikacije, te je od sada sve objadinjeno u jednu vrstu projekta, pa biraš podprojekte, što je više do VS-a...

If debugging is the process of removing software bugs, then programming must be the process of putting them in.
14 godina
neaktivan
Visual Studio 2013

Sve je to zgodno ali kada radite komercijalni softver i kada morate plaćati na tisuće dolara za VS, onda zaostajete nekoliko verzija :). Mi smo u firmi još na 2008 ... preskupe su licence. Inače, koliko sam čitao, VS2013 bi trebao biti *ebeno dobar IDE... Sviđaju mi se noviteti, ali ne vrijede vremena i migracije starih projekata na ovu verziju ...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
gagiD kaže...

Pozdrav

Ja nisam nikako koristio VS i evo sada skidam trenutno Express Edition , a sad ko ce da mi kaze sta fali tom izdanju u odnosu na ostala ?

http://lmgtfy.com/?q=visual+studio+editions {#}

Uglavnom, ako radite XAML development, povratak na bilo sto ispod Visual Studija 2013 ce biti kao da vas netko tjera da programirate samo lijevom rukom.

http://igrali.com
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.11.2013 11:38 (igrali).
13 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

[edit] - napomena - ovo se odnosi na Express for Windows. Express for Windows Desktop radi na Win7. Uskoro SSovi i dojmovi.

Dakle, Windows 8.1 aplikacije su Windows Store aplikacije koje se ne mogu razvijati na stroju na kojem ih ne možeš pokrenuti. Ako lupiš F5, pokrećeš aplikaciju lokalnošto znači da na Win7 ne možeš pokrenuti Win8.x aplikaciju jer ti fali WinRT.

Osim lokalno, aplikaciju možeš pokrenuti i u Simulatoru što je HyperV image za koji ti opet treba Win8.x.

E sad, zašto ne bi mogao samo skinuti nekakav Store SDK i remotely deployat aplikaciju, bilo na Win8 tablet, bilo na HyperV image, to je pitanje. Ali očito je da im je to bio problem koji nisu htjeli riješiti :)

12 godina
neaktivan
Ue4 VS 2013 PROBLEM

Pitanje pokusao sama VS 13-icu instlirati na windows 7 ! Nije uspjelo jer nisam imao sp1 ak se nevaram!Onda nakon tjedan dana mucenja sam napravio reinstal wind8.1 Te VS mi je radio ok ali problem je dosao kad sam UE4 kompajliro, nije mi  htjeo pokrenuti UE.exe Onda sam probao na drugom kompu instalirati Windows 7 jer su mi neki decki rekli da bi radio  Ue4, ali mora biti SP1 te min. IE 10 Nakon toga stavim ga instalirati  te nakon nekog vremena mi se pojavi   The form specified for the subject is not one supported or known by the specified trust provider.

Molim vas pomoc Velik sam noob! :)

androsije
15 godina
neaktivan
Visual Studio 2013

Meni Visual Studio radio na Windows 8 (ne 8.1), a navodno sam citao da bi trebao raditi i na Windows 7 ali SP1, sad ti kazes da ne radi, pa onda ne znam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice