Visual Basic.NET Škola - Kindle Edition

poruka: 1
|
čitano: 1.833
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Visual Basic.NET Škola - Kindle Edition

Kupio sam Kindle 3 prije par tjedana. Cijena je, u mom slučaju, $139 + $20 dostava + 420 kn carine. Cijena same carine nije uvijek ista - od 300 - 420 kn. Pretpostavljam da to ovisi o cariniku?!

Nego, malo sam eksperimentirao sa objavom vlastite knjige. Igrao sam se sa Calibre-om i Mobipocket Creator-om. Kako sam sam napisao knjižicu imao sam je pohranjenu u Word formatu i iz toga izvedenu PDF verziju.

Rezultati konverzije u .prc format iz samog Word dokumenta su bili u najmanju ruku nepredvidljivi. Pretpostavljam zbog raznih formating opcija unutar samog Word dokumenta.

Na kraju sam Word dokument prebacio u HTML i maknuo Word formating. Označio zaglavlja h1 i h2 tagovima, i prijelom stranice sa mbp : pagebreak tagom. Nakon toga sam ubacio slike po poglavljima. Zatim sam to sve pustio na Mobipocket Creator i mogu reći da je uspjelo. 

Formatiranje knjige je na kraju ispalo i bolje od očekivanja.

Provjerio sam knjigu na Kindle-u 3, na android smartphone-u (preko "Kindle for Android aplikacije) i PC-u (preko "Kindle for PC" aplikacije) i sve je bilo u redu osim dvije slike koje su imale u donjem dijelu crne horizontalne crte. Ovo je možda neka greška u Mobipocket Creator-u. U Paint.NET-u sam prebacio sve slike u crno-bijele. Nakon toga sve je bilo u redu i knjiga je izgledala savršeno.

Samu knjigu možete besplatno downloadirati sa stranice, a posebno me zanima kako to izgleda na drugim e-reader-ima osim Kindle-a 3 pa ako netko ima drugi reader bio bi zahvalan da proba učitati ovaj .prc file.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.2.2011 22:39 (DoWhyMeKeyToo).
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice