Visual Basic + FTP = moje pitanje

poruka: 6
|
čitano: 1.553
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Imam pitanje... kako putem Visual Basica 2010 provjeriti postoji li određeni tekst u datoteki www.nekastranica.do/file.txt

ali npr. u stranici su uneseni sljedeći podaci:

tekst_jedan

tekst_dva

tekst_tri

i onda da traži npr. tekst_dva

i ako postoji neka ispiše "postoji"...

Kraj razgovora s Kobeom kaže novinar: "Mozda ipak nije kao drazen petrovic ali ipak igra kao super zvijezda"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: Visual Basic + FTP = moje pitanje

Ides liniju po liniju i za svaku liniju iskoristis funkciju InStr. http://www.example-code.com/vb/findSubstring.asp

15 godina

ali ja ću te podatke nadopunjavati...kako da pregleda cjeli dokument ali red po red postoji li?

Kraj razgovora s Kobeom kaže novinar: "Mozda ipak nije kao drazen petrovic ali ipak igra kao super zvijezda"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Ako dokumentu mozes pristupati red po red, onda jednostavno iskoristis inStr. Ili ako taj dokument imas u jednom velikom stringu - ista stvar.

Ako cijeli dokument citas znak po znak, onda ides od znaka do znaka i provjeravas je li taj znak jednak prvom znaku trazenog stringa, ako je gledas je li sljedeci znak jednak drugom znaku trazenog stringa itd.

15 godina
mbaksa kaže...

Ako dokumentu mozes pristupati red po red, onda jednostavno iskoristis inStr. Ili ako taj dokument imas u jednom velikom stringu - ista stvar.

Ako cijeli dokument citas znak po znak, onda ides od znaka do znaka i provjeravas je li taj znak jednak prvom znaku trazenog stringa, ako je gledas je li sljedeci znak jednak drugom znaku trazenog stringa itd.

izgleda da mi je IQ manji od 20 :)

Možeš li mi napisati kod kao gore što sam zatražio ako ti nije problem :D

17 godina
moderator

Ne mogu. Otkud ti ideja da radim u VB-u? {#} Ne razumijem zasto itko jos uvijek radi u tome. Ono prvo, s InStr, trebalo bi ti biti jasno - ako nije, onda se radije ostavi programiranja.

A i ovo drugo: Ako cijeli dokument citas znak po znak, onda ides od znaka do znaka i provjeravas je li taj znak jednak prvom znaku trazenog stringa, ako je gledas je li sljedeci znak jednak drugom znaku trazenog stringa itd.

Sto tu ne razumijes? Jel mozes pristupati svakom pojedinom znaku datoteke file.txt, zar ne? Pa onda imas jednu vanjsku for petlju koja cita znak po znak cijele file.txt datoteke. I onda imas unutarnju petlju, koja ce provjeravati odgovara li taj znak (i sljedeci znakovi) trazenim znakovima.

Ako prvi znak ne odgovara, izlazis iz unutarnje petlje i dalje se ide u sljedecu iteraciju vanjske petlje.

Ako prvi znak odgovara, onda trebas dohvatiti sljedeci znak u file.txt datoteci i provjeriti odgovara li drugom trazenom znaku. Ako ne odgovara, opet izlazis iz te petlje, u vanjsku radi sljedece iteracije.

Znaci, nesto tipa da imas stringove (ili polja znakova): datoteka, trazenaRijec

Evo ovo bi bio otprilike pseudokod (nabrzinu napisano da moze biti da ima gresaka).

for (int i = 0; i < datoteka.duljina - trazenaRijec.duljina; i++) {

pronadjeno = true;

for (int j = 0; j < trazenaRijec.duljina; j++) {

if (datoteka[i] != trazenaRijec[j]) {

pronadjeno = false;

break;

}

}

if (pronadjeno) {

ISPISI DA JE RIJEC PRONADJENA

break;

}