Video-tutoriali iz VB.Neta

poruka: 33
|
čitano: 4.571
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Video-tutoriali

Evo odlučio sam iskoristiti mali dio znanja iz PHP-a i HTMLA-a koji imam, te izraditi Site sa video-tutorialima za rad u programu Visual Basic NET.

Video sadržaji su sa YouTuba.

Moj Site je tek u razvoju, i biće tu još mnogo tutoriala upisano.

http://eemmiirr.byethost7.com/oblasti.php

Nadam se da će nekome biti od pomoći.

Aličić Emir
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
RE: Video-tutoriali

Stravično, ovi primjeri se nauče za desetak minuta.Što ti ovaj link dolje znači; www.howtostartprogramming.com?Mogao si barem svoj video napraviti, a i kakve veze to ima sa programiranjem?

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.11.2010 12:15 (alankish).
15 godina
neaktivan

Žao mi je što ti se tutoriali ne dopadaju. Potrudiću se da bude bolje. Da se ovi primjeri nauče za 10 minuta, istina je. To su sve osnovne stvari u Visual Basicu (kao i u svim drugim programskim jezicima).

www.howtostartprogramming.com - Video-tutoriali nisu moji, jer se nisam htio zamučavati sa izradom osnova, koje već postoje.

Svoj video ću napraviti na složenijim stvarima, a sada sam se trudio samo osnovne stvari postaviti.

Sve ovo je samo uvod u programiranje desktop aplikacija, a postavljaću i složenije aplikacije.

Sve u svoje vrijeme.

Aličić Emir
15 godina
neaktivan
Video-tutoriali iz programskih alata

Učenje programiranja iz tutoriala je smješno, učiti služenje sa alatom u ovom slučaju visual studiom je nešto drugo.

http://www.basketballhoopjam.com

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
alankish kaže...

Stravično, ovi primjeri se nauče za desetak minuta.Što ti ovaj link dolje znači; www.howtostartprogramming.com?Mogao si barem svoj video napraviti, a i kakve veze to ima sa programiranjem?

Znaš zašto?Mogao si se bar potruditi, ili napraviti svoje tutoriale.Ili barem ovaj HTML dio napraviti kako spada.Ovako ispada da neznaš ni jedno ni drugo, a želiš pokazati "znanje".Točno takav sam i ja bio, tko da je ovo sve dobronamjerno.

16 godina

jako zanimljivo i WOT i dns prikazuju stranicu kao nesigurnu

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
RE: Video-tutoriali iz programskih alata
mind_challenge kaže...

Možda je c/p radio, pa pitaj boga kakav JS je unutra.

16 godina
alankish kaže...
mind_challenge kaže...

Možda je c/p radio, pa pitaj boga kakav JS je unutra.

najsigurnije se kloniti toga

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
15 godina
neaktivan

Evo odlučih i sam početi izrađivati video-tutoriale za sajt, pa sam dodao jedan svoj, sutra očekujte još nekoliko. Upload na YouTube traje veoma dugo, a web-server me ograničava sa težinom fajla do 5MB. "Prisiljen" sam koristiti YouTube.

http://eemmiirr.byethost7.com/oblasti.php

Aličić Emir
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.11.2010 22:08 (Developer__hehe).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

hehe al bitno da stranica ima reklamu 

Captain EO
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Ma ta reklama mi jedino treba da bih sebi priuštio pravu web-domenu, i vjerovatno je ona uzrok zbog koje se moja stranica smatra nesigurnom, ja nikakav JS nisam u nju uvrštavao. Jednostavan PHP, MYSQL i HTML.

Ja "Blueadvertise" koristim samo zato što nema min. payout, a ni minimalan broj posjeta u mjesecu, a ako nekad budem imao veliki broj posjeta, preći ću na pouzdanije i sigurnije servise za CPM reklame.

Nisam čuo utiske za ova tri zadnja (moja) tutoriala...

Aličić Emir
17 godina
moderator

Ti trazis utiske... Sto da ti covjek kaze? Stranica ti je uzasna. Nevjerojatno uzasna. PHP i MySQL? Za sto pobogu? Uopce je sramota da si za takvu stranicu koristio te tehnologije, posto ocito nisi sposoban svladatni ni obicni (X)HTML+CSS. Ako nisi sposoban sam napraviti korektnu stranicu, zasto nisi jednostavno uzeo neki gotov CMS i koristio defaultnu ili besplatnu temu pa da to ipak k necemu lici? Nema nista lose ili sramotno u koristenju gotovih CMS-ova.  {#}

I onda jos na takvu stranicu stavljas nekakve reklame toboze pod izlikom da ce ti to donijeti novce? Koliko? Pola hrvatske lipe na mjesec? LOL

Dok covjek dodje na tvoju stranicu izgubi volju za zivotom, a kamoli da s nje gleda videozapise koje isto tako moze gledati s YouTubea. Koji je smisao svega toga?

Uglavnom - ocito ne pratis dovoljno ovaj podforum. Ljude bas i ne zanima VB.Net, osim par pojedinaca. Tako da, cak i ako mogu prezvakati izgled (i navodnu malicioznost ili "spammnost") te tvoje tzv. web-stranice, ovdje jednostavno nemas publiku za takav sadrzaj. Ljude zanimaju C++, C#, PHP, Python, C, JavaScript, Java... VB.Net je nezanimljiv, napola mrtav jezik. Radije se prebaci na neki od spomenutih jezika pa napravi tutorijale za njih. Em ces vise ljudi privuci na svoju stranicu, em ces mozda nekome i pomoci.

I daj uzmi neki CMS - stogod - WordWeb, Joomlu, CMS Made Simple... Stogod - dok ne naucis HTML i CSS, odnosno  osnove osnova web-dizajna. Barem uzmi ovo sto sam nabrzinu nakucao (slobodno preuzmes, uploadas na svoj sajt, mijenjas i koristis - samo nemoj zagaditi reklamnim bannerom): http://mariobaksa.com/vbtut/index.html

Rijec je XHTML-u, obogacenom CSS-om i JavaScriptom (skoro da bi covjek rekao "Ajax aplikacija", ali zapravo nije). Nove tutorijale dodas tako da ih jednostavno dopises u polje (array) u HTML dokumentu i uploadas azurirani index.html. Naravno, ako imas volje, mozes si sloziti i da nazive i linkove/"embedove" vuce od nekud drugdje, a ne da su sastavni dio index.html-a (onda bi to bila Ajax aplikacija).

15 godina
odjavljen

Moram se složiti s tobom, također sam primjetio da gura "taj VB.NET" i onda stranicu "obogati" sa PHP i MySQL tehnologijama.Morat ću pogledati njegov source {#}.

OFFTOPIC: Zašto (X)HTML? Ili je naglasak u tvojem slučaju na X-u u zagradi?Moram pitati jer i sam imam nedoumicu oko pridržavanja standarda, sviđa mi se ideja XHTML-a i njegove "striktnosti",(bio je jedan dobar ćlanak u Bugu vezan za njega) no vidim da se standard ne nadograđuje niti dalje razvija, dok je sa HTML-om upravo suprotno.Confused... 

EDIT: Autor teme, zašto si pobogu koristio tablice ovdje?!Sviđa mi se način na koji si riješio ovaj "drop shadow" loga sa dva razmaknuta diva, to ja zovem snalažljivost.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.11.2010 8:33 (alankish).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
alankish kaže...

OFFTOPIC: Zašto (X)HTML? Ili je naglasak u tvojem slučaju na X-u u zagradi?Moram pitati jer i sam imam nedoumicu oko pridržavanja standarda, sviđa mi se ideja XHTML-a i njegove "striktnosti",(bio je jedan dobar ćlanak u Bugu vezan za njega) no vidim da se standard ne nadograđuje niti dalje razvija, dok je sa HTML-om upravo suprotno.

(X)HTML zato jer to sto govorim se moze odnositi i na XHTML i na HTML. XHTML je samo stroga XML serializacija HTML-a - platforma je ista. XHTML5 izlazi zajedno s HTML5. Znaci, kad se opcenito govori o HTML-u 5, govori se o toj platformi, koja obuhvaca i HTML5 i XHTML5.

Wikipedia: XHTML5 is the XML serialisation of HTML5. XML documents must be served with an XML MIME type such as application/xhtml+xml or application/xml.[23] XHTML5 requires XML’s strict, well-formed syntax. In XHTML5 the HTML5 doctype html is optional and may simply be omitted[24].

Osobno radim iskljucivo XHTML dokumente/web-aplikacije. U biti sam poceo s web-developementom tek prosle godine pa sam odmah krenuo na XHTML strict, jer je to onako kako bi se stvari trebale raditi. Zasto ne odmah pisati strog, pravilan, dosljedan kod? Nista te ne kosta. {#} Tim vise sto brojni programi koriste XML format ili format zasnovan na XML-u za spremanje ili razmjenu informacija. A i mislim da je XHTML web-preglednicima lakse parsirati.

15 godina
odjavljen

XML, AJAX, FLASH(AS)... tu mislimo na xml?Vidio sam da neki programi odnosno alati za razvoj GUI koriste XML kao standard za "opis" sučelja.Right?

Morat ću malo te doctype provjeriti.

17 godina
moderator
alankish kaže...

XML, AJAX, FLASH(AS)... tu mislimo na xml?Vidio sam da neki programi odnosno alati za razvoj GUI koriste XML kao standard za "opis" sučelja.Right?

U zadnje vrijeme vecina programa koristi XML ili neku njegovu izvedenicu - pocevsi od novijih verzija MS Officea koji sad imaju formate dokumenata zasnovane na XML-u, brojnih Adobeovih programa (ne znam konkretno za Flash), Silverlightov XAML je zasnovan na XML-u i sluzi za definiranje sucelja, Firefoxovi add-oni takodjer koriste XML za definiranje sucelja. Za svasta se koristi XML. I recimo za RSS.

Nemoj u tu pricu mijesati Ajax na taj nacin - Ajax je tehnika, a ne tehnologija. Ajax moze, ali ne mora koristiti XML. Konkretno, ja Ajax koristim iskljucivo s JSON-om, umjesto s XML-om. Jednostavnije je - em PHP nativno podrzava JSON, em ga JavaScript podrzava i onda samo u PHP-u moras jednom linijom koda enkodirati objekt u JSON i u JavaScriptu ga parsati linijom koda i dobis identicni objekt (naravno, govorimo samo o atributima, ne i o metodama) u JavaScriptu.

Uglavnom, kad radis web-stranice, uzmi XHTML strict i rijesena stvar.

15 godina
odjavljen
mbaksa kaže...
alankish kaže...

U zadnje vrijeme vecina programa koristi XML ili neku njegovu izvedenicu - pocevsi od novijih verzija MS Officea koji sad imaju formate dokumenata zasnovane na XML-u, brojnih Adobeovih programa (ne znam konkretno za Flash), Silverlightov XAML je zasnovan na XML-u i sluzi za definiranje sucelja, Firefoxovi add-oni takodjer koriste XML za definiranje sucelja. Za svasta se koristi XML. I recimo za RSS.

Nemoj u tu pricu mijesati Ajax na taj nacin - Ajax je tehnika, a ne tehnologija. Ajax moze, ali ne mora koristiti XML. Konkretno, ja Ajax koristim iskljucivo s JSON-om, umjesto s XML-om. Jednostavnije je - em PHP nativno podrzava JSON, em ga JavaScript podrzava i onda samo u PHP-u moras jednom linijom koda enkodirati objekt u JSON i u JavaScriptu ga parsati linijom koda i dobis identicni objekt (naravno, govorimo samo o atributima, ne i o metodama) u JavaScriptu.

Uglavnom, kad radis web-stranice, uzmi XHTML strict i rijesena stvar.

Dugi citat(znam da ga se odrezati), vidio sam da je dosta metapodataka Adobe bazira na XML, samo sam bio skeptičan u vezi budučnosti xhtml-a.

17 godina
moderator

Nemoj biti zabrinut za XHTML - ako se ne varam, vecina novi(ji)h stranica napravljena je u XHTML-u (iako dobar dio vjerojatno u tranzicijskoj, pogotovo kod starih developera koji se nisu na vrijeme prilagodili, a ne strogoj varijanti). Prije ce se napustiti "obicni" HTML nego XHTML - HTML je tezi/sporiji za parsiranje, a nema nikakvih ili nikakvih bitnih prednosti u odnosu na XHTML

15 godina
odjavljen
mbaksa kaže...

Nemoj biti zabrinut za XHTML - ako se ne varam, vecina novi(ji)h stranica napravljena je u XHTML-u (iako dobar dio vjerojatno u tranzicijskoj, pogotovo kod starih developera koji se nisu na vrijeme prilagodili, a ne strogoj varijanti). Prije ce se napustiti "obicni" HTML nego XHTML - HTML je tezi/sporiji za parsiranje, a nema nikakvih ili nikakvih bitnih prednosti u odnosu na XHTML

Znači HTML je vezan za (X)HTML?Jer koliko vidim ide razvoj standarda HTML 5, pa me malo to zbunjuje.

17 godina
moderator

Nema (X)HTML-a - to sam samo tako napisao da se zna da mislim i na HTML i na XHTML. XHTML5 je samo malo drugacije (stroze, strukturiranije, dosljednije) zapisan HTML5, ili bolje reci - drugi nacin na koji se zapisuju elementi HTML(5) dokumenata.

Na primjer, u XHTML-u moras zatvoriti svakitag, dok u HTML-u ne moras. Pa onda u HTML-u mozes imati <BR>, dok u XHTML-u to mora biti napisano kao <br />. Oba ta taga opisuju isti HTML element. Takodjer, XHTML je case sensitive, znaci pogresno je napisati <BR /> (iako ce, pretpostavljam, proci na vecini browsera), dok je kod HTML-a svejedno. U HTML-u dopusteno je atribute pisati bez navodnika, dok su u XHTML-u oni obavezni. Itd. A oba ta jezika opisuju identicnu strukturu HTML elemenata. Zato se s razvojem HTML5 automatski razvija i XHTML5 - doda se novi tag, recimo <canvas> i normalno da se taj isti tag moze koristiti i u XHTML-u - samo sto ce mozda malo drugacije biti zapisan (zapisan po pravilima XHTML-a, odnosno XML-a).

15 godina
odjavljen

Shvatio sam {#}.Sad vidim da su svi moji dokumenti XHTML 1.0 STRICT, i da sam u početku imao sa ovim <br /> tagom problema pri validaciji.

15 godina
neaktivan

Evo preradih malo stranicu da liči na nešto, ... ;-)

Ovo je sada novi link, mnogo je jednostavnija i praktičnija... :-)

http://eemmiirr.byethost7.com/tutorial.php

Iskoristio sam kod u JavaScriptu i zahvaljujem se za njega.

Vjerovatno ste primjetili da sam početnik, naime, osnove rada u Html-u, PHP-u, MySql-u sam naučio tek prije neki mjesec.

18 mi je godina i tek treba da uđem u vode programiranja... ;-)

Svaka vaša kritika mene potiče na napredovanje i dalji rad i trud.

Pozdrav

Aličić Emir
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: Video-tutoriali iz VB.Neta

Napravim ti tako cool stranicu i opet zeznes stvari.

• Stavio si reklamu - zasto ljude maltretiras s tim, a to ti ne donosi nista ili prakticki nista? Meni i dalje zbog nje iskace upozorenje WOT Warning: This site has a poor reputation. Ne samo to, nego bezveze oduzima znacajan dio ekranskog prostora s gornje strane.
  • Tablice? Layout (raspored elemenata na web-stranici) se ne radi pomocu tablica, nego pomocu CSS-a i div-ova.
  • Cemu tako ogromna margina s gornje strane? Cemu reklama i onaj veliki tekst u tri reda? Bilo bi logicno da oslobodis prostor s gornje strane i da iskoristis sirinu, posto je vecina ekrana danas sirokog formata, pa da covjek ne mora skrolati da bi mogao vidjeti okvir s videom. Smanji razmake s gornje strane, ukloni reklamu, a tekst Na ovoj stranici nalaze se Video-tutoriali preuzeti sa Youtube-a, koji pokazuju korišt... stavi s lijeve ili desne strane.

BTW imas jos mnogo toga za uciti - osnove jos uvijek nisi naucio. {#}

15 godina
odjavljen
Developer__hehe kaže...

Evo preradih malo stranicu da liči na nešto, ... ;-)

Kritike tu jesu da budu dobronamjerne, ja samo neznam zašto to radiš?!Pogledaj malo kako današnji web izgleda...pa reci svoje mišljenje...ovo tvoje je web 1.0 pre-beta{#}

Stranicu si vjerojatno napravio da svijetu pokažeš svoje "znanje", ili?Moraš se odlučiti, dali radiš stranicu da ljudima prezentiraš VB.NET i svoje afinitete prema istom, ili da prezentiraš svoje znanje izrade web stranica.Izgleda da moraš još jako, jako puno učiti, a svoje godine nemoj koristiti kao ispriku.I izrada layouta pomoću tablica...iz čega učiš?

15 godina
neaktivan

Evo malo sam ispremještao elemente, reklamu sam uklonio ;-) ...

A uskoro ću preradit stranicu da ne postavljam elemente pomoću tabela, već pomoću Div tagova u CSS-u.

U svakom slučaju hvala za JavaScript kod, snašao sam se u njemu ... ;-)

Evo link: http://eemmiirr.byethost7.com/tutorial.php

Pozdrav

Aličić Emir
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

zar je toliko problem skinuti neki cms i instalirati neku temu da to nakraju liči na nešto?

15 godina
neaktivan

Nije problem, ali nije to to.

Mogu preuzeti CMS, kopirati kod i gotovo, ali šta ću tu naučiti, upravljati sučeljem koje su mi drugi pripremili.

Ja ne želim (bar ne još) dobro posjećenu stranicu, već stranicu na kojoj ću raditi, tj. vježbati rad u HTML kodu.

I uvijek sam spreman za kritike tipa:

- Ukloni reklamu

- Premjesti tekst tamo

- Stavi ovaj dio za video desno, da se ne mora skrolati

itd.

A ne tipa:

- Uzmi kompletnu stranicu koju je neki profesionalac izradio ...

Valjda nisam taj tip. :-)

Pozdrav

Aličić Emir
15 godina
odjavljen
Developer__hehe kaže...

Mogu preuzeti CMS, kopirati kod i gotovo, ali šta ću tu naučiti, upravljati sučeljem koje su mi drugi pripremili.

Slažem se sa time, ali mislim da si ti daleko jos od CMS, a vidim da sa frontendom imas puno problema{#}.

Ali i ova trenutna stranica ti je katastrofa.Koliko dugo to radiš?

15 godina
neaktivan

To radim manje od mjesec dana, tek počinjem učiti... ;-)

Uz vašu pomoć ću daleko više postići... :-)

U svakom slučaju hvala vam za dosadašnji trud, i nadam se da ćete mi još pomoći.

Pozdrav

Aličić Emir
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Ajde tolerirati ćemo ti još to{#}.Istina da baš i nemaš sadržaja kojeg bi mogao ponuditi na svojo stranici...stoga mi odgovori na pitanje koje sam ti već u prethodnom postu postavio.Radiš li stranicu zato jer si "programer" pa želiš podijeliti to svoje skromno znanje VB-a, ili radiš stranicu ali je nemaš ćime napuniti, odnosno nemaš temu?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice