VB isključivanje mogućnosti

poruka: 3
|
čitano: 1.344
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Početnik sam u programiranju, i radim jednu malu vježbu iz računalstva, pomalo se uhodavam, no naišao sam na problem.

Naime, to je maleni program koji nema nikakve velike mogućnosti, samo "Izlaz" i "O programu" koji otvara panel, i sada imam problem, kada bi se otvorila ta -Pomoć, onda  kada bi npr. kliknuo na Izlaz, program se ne bi zatvorio, nego bi pod labeli u panelu pisalo  "ovim gumbom bi zatvorio program".  A, dok bi npr na "O ovome" pisalo "otvara se pomoć".

Ja to nikako ne mogu skužiti, može li bilo kakva pomoć, kako da se tada program ne zatvori, već promjeni tekst u jednom panelu.

Public Class Form1
    Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
        PnlOpis.Visible = False
    End Sub

Private Sub BtnIzlaz_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles BtnIzlaz.Click
        Me.Close()
    End Sub

Private Sub Panel1_Paint(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.Windows.Forms.PaintEventArgs) Handles PnlOpis.Paint
    End Sub

Private Sub BtnOpis_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles BtnOpis.Click
        PnlOpis.Visible = True
    End Sub

Private Sub LblOpis_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Label2.Click

End Sub
End Class

Slika programa Slika programa
-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2010 17:50 (Ag008).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

nisam siguran da sam dobro shvatio...

klikom na "Izlaz"...prikazuješ panel sa jednom porukom...klikom na "O programu"...prikazuješ panel...sa sa drugom porukom?

događaj na btnIzlaz click...

me.lblPoruka.text = "ovim gumbom bi zatvorio program"

me.pnl1.visible = True

a za događaj btnOprogramu click...

me.lblPoruka.text = "otvara se pomoć"

me.pnl1.visible = True

i kod događaja "nešto" na panelu click

If me.lblPoruka.text = "ovim gumbom bi zatvorio program" Then

me.close()

else

me.pnl1.visible = False

end If

valjda si na to mislio...Izlanuo se

do something while necrknes
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.1.2010 14:30 (baaab).

0 0 hvala 0
17 godina
RE: VB isključivanje mogućnosti

Kolko sam te ja skužio, želiš da dok netko "aktivira" pomoć u tvojoj aplikaciji, da nakon toga bilo koji klik po bilo kojoj komponenti (button, panel, label, textbox ....) prikazuje u nekom textbox-u (label, itd) pomoć. Najjednostavnije ti je da si postaviš na najvišoj razini jednu varijablu tipa bool

Dim helpActive as Boolean = False;

Početno stanje ti je false i znači da pomoć nije "aktivirana". Kad netko aktivira pomoć, samo mijenjaš stanje varijable u True.

Kod click eventova imaš onda

Private Sub BtnIzlaz_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles BtnIzlaz.Click

If helpActive Then

lblOpis.Text = "Neki opis";

Else

Me.Close()

End If

End Sub

Neznam da li je pomoglo, ali to ti je najjednostavnije rješenje

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice