Trenutno radim nesto u Visual Studio 2012 (VB) pa imam problem oko rada sa excel čelijama i sl. s čime se nisam baš dosad susretao..
Potrebno mi je određenu veću količinu teksta kopirati u excel (ili u sami sheet ako se koristi ugrađeni u VB), ali na način da se taj tekst kopira kroz raspon čelija (ne određeni već koliko teksta ima).
Dio koda donosim u nastavku.
Dim mojtekst As String
mojtekst = "puno teksta ovdje "
AxSpreadsheet1.Cells.Range("A1:Z100").Value = mojtekst
Znači, ako stavim Range("neki raspon"), onda mi iskopira isti tekst višestruko u te sve čelije, a ako ne stavim nikakav Range nego samo jednu čeliju onda naravno samo u to jednu čeliju iskopira. Isprobao razne copy, paste metode no uvijek ista stvar. Htio bih dobiti oblik točno onakav kakav se dobije npr. kada se ide preko Web upita (Web Query) u samom excelu gdje se preuzimaju podatki sa weba. Tada mi "lijepo" iskopira podatke u više čelija, a ne samo u jednu čeliju, jedan red ili jedan stupac.
Konkretno, preuzimam podatke s njuškala.hr i kod web upita u samom Excelu mi iskopira cijene proizvoda u posebne čelije pa tada mi lako manipulirati s integer podacima, a ovako mi je sve izmješano sa tekstom.
Molio bih pomoć za moj problem.
Hvala.
P.S.
Problem sam privremeno riješio sa SendKeys (ctr-a,c,v), ali bih svejedno htio neku bržu metodu....