VB - DateTimePicker

poruka: 9
|
čitano: 3.230
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Pomoč oko DateTimePickera

Pozz svima!

Vidim ima dosta ljudi koji se kuže u visual basic, zanima me koji je najbolji način da se provjeri dali je datetimepicker

kliknut, odnosno datum odabran!? Baza podataka je podešena tako da polje "Datum" ne dozvoljava nulu pa

bi bilo dobro prilikom upisa podataka ukoliko datum nije odabran izbaciti upozorenje. To sam napravio sa ostalim

podacima(ime,prezime....) ali to su textboxovi i to nije problem, ako netko ima kakav prijedlog bio bih vam zahvalan!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Pomoč oko DateTimePickera

Koristiš event ValueChanged.

14 godina
neaktivan
Joco55 kaže...

Taj event se pokreče klikom na datetime picker. Ja trebam event koji če vršit provjeru dali je datetimepicker uopče kliknut.

16 godina
neaktivan
Visual kaže...
Joco55 kaže...

Taj event se pokreče klikom na datetime picker. Ja trebam event koji če vršit provjeru dali je datetimepicker uopče kliknut.

Pa za to imaš event click.

14 godina
neaktivan
Joco55 kaže...
Visual kaže...
Joco55 kaže...

Da da.... :)) ako neznaš nemoj davat savjete.

16 godina
neaktivan
Visual kaže...
Joco55 kaže...
Visual kaže...
Joco55 kaže...

Da da.... :)) ako neznaš nemoj davat savjete.

Šta reći na ovo boldano...

Dao sam ti u prvom postu savjet kako ćeš to napraviti, staviš da ti je value npr. 1.1.2001 i napraviš event handler za ValueChanged, i onda ako korisnik unese datum taj event se poziva, šta ti tu ima bit komplicirano?

14 godina
neaktivan

Sve to stoji prijatelju ali radi se o tome da to nije bilo moje pitanje. Pitanje je bilo kako provjeriti dali je datum uopče odabran, ili dali je datetimepicker kliknut.

ako datetimepicker nije kliknut onda nemogu pomoču datetimepicker.click eventa pozvati funkciju ili ako datum nije odabran ne dolazi do valuechanged eventa

i isto tako niti  preko tog eventa se nemože pozvati funkcija zato sam mislio da mi prodaješ fore ali očito nisi dobro shvatio pitanje. Nemogu ni napravitni upit za

bazu podataka iz tog razloga što se ta provjera vrši prije spremanja podataka i prije database updatea tako da ni to nema baš smisla. Ali bez obzira na sve

pomogao si mi dovoljno jer si mi dao ideju:

Private Sub BindingNavigatorAddNewItem_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles BindingNavigatorAddNewItem.Click

DatumUplateDateTimePicker.Value = "01.01.2001"

End Sub

Prije spremanja podataka aplikacija provjeri datetimepicker.value i ukoliko se tamo nalazi gore navedeni datum izbacuje upozorenje.

Hvala na pomoči!!

16 godina
Pomoč oko DateTimePickera

-logično, uvjek se koristi trenutni datum/vrijeme, koji je u 99% slučajeva potreban kod unosa.

Tako treba postaviti i kontrolu i čitati je, dali je datum izmnjenjen imaš event, kao click ili fokus..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ima još jedna stvar, datetimepicker ima checkbox opciju koja se omoguči u opcijama (po defaultu je false) i koja obično služi za takve stvari.

Znači umjesto provjere datuma (valuechanged) ili click eventa jednostavno se provjeri stanje checkboxa.

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.windows.forms.datetimepicker.showcheckbox%28VS.80%29.aspx

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice