Bok ljudi!
Odlučio sam se malo pokazati prijatelju programiranje. Najviše mu se svidio VB, pa me zanima ako ima kakva kniga ili tutoriali za to? Bilo bi najbolje da su na hrvatskom. Hvala.
Bok ljudi!
Odlučio sam se malo pokazati prijatelju programiranje. Najviše mu se svidio VB, pa me zanima ako ima kakva kniga ili tutoriali za to? Bilo bi najbolje da su na hrvatskom. Hvala.
http://mis.hr/webkosarica/index.php?p=product&id=6687&parent=20
Samo prije toga prošvrljaj po ovoj temi:
http://www.bug.hr/forum/topic/programiranje/programski-jezik-kojim-poceti/84440.aspx
-prava literatura je cijenom cca 550kn s barem toliko stranica. Dali je 'opravdano' jer sve potrebno imaš unutar helpa, MSDNa itd..
Knjige ipak imaju prednost zbog linearnosti primjera gradiva ako čitaš redom... to je ponekad bitno za učenje/razumijevanje, zato preporučam kvalitetnu originalnu literaturu (MS i McGraw-Hill).
Kad se svladaju osnove razumijvanja programa dovoljan je MSDN. (klik na ključnu riječ ... VS radi sve ostalo, nudi sintaksu, help itd.)
prijateljev engleski nije najbolji, zato bolje hrvatski (da ne mora duplo kopčat) provjerit ću vaše linkove, pa ću odabrat nešto i dat mu
Ovo cu reci samo jednom: ako ti je prijatelj ne želiš ga naučiti VB. Ne zaj se.
Kad neznam šta da mu dam. Ne planira on razviti neku uber karjeru. Pokazao mu malo moj c++ kod i uplašio se. Skinuo VB, pokazao mu i sviđa mu se. Kad bi bila neka knjiga za programiranje za n00bove. Problem je da on nije baš vješt sa kompjutorima, a i hrvatski koji je viša razina od razgovornoga mu nije baš lak, jer nije mu to materinji jezik
-nabavi onda Demistificirani C/+/# na latinskom, ako nije za programera uvijek ostaje ShowBizz s Avom Kara-batić ...
edit: dodao bi, košta ali i vrijedi svake kune za jezične sposobnosti.
edit2:
-ne, nego se Kerum oženio i bavi se kazalištem, (dok se svi od narodnog preporoda na na ovamo okreću u grobu... dali zbog njega ili nje?)
Ima još nekih (Ava) kvaliteta, zna recimo brojati na ''latinskim brojakama''.. I, II, III (Asterix).