Vaše ideje za program

poruka: 20
|
čitano: 7.790
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Vaše ideje za program

Pozdrav svim,

Evo  nadjoh hrabrosti , pa otvorih novu temu{#}

Znači programeri  cilj je  ako imate neku ideju  za program pa je zelite podijeliti,{#}

Program moze biti radjen u c++, c# isl.

hvala

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.11.2010 21:02 (hary90).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Vaše ideje za program

Program za videomontazu, temeljen na AviSynthu - dakle, u osnovi treba kreirati skriptne .avs datoteke. Sam sam zapoceo raditi na tome, ali u nedostatku vremena/volje odustao. Sucelje za AviSynth postoji za C/C++, Pascal/Delphi, a moguce i za jos neke jezike.

1 0 hvala 0
17 godina
RE: Vaše ideje za program

Mislio sam napraviti kviz o jednom našem pjevaču, pa me je naglo prošla volja kad sam skužio da mi to ne bi ništa pomoglo, he,he{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.11.2010 18:23 (Floki).
16 godina
neaktivan

Ja sam napravio program za praćenje nekog sportskog natjecanja koje se igra u obliku lige. Dodao više različitih mogućnosti, malo se igrao, rađeno u MFCu

link

Primam sve savjete i kritike :D

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.11.2010 19:39 (Luuka).
17 godina
moderator
Luuka kaže...

Ja sam napravio program za praćenje nekog sportskog natjecanja koje se igra u obliku lige. Dodao više različitih mogućnosti, malo se igrao, rađeno u MFCu

Najveca kritika se odnosi na to da si to radio u MFC-u. {#} Bolje bi bilo da si radio u C++Builderu ili .NET-u (utrosio bi manje vremena, a imao bi funkcionalnije i ljepse sucelje). Takodjer, je li ti ovo debug verzija? Goli program, a velik preko 6 megabajta!

17 godina
mbaksa kaže...
Luuka kaže...

Najveca kritika se odnosi na to da si to radio u MFC-u. {#} Bolje bi bilo da si radio u C++Builderu ili .NET-u (utrosio bi manje vremena, a imao bi funkcionalnije i ljepse sucelje). Takodjer, je li ti ovo debug verzija? Goli program, a velik preko 6 megabajta!

Koliko se sjećam tražili su mu MFC na faksu

16 godina
neaktivan

Ah znam, ali radili smo na faxu u MFCu (ne pitaj zašto) pa sam i ovo tak napravio.

A za veličinu je krivo što je to cijeli exe sa statičkim librarijima (svi includovi ubačeni u izvršnu verziju). Tako sam bio ziher da će nasvim kompovima radit bez obzira dal postoji instalirano sve ono što mu treba.

Ako se varam, slobodno me ispravi :D

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
17 godina
moderator
Luuka kaže...

Ah znam, ali radili smo na faxu u MFCu (ne pitaj zašto) pa sam i ovo tak napravio.

Radili ste, ali te nisu naucili kako napraviti user-friendly sucelje? Iritiraju me takve stvari - inzistiranje na MFC-u iz nekakvih cudnih principa, pa ti nakon edukacije kao "znas" raditi s MFC-om, ali zapravo ne znas (ili ti se ne da?) napraviti posteno sucelje.

Luuka kaže...

A za veličinu je krivo što je to cijeli exe sa statičkim librarijima (svi includovi ubačeni u izvršnu verziju). Tako sam bio ziher da će nasvim kompovima radit bez obzira dal postoji instalirano sve ono što mu treba.

Ne znam sto si napravio, ali velicina .exe datoteke ti je abnormalna. Izgleda ko da si ukljucio i hrpu stvari koje uopce ni ne koristis. Jednostavno ne postoji razlog zbog kojeg bi ti .exe datoteka prelazila 1 MB, cak i ako si staticki ukljucio framework MFC. Sigurno ti to nije debug verzija?

16 godina
neaktivan

Kako misliš user-friendly? Mislim da je dosta jednostavan za korištenje, a i sve moguće greške su obrađene. Izbornik je ok (sigurno može ljepši, ali više sam išao na funkcionalnost), upisivanje ok, kao i mijenjanje rezultata, sve informacije pišu u "O programu"

A što se tiče veličine, to je verzija uzeta iz Debug mape koju je napravio Visual Studio, no jedino je tamo i došla bilo kakva izvršna verzija... vrlo lako moguće da sam kod compiliranja trebao nešto drugačije izvest, nisam puno radio sa Visual Studiom, tako da ne znam štoseve. Zato i kažem da primam sve savjete i prijedloge :D

17 godina
moderator

Koristi Windows XP (ili koje vec teme - ako nista drugo, uz .exe datoteku isporuci odgovarajucu datoteku s nastavkom .manifest).

Zasto se rezultat mora rucno upisivati, odnosno zasto nema gumbića gore-dolje, odnosno da mijenjas rezultat tipkama za gore-dolje? Zasto gumb "Dodaj utakmicu" nije odmah pored rezultata? Zasto nema tooltipova u tablici, s punim nazivima stupaca? Zasto se mora dvaput kliknuti da bi se ispisale utakmice, ako ti obicni klik nicemu ne sluzi? Zasto se covjek ne bi strelicama gore-dolje kretao po listi i odmah s desne strane vidio utakmice? Zasto pregled utakmica na desnoj strani ne izgleda kulturnije - nekakva uredjena tablica? Zasto imas odvojeni dijalog za "uredjivanje rezultata" - zasto se to ne radi na isti nacin kao sto se dodaju utakmice (samo sto bi u tom slucaju bilo onemoguceno mijenjati klubove)? Zasto se ne moze kliknuti na zaglavlja na tablici, kako bi se ona sortirala prema odredjenom stupcu (prema onom na koji se kliknulo)? Zasto tablica nije "zebrasta", odnosno da je pozadina svakog drugog retka malo tamnije nijanse da se lakse vidi u kojem redu su sve te sitne brojkice? Zasto nisi pokupio logoe, zastave ili sto vec klubovi imaju, i stavio ih uz njihova imena?

Evo, ovo su samo neke sitnice koje bi tvoj program ucinile user-friendly. {#}

Sto se tice debuga, to ti je debug verzija i takve verzije ne bi trebao pustati u javnost - imas neke opcije kod kompajliranja/buildanja tako da ti ne ukljucuje debug informacije kad radis finalni build, kojeg mislis dati korisnicima. Pogledaj to malo.

16 godina
neaktivan

Dobre su ideje, svakako ću ih uzet u obzir kad ću imat vremena igrat se s time.

Ovo za upisivanje rezultata sa strelicama mi nije palo na pamet, to bi moglo bit dobro.

Različite pozadine stupaca su mi pale na pamet, no u procesu izrade je negdje isparla ta ideja. A i nije bilo potrebe pošto se može vidjet koji podaci kome pripadaju klikom na pripadni redak ;-)

Popis tekmi je vulgaris izvedeno, tu bi se svašta moglo kemijat, priznam da se nisam previše bavio time.

Za uređivanje mi nije ni palo na pamet ovaj tvoj način, to bi isto bila lijepa promjena, a i kad se više tekmi odigra, onaj popis postane velik i nepregledan. Moglo bi se napravit kod izlistavanje tekmi od klbova da se mijenja rezultat, preglednije je

Sortiranja su mi pala na pamet, i tu sam našao i neku gotovu klasu tablica, di je to lijepo napravljeno. Ali nisam se htio davit s tim.

A logoe i zastve ne bi bilo smisla kad je program za bilo koju ligu, onda bi svaki korisnik za sebe moro skidat logoe, uređivat slike itd. Pa to nema baš smisla.

A budem pogledo to za debug verziju ;-)

15 godina
neaktivan
Vaše ideje za program

Pozdrav,

Imam znanja u C-u, a i vrlo dobro se snalazim u ostalim jezicima, pa me zanima,

u kojem je IDE-u najlakše napravit neko sučelje, gdje se stiskom na gumbove downloadaju slike sa jedne web stranice i prikazuju u sučelju?

Hvala!

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Vaše ideje za program

Ja u zadnje vrijeme razmišljam da napravim nešto 3D u HTML 5. Pronašao sam JS libove za vektore, matrice i ostale sitnice. Još samo kada bih  pronašao slobodnog vremena i  ne primi me neka nova ideja. 

Programko http://programko.bloger.hr

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Programko kaže...

Ja u zadnje vrijeme razmišljam da napravim nešto 3D u HTML 5. Pronašao sam JS libove za vektore, matrice i ostale sitnice. Još samo kada bih  pronašao slobodnog vremena i  ne primi me neka nova ideja. 

Cisti Canvas (softverski) ili WebGL?

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
15 godina
odjavljen
Shody_1994 kaže...

Pozdrav,

Imam znanja u C-u, a i vrlo dobro se snalazim u ostalim jezicima, pa me zanima,

u kojem je IDE-u najlakše napravit neko sučelje, gdje se stiskom na gumbove downloadaju slike sa jedne web stranice i prikazuju u sučelju?

Hvala!

Po tome kako si sročio post, sumnjam u tvoje znanje.Sučelje je najmanji problem, bitan je kod koji izvršava funkciju.Ovaj "stisak gumba" pod tim misliš na event? A IDE k'o IDE.

17 godina
moderator

Na Luukinom primjeru mogao si vidjeti da sucelje moze biti veliki problem ako koristis slabasan framework poput MFC-a. Uglavnom sve sto sam nabrojao sto bi trebalo promijeniti, to se u jako kratkom vremenu i uz minimalno truda moze napraviti u VCL-u (C++Builder, Delphi). Sad, bas me zanima koliko ce Luuki trebati vremena i muke da to napravi u MFC-u.

15 godina
odjavljen
Vaše ideje za program

@mbaksa, ček, ček mislimo na framework za "izradu" sučelja?Neznam nisam gledao Luukin primjer(ali budem), on je koristio ili nije koristio MFC?Iz konteksta baš ne razumijem.Ima Qt {#}.

Luuka, radio si u C++?

Ako hoće nekakav Rapid Aplication Development, mogao je koristiti .NET.Ili čak GTK+, nebitno.

Mbaksa, pitanje, kod VCL kakav "utjecaj" ima DELPHI ovdje?Vidim da se sa VCL lijepo pokrivaju standardne win kontrole, što je kod pristupa bazama?To je ono što je meni potrebno.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Luuka je koristio MFC. I shodno tome, radio je u Visual C++-u.

Delphi/C++Builder vjerojatno imaju sve sto ti je potrebno (barem jace verzije), ukljucujuci pristup bazama podataka. Ne znam jedino kak stoje s izvestajima - cini mi se da su kroz generacije tu stalno nesto mijenjali, ali opet - nisam bas previse pratio.

17 godina
mbaksa kaže...

Luuka je koristio MFC. I shodno tome, radio je u Visual C++-u.

Delphi/C++Builder vjerojatno imaju sve sto ti je potrebno (barem jace verzije), ukljucujuci pristup bazama podataka. Ne znam jedino kak stoje s izvestajima - cini mi se da su kroz generacije tu stalno nesto mijenjali, ali opet - nisam bas previse pratio.

Što kažeš na razmišljanja ovih redmondovaca, .NET, C# i ASP.NET

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.11.2010 15:32 (Floki).
17 godina
moderator

C# mi se svidja kao programski jezik (vise od C++-a), .NET mi se cini kao dobar framework (iako mi VCL daleko bolje lezi), a s ASP.NET-om bas i nisam upoznat. Vjerujem da bi mi se svidio kad bih ga poceo koristiti, ali zasad sam se zadubio u Ajax, PHP i JavaScript i ne da mi se istrazivati ASP.NET. Mozda jednog dana. Jos uvijek imam nekakvu averziju prema hostovima baziranim na Windowsima, radije se zasad drzim klasike.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice