Treba mi ASP.NET 3.5 programer

poruka: 33
|
čitano: 5.963
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Dakle naslov govori što mi treba, jedini uvjet je iskustvo s asp.net 3.5 + LINQ to SQL, i naravno da je osoba iz Splita pošto poslove ne dogovaram preko mejlova.

Javiti se na vedran984@email.t-com.hr za više detalja i dogovora.

Danke!.

0 0 hvala 0
17 godina

Morati cu prigovoriti, kao asp.net programer.

U freelanceanju je normalno da se stvari dogovaraju emailom, ili skypeom.

Postoje besplatni task management i bug  tracking toolovi, iako ovdje na balkanu to ljudima ne treba ;)

I naravno, svi smo odmah znali da treba biti iz splita, to se razumije! Bilo bi pozeljno i ocekivano da bude na 50m od tebe, da ga mozes kontrolirati dokle radi a ne visi na bugovom forumu.

Sve je ovo sala naravno, zelim ti sve najbolje u poslu. Drago mi je vidjeti potraznju sa .net developerima.

Smith and Wesson - the original point and click interface | http://twitter.com/hhrvoje, http://www.hudosvibe.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Treba mi ASP.NET 3.5 programer
hudo kaže...

Morati cu prigovoriti, kao asp.net programer.

U freelanceanju je normalno da se stvari dogovaraju emailom, ili skypeom.

Postoje besplatni task management i bug  tracking toolovi, iako ovdje na balkanu to ljudima ne treba ;)

I naravno, svi smo odmah znali da treba biti iz splita, to se razumije! Bilo bi pozeljno i ocekivano da bude na 50m od tebe, da ga mozes kontrolirati dokle radi a ne visi na bugovom forumu.

Sve je ovo sala naravno, zelim ti sve najbolje u poslu. Drago mi je vidjeti potraznju sa .net developerima.

Vidi, developer sam 9 god i imam vlastitu tvrtku, radio sam i vodio sam ljudima, točno postoje razlike rada s osobom preko skypa i uživo.

Naravno da se ne radi o kontroli kao što si već utvrdio nego jednostavno želim vidjeti u oči osobu s kojom poslujem na tom projektu, vidit kako ta osoba diše i što mogu očekivati od te osobe.

Doduše u slučaju da ne pronađem nekog iz splita očito da ću morati posegnuti za nekim iz drugog grada.

prijavljuješ li se kao zainteresiran da te imam u vidu u slučaju da u roku par dana mi se nitko iz st-a ne javi?

17 godina
protjeran

Pa, mogao si napisati kako se firma zove, kako se ti zoveš, web starnicu od firme, u koji vertikalnu industriju spada aplikacija koju treba izraditi. Tako da se ljudi mogu raspitati o svom budućem poslodavcu Ovako ti se neče javiti niti jedan ozbiljan programer.

Programko http://programko.bloger.hr

0 0 hvala 0
17 godina

Da, evo ja sam iz Splita i radim u .Netu...

samo pazi... 99% ljudi na forumu koji su trazili "radnu snagu" su bili klinici sa fix idejama tako da...

I'm going woo woo

2 0 hvala 0
17 godina

@vedran984

djelomicno se slazem sa tvojom tvrdnjom oko direktnog kontakta "oci u oci", ipak se tako ima najveca kontrola i uvid u sam razvoj, ali iz vlastitog (dugogodisljeg:) iskustva mogu reci da u slucaju dobro osmisljenog i dokumentiranog projekta i iskusnog programera, sam kontakt je nebitan. Funkcijske i tehnicke specifikacije se pisu s dobrnim razlogom. Ne treba tu sada napisati epove (waterfall model jelte) od stotinu stranica, ali primjena nekog agilnog scrum modela razvoja funkcionira jako dobro i na daljinu.

Sto se tice moga angazmana, upravo sam angaziran na jednom projektu kao freelancer, poslje posla u moje slobodno vrijeme, tako da sljedecih mjesec dana necu imati vremena nazalost. Ali za ubuduce, tu sam na forumu pa me slobodno kontaktiraj.

Smith and Wesson - the original point and click interface | http://twitter.com/hhrvoje, http://www.hudosvibe.net
17 godina
tnakir kaže...

samo pazi... 99% ljudi na forumu koji su trazili "radnu snagu" su bili klinici sa fix idejama tako da...

hahaha!

Jos se sjecam nekih upita, sa drugih foruma, i ovako iz "off line" zivota, gdje bi dosli: "ja ti imam super ideju, ajmo napraviti novi wow jer to ljudi igraju, ili novi fejsbuk, ja ti sve imam u glavi, a ti samo moras isprogramirati, nista drugo! ". Onda bi ja rekao: "ok oces novi fejs? 100 000€ i imas ga", a oni "ti si luuuud, pretjerujes!"

@vedran

preporuka za tnakira dosupna na zahtjev :) Covjek zna znanje.

17 godina
hudo kaže...
tnakir kaže...

hahaha!

1. Jos se sjecam nekih upita, sa drugih foruma, i ovako iz "off line" zivota, gdje bi dosli: "ja ti imam super ideju, ajmo napraviti novi wow jer to ljudi igraju, ili novi fejsbuk, ja ti sve imam u glavi, a ti samo moras isprogramirati, nista drugo! ". Onda bi ja rekao: "ok oces novi fejs? 100 000€ i imas ga", a oni "ti si luuuud, pretjerujes!"

2. @vedran

preporuka za tnakira dosupna na zahtjev :) Covjek zna znanje.

1. Ma da... nije to samo sa likovima sa foruma, tako je i sa pravim klijentima. Kada mijenjaju koncept dogovorenog i kad kazes da ti treba par dana i toliko i toliko ekstra novca za to napravit onda gledaju tupasto i pitaju "Pa jel tesko samo to promijenit"... a to sta ti trebas pola toga prekucavat, to nema veze.

2. Nazalost tnakir ima 3 projekta na kojima sada radi... znaci jos mjesec dana spavanja 4 sata dnevno :(

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.5.2010 9:19 (tnakir).
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Znam, nagledao sam se takvih tema, ali mislim da se po načinu pisanja odmah vidi dali je fix ideja ili ne.

Ako ti sad ne možeš imaš li koga tko nije zatrpan poslom i obavezama?, u suštini radi se o relativno malom projektu koji neće puno vremena uzeti.

16 godina
neaktivan
hudo kaže...

@vedran984

djelomicno se slazem sa tvojom tvrdnjom oko direktnog kontakta "oci u oci", ipak se tako ima najveca kontrola i uvid u sam razvoj, ali iz vlastitog (dugogodisljeg:) iskustva mogu reci da u slucaju dobro osmisljenog i dokumentiranog projekta i iskusnog programera, sam kontakt je nebitan. Funkcijske i tehnicke specifikacije se pisu s dobrnim razlogom. Ne treba tu sada napisati epove (waterfall model jelte) od stotinu stranica, ali primjena nekog agilnog scrum modela razvoja funkcionira jako dobro i na daljinu.

Sto se tice moga angazmana, upravo sam angaziran na jednom projektu kao freelancer, poslje posla u moje slobodno vrijeme, tako da sljedecih mjesec dana necu imati vremena nazalost. Ali za ubuduce, tu sam na forumu pa me slobodno kontaktiraj.

Nije mi do neke kontrole, kada se uvjeriš da je osoba odgovarajuća i nemaš potrebe da ju nešto kontroliraš, tu i tamo pogledaš kako i što ide, kakav je kod i to je to.

17 godina
vedran984 kaže...
tnakir kaže...

Znam, nagledao sam se takvih tema, ali mislim da se po načinu pisanja odmah vidi dali je fix ideja ili ne.

Ako ti sad ne možeš imaš li koga tko nije zatrpan poslom i obavezama?, u suštini radi se o relativno malom projektu koji neće puno vremena uzeti.

Nazalost ne... svi koje znam kucaju u PHP-u.

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan

Nažalost u Splitu je ponuda katastrofa. Tko zna zauzet je konstantno, a onaj tko manje zna teže dobije priliku.

Ja sam tražeći suradnike za svoje projekte posezao do Srbije, Švedske i SAD-a. Dobar dio "pukne" kad vide specifikacije i rokove, dobar dio se prepadne veličine projekata i odgovornosti. Kao da nema ljudi spremnih na malo rada za ozbiljne stvari. :-(

Nažalost, čak sam jednom avansno platio neku suradnju pa je momak odustao u tijeku projekta jer je "teško".

Imao sam i loše iskustvo s jednim koji je rekao "sve 5", radit će, a kod koji je "proizveo" bio je sramotan i za brucoša ekonomije, a ne diplome dipl.ing. računarstva kojom se diči. Tip je, na primjer, da bi došao do određenog broja (2|n2) zbrajao dvojke u petlji i svaki korak provjeravao jednakost s brojem koji traži; ako želi 2048, "dipl.ing.računarstva" je u petlji dodavao dvojke na broj x sve dok se traženi broj nebi izjednačio s varijablom.

Istina, u projektima se radi o relativno novim tehnologijama (uvijek smo na rubu s tehnologijom i često na beti) i relativno nekonvencionalnim alatima poput MongoDB-a ili sada kada prelazimo na RavenDB (posve nova dokumentna baza Ayendea Rahiena (Rhino Mocks)).

Svakako je malo "pravih" programera koji se brzo "ušeme" u tehnologiju, a oni koji to mogu, zauzeti su uvijek nečim svojim. :-(

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Imao sam i loše iskustvo s jednim koji je rekao "sve 5", radit će, a kod koji je "proizveo" bio je sramotan i za brucoša ekonomije, a ne diplome dipl.ing. računarstva kojom se diči. Tip je, na primjer, da bi došao do određenog broja (2|n2) zbrajao dvojke u petlji i svaki korak provjeravao jednakost s brojem koji traži; ako želi 2048, "dipl.ing.računarstva" je u petlji dodavao dvojke na broj x sve dok se traženi broj nebi izjednačio s varijablom.

Sve stoji, samo nemoj izjednacavat pojam dipl. ing. racunarstva s programerom. Racunarstvo je ipak ogromna domena koju ne cine samo programeri ... Mozda je covjek bio sistemac, a htio se okusati u programiranju. ;)

17 godina
neaktivan
JoeFly kaže...
naxeem kaže...

Sve stoji, samo nemoj izjednacavat pojam dipl. ing. racunarstva s programerom. Racunarstvo je ipak ogromna domena koju ne cine samo programeri ... Mozda je covjek bio sistemac, a htio se okusati u programiranju. ;)

Nebitno. Osoba koja diplomira računarstvo i položi najmanje 3 kolegija o programiranju, mora imati barem toliko mozga da zna primijeniti osnove matematike s osnovama programiranja, na najbanalnije probleme.

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
17 godina
naxeem kaže...

Nažalost u Splitu je ponuda katastrofa. Tko zna zauzet je konstantno, a onaj tko manje zna teže dobije priliku.

Ja sam tražeći suradnike za svoje projekte posezao do Srbije, Švedske i SAD-a. Dobar dio "pukne" kad vide specifikacije i rokove, dobar dio se prepadne veličine projekata i odgovornosti. Kao da nema ljudi spremnih na malo rada za ozbiljne stvari. :-(

Nažalost, čak sam jednom avansno platio neku suradnju pa je momak odustao u tijeku projekta jer je "teško".

Istina, u projektima se radi o relativno novim tehnologijama (uvijek smo na rubu s tehnologijom i često na beti) i relativno nekonvencionalnim alatima poput MongoDB-a ili sada kada prelazimo na RavenDB (posve nova dokumentna baza Ayendea Rahiena (Rhino Mocks)).

Svakako je malo "pravih" programera koji se brzo "ušeme" u tehnologiju, a oni koji to mogu, zauzeti su uvijek nečim svojim. :-(

Naxeem nazalost ljudi jednostavno nemaju vremena savladavati dobar dio novih tehnologija. Ja se osobno hvatam popularnijih tehnologija ali za ici u neku sirinu jednostavno nemam vremena.

Sto se tice velikih projekata... takodjer nisam imao iskustva, niti sam radio u nekom velikom timu, max do 4 ljudi tako da neznam na koji nacin veliki tim radi. 

Takodjer sto se tice programiranja i dipl. ing. racunarstva... sam si bija na fesbu... znas kako te to izgledalo... udaraj po asembleru, udaraj po mikroprocesorima kod Berosa, i nesto sitno na 3 i 4. godini C#. I to sve samo zagrebes po povrsini, ako i to. Pa 99% ljudi tamo nezna sto je klasa? Ma i to sam puno reko... neznaju razlike izmedju do i while petlje, neznaju razliku izmedju ++i i i++. 

I'm going woo woo
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Nagledao sam se takvih, to je jedan od razloga direktnog susreta oči u oči, odmah vidiš dali je to to i dali mu moraš davati kakav test.

Srića ovaj put kod mene je posao zaista malen.

15 godina
neaktivan
naxeem kaže...
JoeFly kaže...
naxeem kaže...

Nebitno. Osoba koja diplomira računarstvo i položi najmanje 3 kolegija o programiranju, mora imati barem toliko mozga da zna primijeniti osnove matematike s osnovama programiranja, na najbanalnije probleme.

Pa ako ti se covik predstavio kao programer ili netko tko zna programirati onda se slazem da je nebitno ... No ako se predstavio kao dipl. ing. racunarstva onda je bitno. Ja sam diplomirani ing. racunarstva a znam vrlo malo o programiranju jer me to ne zanima i polozio sam osnovne programerske kolegije samo da bih mogao nastaviti studij. U kasnijim godinama studija sam odabirao predmete vezane uz racunalne mreze i sistemsko inzenjerstvo jer me to zanima. Moja poanta je ako te nesto ne zanima brzo zaboravis ...

17 godina
neaktivan
JoeFly kaže...
naxeem kaže...

Pa ako ti se covik predstavio kao programer ili netko tko zna programirati onda se slazem da je nebitno ... No ako se predstavio kao dipl. ing. racunarstva onda je bitno. Ja sam diplomirani ing. racunarstva a znam vrlo malo o programiranju jer me to ne zanima i polozio sam osnovne programerske kolegije samo da bih mogao nastaviti studij. U kasnijim godinama studija sam odabirao predmete vezane uz racunalne mreze i sistemsko inzenjerstvo jer me to zanima. Moja poanta je ako te nesto ne zanima brzo zaboravis ...

Moja poanta je da osoba koja ima dipl. ing. računarstva mora znati i ne smije zaboraviti baze brojeva i kvadriranje. To su osnove matematike i računalnih sustava. Apsolutno nema opravdanja. Uostalom, ne možeš tako osnovne stvari zaboraviti ako si ih položio tj. ako nisi prepisao na ispitu ili platio ispit. Nažalost, prepisivanje je vrlo popularno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.5.2010 13:08 (naxeem).
17 godina

Hebes fax. Daje ti sigurnost da ce kandidat vjerojatno zavrsiti zapoceti posao i da ozbiljno i odgovorno prihvaca obeze.

Ja na inteviewu za web developera pitam ovo:

ok, zavrsio si FOI, FER, FFRI ... Koliko si poslova u fushu (freelance) napravio, koji su to, i kako si ih napravio?

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
naxeem kaže...

Moja poanta je da osoba koja ima dipl. ing. računarstva mora znati i ne smije zaboraviti baze brojeva i kvadriranje. To su osnove matematike i računalnih sustava. Apsolutno nema opravdanja. Uostalom, ne možeš tako osnovne stvari zaboraviti ako si ih položio tj. ako nisi prepisao na ispitu ili platio ispit. Nažalost, prepisivanje je vrlo popularno.

Istina... to bi trebao znati covjek sa trogodisnjom skolom :)

hudo kaže...

Hebes fax. Daje ti sigurnost da ce kandidat vjerojatno zavrsiti zapoceti posao i da ozbiljno i odgovorno prihvaca obeze.

Ja na inteviewu za web developera pitam ovo:

ok, zavrsio si FOI, FER, FFRI ... Koliko si poslova u fushu (freelance) napravio, koji su to, i kako si ih napravio?

Kakve veze ima freelance? Ako je vec negdje radio to ne racunas?

I'm going woo woo
15 godina
neaktivan
naxeem kaže...
JoeFly kaže...

Mozemo ovo prosiriti pa reci da bi bilo koja obrazovana osoba trabala znati baze brojeva i kvadriranje, ne samo ing. racunarstva. No isto tako kazem da ing. racunarstva ne teba nuzno znati programirati. Ponavljam naravno da je neopravdano da ako se tvoj covjek prestavio kao programer a ne zna programirati.

A inace osnovne stvari koje te ne zanimaju se zaborave u tren, a sam pojam "osnovnih stvari" je opet relativan.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.5.2010 13:08 (naxeem).
17 godina
tnakir kaže...

Kakve veze ima freelance? Ako je vec negdje radio to ne racunas?

ako ima puno iskustva iz firme, super, ali rijetko se to desi jer firme imaju glomazne i dugotrajne projekte pa programer ne dobije neku sirinu u znanju. Time dobijem dojam koliko ga interesira taj posao, koliko se sam trudi nesto nauciti i napraviti (neki svoj bezveze sajt/portal, to je isto fush recimo).

Ne volim one koji rade samo ono sto im se kaze, i cekaju da ih vuces za rukav da nauce nesto novo ili da se mrdnu malo.

17 godina

Pa osobno mislim da je vecina programera samouko jer nitko nece zaposlit nekog tko nezna nista.

Ja sam osobno sve sam (iz hobija) ucio, sto se na kraju isplatilo.

U pocetku sam fushario, s time sam dobio kakve takve reference koje su mi poslije pomogle i pri zaposljavanju, i pri ozbiljnijim poslovima sa strane iako je takvih malo jer svi traze racun. Tesko je na crnjaka nesto zaradit. Bar vece iznose.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina

U Rijeci, tesko je pronaci samoukug programera. Uglavnom se nakon faxa zaposle u nekoj firmi i tamo sve nauce. To su "tihi" programeri, sute i rade, i zbog toga sam siguran da je takvih 80%.

Nas par galamdzija mozda dajemo krivi dojam, jer smo morali sve samo nauciti!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
hudo kaže...

U Rijeci, tesko je pronaci samoukug programera. Uglavnom se nakon faxa zaposle u nekoj firmi i tamo sve nauce. To su "tihi" programeri, sute i rade, i zbog toga sam siguran da je takvih 80%.

Da ali to ima i negativnu stranu... mozda si se nesto krivo naucio, mozda postoji brzi/laksi/bolji nacin... kuzis?

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
hudo kaže...

Da ali to ima i negativnu stranu... mozda si se nesto krivo naucio, mozda postoji brzi/laksi/bolji nacin... kuzis?

Kvalitetna edukacija je upornim radom dostupna besplatno. Berkeley/Stanford video predavanja, hrpa tutoriala, ogromna zajednica voljna pomoći i knjige za plaćanje. Nema opravdanja u stilu "nemam odakle naučiti" - sve se može naučiti i ne može se krivo naučiti s obzirom da je ista ta zajednica vrlo kritična prema lošim izvorima.

17 godina
protjeran

Samouki programeri obično imaju rupe u znanju. Zapravo, znaju raditi tek određene tipove aplikacija i to samo do neke mjere. Samouki programer rijetko da išta zna o optimizaciji koda, pravilima i postupcima kvalitetnog i ispravnog pisanja koda radi njegovog održavanja i sl.. Kod takvih ćete i najčešće vidjeti programe koji zaista rade... ali nitko živ ih ne razumije kako su napisani niti je takav code itko u stanju održavati. Također, samouki programeri se teško prilagođavaju novim stvarima. Oni obično imaju već provjere rutine kako i što rade te se toga slijepo drže.

Da se razumijemo, i ja sam počeo kao samouk programer, no tek kroz pravo školovanje sam uočio hrpe rupa u svom znanju, načine na koje mogu poboljšati svoj code i sam pristup izradi neke aplikacije, tehnologije koje ću koristiti i sl. te uzimajući u obzir i okruženje u kojemu će aplikacija raditi napraviti najbolji plan za njenu izradu. Samouki programeri su isplativi kada je riječ o aplikacijama zatvorenog tipa, ali u aplikacijama gdje su detalji bitni, gdje je npr. vrijeme izvršavanja jedan od bitnih faktora rada i sl... tu ne bih uzeo samoukog programera.

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina

Nisu svi samouki programeri isti, dapace razlike su velike.

Ne vidim koja skola u hr moze nauciti nekoga nesto sto sam nemoze kroz visestruko krace vrijeme? Samo je volja bitna.

Firma ti daje samo iskustvo rada na projektima i suocavanje sa stvarnim problemima, ali te drzi u okvirima svojih potreba. Sirenje znanja na druga podrucja je iskljucivo stvar vlastite inicijative. A ta inicijativa ce dovesti do postavljanja pitanja samome sebi o optimizaciji koda, arhitekturi i dizajnu, kvaliteti, performansama, skalabilnoscu, cjelokupnom software engineering procesu (uml, bug tracking, unit testing, continuus integration, source control - te stvari se ne uce u nasim skolama, a i vrlo rijetko u firmama!).

Iz moje osobne opservacije, kvalitetni programera/geek, kojega zanimaju tehnicke dzidze i kvaliteta posla, nastaje iskljucivo iz samoinicijative, a ne kao rezultat skole, iskustva iz firme i slicno. Nazalost. I cast izuzetcima, ne treba generalizirati!

Ja sam sve morao sam uciti, sto mi je zao, i vidim koliko imam "rupa" u nekim djelovima. Ali trudim se sjest i popunit te rupe :)

@Tracer

interesira me tvoje formalno obrazovanje, ako nije tajna.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.5.2010 16:51 (hudo).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Slažem se da se najviše ipak nauči u praksi, ali bez kvalitetne podloge teško je imati dobru orjentaciju.

Nije tajna: Stručni specijalist inženjer informacijskih tehnologija (struč.spec.ing.techn.inf)

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.5.2010 16:59 (Tracer).
16 godina
neaktivan

Nije danas lako bit samouk, danas se "tehnologija programiranja" tako brzo razvija da je nemoguće to pratiti, novi programeri su u vrlo zeznutoj situaciji.

Samouki programer bez nekog mentora će biti i duplo sporiji u usavršavanju ili primanju novih znanja, naravno i ja sam bio samouk pa u suštini i dan danas sam i često vidim situacije gdje netko izgubi pola dana na neki problem, zovne me, pogledam i u roku 5 min mu dam riješenje.

U svemu ovome srića je šta na internetu ima jako puno tutorijala i primjera, treba samo sjesti i korak po korak, jaka volja za učenjem i savladavanjem će napraviti svoj posao.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice