Tomcat server mi ne radi

poruka: 4
|
čitano: 1.943
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Tomcat server mi ne radi

Nakon što sam svladao Javu SE, odlučio sam se baciti u EE vode. Skninuo sam Java EE SDK, Eclipse EE, Tomcatserver verziju 7 (znam da u sdk-u dolazi glassfish) ali ja hoću u tomcatu.

Unutar eclipsa dodao sam server, pridružio mu jednu probnu aplikaciju i kad ga startam upišem localhoste...imefoldera/fajla dobijem praznu bijelu stranicu. nikakav error ni ništa samo praznu bijelu stranicu. Kad startam server on se upali bez ikakvih grešaka, kad ga gasim isto.

Frend mi je rekao da nekad serveri neće raditi kad je upaljen skype, kad isključim skype i probam sve opet onda mi javi da ne može naći sranicu.

Kad odem na localhost:8080 što bi mi trebao biti admin stranica za tomcat onda mi javlja error preko tomcata da stranica ne postoji?!?

Više sam lud....

Imam još instaliran GeoServer koji inače kad se upalli koristi port 8080 za administraciju ali on mi je isključen inače. kad je upaljen i idem upaliti tomcat onda mi javi da nemože upaliti tomcat jer već ima server koji radi na tom portu...

Znam da je to neka glupa sitnica za otkloniti ali ja ću više poluditi pokušavajući to otkloniti. dali mi može itko pomoći?

Koi-dizajn jednog dana

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Tomcat server mi ne radi

Ako može neka admin briše ovaj post, riješio sam sam problem.

Glupa sitnica koju zbog umora više nisam ni vidio a nije ni pisalo u tutorijalu po kojem sam radio - falio mi port 8080 u url-u :)))

Znači ja sam pisao localhost/.... umjesto localhost:8080/...

Koi-dizajn jednog dana
17 godina
moderator
Zoki99 kaže...

Ako može neka admin briše ovaj post, riješio sam sam problem.

Prvo - ako želiš da ti netko obriše poruku (ili temu), onda prijavi poruku.

Drugo - nema potrebe za tim u ovom slučaju. Možda netko naiđe na isti problem pa će mu ova tvoja informacija dobro doći.

Tomcat server je inače moguće vrtjeti i na portu 80, kao klasični web-server - više o tome imaš ovdje: http://www.klawitter.de/tomcat80.html

14 godina
neaktivan

Hvala na linku :-)

Koi-dizajn jednog dana
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice