Programski jezici

poruka: 8
|
čitano: 2.297
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Programski jezici

Zdravo svima  {#}

Poceo sam se baviti programiranjem i presao sam BASIC kojeg nije tesko toliko shvatiti ,i koliko sam vidio nije nesto toliko mocan ,vec je zastario. Sad sam mislio da pređem na PASCAL jer se radi u srednjoj skoli ,a dosta je napredniji.Pa bih poslije se prebacio na c ,c++ itd. Eh sad moje pitanje je: da li  bi bilo preporuciljivo da skacem s Basica odmah na c++ ,tj. da li ce mi poznavanje Pascala pomoci ista ?Da li je bolje da poznajemo neke stariji programske jezike da bi nam bilo lakse programiranje u ovim ,tako da kazem savremenim ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.5.2014 21:54 (shaky).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Programski jezici
Ma odmah idi na C++ ili slično,mi u srednjoj samo C++ radimo.

C je super znati jer je dosta ostalih stvari bazirano na njemu i po meni nema kompliciranu sintaksu
robimarko@gmail.com
15 godina
neaktivan
shaky kaže...

Zdravo svima  {#}

Poceo sam se baviti programiranjem i presao sam BASIC kojeg nije tesko toliko shvatiti ,i koliko sam vidio nije nesto toliko mocan ,vec je zastario.

Ovisi sa kojom si varijantom BASIC-a radio. Implementacije BASIC-a se međusobno razlikuju (kao recimo i Lisp, pa i PASCAL) i nisu u potpunosti kompatibilne iako je jezik i dalje u biti isti.

Za Quick Basic i njegove varijante možeš reći da je zastario. Ali VB.net i Freebasic baš i nisu (isto kao što su recimo TurboC i Turbo Pascal starudije, dok Visual Studio i Delphi baš i nisu)

shaky kaže...

Eh sad moje pitanje je: da li  bi bilo preporuciljivo da skacem s Basica odmah na c++ ,tj. da li ce mi poznavanje Pascala pomoci ista ?

Ovako, rekao bih da će ti prelaženje sa BASIC-a na na C++ uvijek biti jednako teško, nema veze koliko dobro znaš BASIC. Tako da je po tom pitanju zapravo svejedno hoćeš li priječi na C++ odmah, ili za godinu-dvije.

shaky kaže...

?Da li je bolje da poznajemo neke stariji programske jezike da bi nam bilo lakse programiranje u ovim ,tako da kazem savremenim ?

Nije bitno. U svakom jeziku možeš raditi iste stvari, samo što ćeš ih drukčije pisati. Algoritmi su svugdje isti...

To understand what recursion is, you must first understand recursion.
11 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Nije bitno. U svakom jeziku možeš raditi iste stvari, samo što ćeš ih drukčije pisati. Algoritmi su svugdje isti...

Počeo sam sa C++ i idem mi od ruke za sad ,u biti ista stvar samo druga sintaksa. Posto sam tek poceo sa C++ pravim neke greskice u sintaksi ,ali bivaju ispravljene :)

11 godina
neaktivan
Programski jezici

sa C++ je možda i najbolje krenuti on je akademski jezik. na njemu se inače uči logika programiranja i kad se jednom nauči praktički možeš programirati u svakom programskom jeziku samo moraš naučiti sintaksu

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Programski jezici

moze li mi neko molim vas pomoci napisati program u pascalu. treba mi za skolu zadatak ide ovako:

kreirati datoteku preplatnika u kojoj će se pored osobnih podataka nalaziti podatak o vrsti preplate(mjesecna, polugodišnja, godišnja). treba napraviti program koji ce pretražiti datoteku i razvrstati sve preplatnike prema vrsti preplate u tri posebne datoteke. datoteke treba ispisarti na ekranu.  

molim vas ntreba mi za bolju ocjenu.

dsfskdkl
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
TVZ-upisi

zanima me dali je moguće upasti na TVZ sa osnovnom razinom matematike ili se baš mora pisati viša razina?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: TVZ-upisi

Mislim da će se sada tražiti razina A. Prije se moglo i s B.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice