Pozdrav,
zanima me, kako isprogramirati jedan OS? Nemojte samo govoriti, nemoguće je, itd. nego principe i neke osnove. (ne mislim sad da mi isprogramirate OS tu na forumu :) Čisto me zanima, nije da bih sad išao raditi (a i ne vjerujem da to može samo jedan čovjek niti da imam dovoljno znanja). Od programiranja se inače kužim u PHP dosta tako da možete pričati malo stručnijim (programerskijim :) jezikom.
Inače imam 16 godina, ako nekoga zanima, a ovo me zanima jer sam znatiželjan i zapravo želim znati kako sa programskim kodom preuzeti kontrolu hardvera (npr. u PHP-u nema potrebe za pristupom hardveru kad je to sve samo web, tako da mi je znanje o suradnji s hardverom ništa, false, null :) , jer operativni sustav upravlja svim hardverom te izvršava kod koji su pisali drugi (aplikacije).
Znači, koji programski jezici? Principi? (npr. kako se primaju informacije iz miša, tipkovnice, itd.) Grafika?, itd...
Znam da je vrlo vjerojatno sve to jako kompleksno i znanstveno, ali eto, ako netko zna nešto o tome, pa da napiše ili da me uputi na neke linkove...
Hvala :)