Programiranje - u kom smjeru?

poruka: 11
|
čitano: 3.583
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ovako, zanimam se za programiranje i želim raditi takav posao. Dosta čitam teme na forumu tipa "koji programski jezik izabrat?" i sl. Da ne spammam nečiju temu, otvorih svoju. Prvenstveno se ne mogu odlučiti u kojem smjeru nastaviti sa programiranjem. Od obrazovanja u tom smjeru imam tečaj za "C++ programmera" i nedavno upisao isto on-line tečaj "Internet programer (PHP & Asp.NET)". Još iam i tečaj "autoCAD 2D&3D". Prošao sam knjigu "Izrada Weba - Abeceda za Webmastere", znam donekle Joomlu. Da li da se okrenem programiranju weba, grafike (3D me dosta zanima - igre npr.), zvuka, mobilnih aplikacija ili nećeg petog. S obzirom da mi je počeo tečaj iz Web programiranja , trenutačno mi je to u fokusu, al' uz to se pomalo bavim i C++.  na samom tečaju C++ (dopisno) nisam baš bogzna što naučio, tj. razumijem ja tipove, operatore, petlje, kontrolu toka, funkcije, objekte... ali nemam neke posebne prakse zasad...

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.2.2011 20:52 (gamecoder).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Programiranje - u kom smjeru?

Pa odgovor je relativno jednostavan: idi u smjeru koji te najviše zanima i od kojeg očekuješ najviše zadovoljstva. Ako nisi uvjetovan poslom (tipa u bliskoj budućnosti ćeš radit kao programer) onda su ti sve opcije relativno otvorene. Sve ovisi o tvojem trudu, znatiželji i angažmanu. Ako si već savladao osnove C++ jezika onda nastavi u revijalnom tonu dok se ne osjetiš dovoljno spremnim za plivanje u kompliciranijim vodama. Internet je pun source coda (freshmeat.net, sourceforge, github, code.google.com samo su neki) kojeg možeš proučavati  i s kojim možeš experimentirati.

16 godina
neaktivan

Stvar je u tome da trenutno ne znam što me više zanima .. 

16 godina
neaktivan

Možeš i jedno i drugo :)

Ja sam se jako okrenuo desktop programiranju, pa sad o web programiranju nemam pojma, i žao mi je.

I am awesome.
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.2.2011 15:42 (dj_beni).

0 0 hvala 0
17 godina
dj_beni kaže...

Možeš i jedno i drugo :)

Ja sam se jako okrenuo desktop programiranju, pa sad o web programiranju nemam pojma, i žao mi je.

.Net > divota za ljude koji balansiraju izmedju web i desktop programiranja :)

17 godina
neaktivan
gamecoder kaže...

Ovako, zanimam se za programiranje i želim raditi takav posao. Dosta čitam teme na forumu tipa "koji programski jezik izabrat?" i sl. Da ne spammam nečiju temu, otvorih svoju. Prvenstveno se ne mogu odlučiti u kojem smjeru nastaviti sa programiranjem. Od obrazovanja u tom smjeru imam tečaj za "C++ programmera" i nedavno upisao isto on-line tečaj "Internet programer (PHP & Asp.NET)". Još iam i tečaj "autoCAD 2D&3D". Prošao sam knjigu "Izrada Weba - Abeceda za Webmastere", znam donekle Joomlu. Da li da se okrenem programiranju weba, grafike (3D me dosta zanima - igre npr.), zvuka, mobilnih aplikacija ili nećeg petog. S obzirom da mi je počeo tečaj iz Web programiranja , trenutačno mi je to u fokusu, al' uz to se pomalo bavim i C++.  na samom tečaju C++ (dopisno) nisam baš bogzna što naučio, tj. razumijem ja tipove, operatore, petlje, kontrolu toka, funkcije, objekte... ali nemam neke posebne prakse zasad...

Ako gledaš dugoročno okreni se prema SQL relacijskim bazama i onime što je vazano za njih i web

Samo programiranje šarenih web stranica je u komi (tu imaš konkurencije i dampinga cijena da ti pamet stane)

16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

A tu su još i WP7, Micro framework, a i Mono, MonoTouch, MonoDroid.

Divota!

17 godina
Joco55 kaže...
tnakir kaže...

A tu su još i WP7, Micro framework, a i Mono, MonoTouch, MonoDroid.

Divota!

E to sam zaboravio spomenuti. Hvala :)

Btw i to sve iz jednog istog IDE-a. Zar to nije divota? :)

14 godina
protjeran

Ja lupam opet po pythonu i GQL-u.

A ti kad se sam sa sobom dogovoriš, odaberi neki put kojim želiš ići i nemoj slušati želje drugih kojim bi ti putem trebao ići.

Nemoj se zaje*bati slušajući druge, nego slušaj sebe ;)

Drago mi je.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Programiranje - u kom smjeru?
Bypass kaže...

A ti kad se sam sa sobom dogovoriš, odaberi neki put kojim želiš ići i nemoj slušati želje drugih kojim bi ti putem trebao ići.

Nekako me više vuče desktop programiranje, a ne bih htio zanemarit sve što sam naučio u vezi Web dizajna, a i trenutno sam na online tečaju 'Internet programer' ... možda bi bilo najbolje kad bih podosta iskušao svako područje pa onda odlučio .. ili ?  veoma mi je bitno usmjerit se u nekom pravcu kako bih što prije mogao radit takav posao .. mozda da se okrenem onome što se više traži ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2011 20:39 (gamecoder).
17 godina
Re: Programiranje - u kom smjeru?
Bypass kaže...

Da neki slusaju sebe, jos bi koristili goto :) Vjeruj mi.

Nesto mi se dogadja. Dopiydilo mi je piydit :(
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice