Programiranje u C++-u - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 7.285
|
čitano: 1.711.885
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Programiranje u C++-u - pitanja i odgovori

E tako, a sad nastavi isključivo sa strukom, gdje zapne, pitaj, možda vremenom i ti pomogneš drugima na forumu

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Programiranje u C++-u - pitanja i odgovori
Floki kaže...

E tako, a sad nastavi isključivo sa strukom, gdje zapne, pitaj, možda vremenom i ti pomogneš drugima na forumu

Bila bi mi čast :)

14 godina
neaktivan
Floki kaže...

Ne ne ne... prvo mora reći da voli pokazivače pa ćemo tek onda vidjeti kako dalje...

17 godina
TracerCPP kaže...
Floki kaže...

Ne ne ne... prvo mora reći da voli pokazivače pa ćemo tek onda vidjeti kako dalje...

Bome bi mu ja zadao onaj zadatak čitanja brojeva iz datoteke od jučer, ali ništa da koristi polje, nego vezanu listu, i to da brojeve poreda kod unosa u polje. Ajme gušta, što bi se napješačio sa pokazivačima.

Malo se šalimo, naravno, a jest mu originalan nick, te spliće se svašta dosjete kad je zafrkancija u pitanju

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2016 15:12 (Floki).
14 godina
neaktivan
Floki kaže...

Bome bi mu ja zadao onaj zadatak čitanja brojeva iz datoteke od jučer, ali ništa da koristi polje, nego vezanu listu, i to da brojeve poreda kod unosa u polje...

Za početak, napisati funkciju koja zamijenjuje dva pokazivača.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2016 15:20 (TracerCPP).
14 godina
odjavljen

Dal se(znam da se može) napraviti da ja ukucam X, Y, Z koordinatu neke točke i njezinu Z rotaciju i uz to ukucam i X, Y i Z koordinatu druge točke i da meni računalo izračuna kolika Z rotacija mora biti(za prvu točku) da bi se oni gledali oči u oči? Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Mrzim*Pokazivače kaže...
TracerCPP kaže...

Uzmi onda moju skriptu pa pogledaj. Imaš primjere i zadatak na tu temu.

https://www.dropbox.com/s/4ku7sz4ikkqugbm/ObjektnoProgramiranje_TVZ.pdf?dl=0

Ovo ne vidjeh ranije, hvala na linku :)

Inače, pogledaj i ovaj video glede kopirnog konstruktora:

17 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Dal se(znam da se može) napraviti da ja ukucam X, Y, Z koordinatu neke točke i njezinu Z rotaciju i uz to ukucam i X, Y i Z koordinatu druge točke i da meni računalo izračuna kolika Z rotacija mora biti(za prvu točku) da bi se oni gledali oči u oči? Hvala

Naravno da je, problem je sto ti ja ne mogu pomoci jer ne znam matematicke definicije koje koristis ni matematicku metodu koja se koristi za rjesavanje.

Dakle prvo si napisi matematicki rjesenje, izracunaj si par primjera rucno, implemeniraj taj program i probaj za par primjera da li radi tocno.

Ako te primjere ostavis kao testove u kodu a ne kao rucni unos cestita: koristio si test driven development. :)

14 godina
odjavljen
Zoidberg kaže...
Dex.pwn kaže...

Naravno da je, problem je sto ti ja ne mogu pomoci jer ne znam matematicke definicije koje koristis ni matematicku metodu koja se koristi za rjesavanje.

Dakle prvo si napisi matematicki rjesenje, izracunaj si par primjera rucno, implemeniraj taj program i probaj za par primjera da li radi tocno.

Ako te primjere ostavis kao testove u kodu a ne kao rucni unos cestita: koristio si test driven development. :)

Znam i ja da može al ne znam kako matematički, zato i pitam ovdje. Ovaj Tracer zna al izgleda neće da pomogne :D

14 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Znam i ja da može al ne znam kako matematički, zato i pitam ovdje. Ovaj Tracer zna al izgleda neće da pomogne :D

Uvijek sam ja za nešto kriv

Preporučujem domagoja. Njemu je matematika najmanji problem.

14 godina
odjavljen
TracerCPP kaže...
Dex.pwn kaže...

Uvijek sam ja za nešto kriv

Preporučujem domagoja. Njemu je matematika najmanji problem.

Hhaha, šalim se :P

Koje Domagoj?

9 godina
neaktivan

Moze li neko da mi objasni sve vezano za header file-ove(jezik c++),koja je tacna def. i sta mogu a sta ne mogu da sadrze?

Hvala.

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Da se pohvalim :P

Hvala legi što mi je savjetovao knjigu

5 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Sry ljudi kaj ovdje pitam ali ovo je jedna od aktivnijih tema.....instalirao sam visual studio 2015 express prije nekih tjedan dana i sve je radilo ok do danas. Programne zeli vise uopce pokrenuti, ne mogu ga uopce deinstalirati ili repairati, pokusao sam skinuti i starije verzije iz drugih godina ali svaki put kad pokrenem instalaciju izbaciva mi ovaj fatal error:

"KB2829760LP
 Fatal error during installation.

Guglao sam malo i vele ljudi da bi trebalo pokrenut setup fajl kao administrator sto sam napravio ali nema pomoci,any thoughts? (windows 10 je platforma)

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Malo sam škicnio u knjigu i pročitam zanimljiv dio(pred kraj knjige). Ne razumijem baš kakve veze ima dali programiram na engleskoj ili hrvatskoj tipkovnici i kako pravilno držim ruke

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2016 22:21 (Dex.pwn).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Malo sam škicnio u knjigu i pročitam zanimljiv dio(pred kraj knjige). Ne razumijem baš kakve veze ima dali programiram na engleskoj ili hrvatskoj tipkovnici i kako pravilno držim ruke

Tamo gdje su nasi znakovi na hrvatskoj tipkovnici na engleskoj su znakovi koje stalno koristis kad kodiras: [], {}, : ;, " ', \ |, ovo su sve redom znakovi koji se nalaze tamo gdje su inace šđžčć.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
14 godina
odjavljen
1domagoj1 kaže...
Dex.pwn kaže...

Tamo gdje su nasi znakovi na hrvatskoj tipkovnici na engleskoj su znakovi koje stalno koristis kad kodiras: [], {}, : ;, " ', \ |, ovo su sve redom znakovi koji se nalaze tamo gdje su inace šđžčć.

Pa to imam i na ovoj tipkovnici, samo treba iskombinirati, naviko sam. Ovih dana ću krenuti kroz knjigu pa možete očekivati koje pitanjce više od mene ako mi šta ne bude jasno.

17 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Pa to imam i na ovoj tipkovnici, samo treba iskombinirati, naviko sam. Ovih dana ću krenuti kroz knjigu pa možete očekivati koje pitanjce više od mene ako mi šta ne bude jasno.

Pa naravno da imas, ne bi neka korist bila od tipkovnice da nemas, ali poanta je da su na engleskoj ovi znakovi dostupni bez kombinacija (eventualno Shift+) i odmah su ispod malog prsta desne ruke.

9 godina
neaktivan

frendica mi pise kolokvij upravo do 18.05 pa ako netko ima free vremena :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2016 17:59 (s3bor).

0 4 hvala 0
17 godina
neaktivan

Vremena za šta? Daj javi kolko sati pa da odemo na cugu nakon kolokvija.

0100001001101111011010100110000101101110
15 godina
TracerCPP kaže...
Mrzim*Pokazivače kaže...
TracerCPP kaže...

Uzmi onda moju skriptu pa pogledaj. Imaš primjere i zadatak na tu temu.

https://www.dropbox.com/s/4ku7sz4ikkqugbm/ObjektnoProgramiranje_TVZ.pdf?dl=0

Ovo ne vidjeh ranije, hvala na linku :)

Inače, pogledaj i ovaj video glede kopirnog konstruktora:

Ulijecem ovako kao padobranac u temu sa random komentarom, ali bih samo pohvalio trud koji ulazes za pravljenje nove literature i to jos demonstrirajuci live primjerima na yt.

Čupić, koji je jedan od najomiljenijih profesora na feru je to isto radio sa digitalnom logikom što sam i sam izuzetno cijenio dok sam ju slusao, a isto su mi i kolege govorili. Najgore je kad je predmet suhoparan sa jednom skriptom koja se vrti 5 godina.

GG (Y)

14 godina
odjavljen
Jel težak fer ili pmf?
15 godina
Dex.pwn kaže...
Jel težak fer ili pmf?

Nije ako imas dobar pristup. Gradiva je puno i brzo se prelazi, labosi isto znaju ubit u pojam, al ako imas dobru motivaciju i volju za ucenjem višesatno svaki dan s razumijevanjem, moze se proc.

9 godina
neaktivan
Zadatak c++ POMOĆ

Ako mi netko može pomoći oko zadatka, bila bih jako zahvalna.

U program unijeti elemente polja cijelih brojeva, pri čemu korisnik na početku definira duljinu polja. Nakon unosa elemenata, kreira se novo polje bez duplih elemenata. Korisniku se nudi odabir: 1. ispiši novo polje bez duplih elemenata 2. ispiši veličinu novog polja 3. ispiši sve duple elemente 4. izlazak iz programa

Zadatak riješiti kreiranjem i korištenjem funkcija. Osigurati ponavljanje izvođenja do izlaza iz programa.

Riješila sam ovo ubacivanje polja, ali dalje neide....

Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Jel može primjer kada se i zašto se koristi * u parametrima, tipa int funkcija(int *a)? Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Jel može primjer kada se i zašto se koristi * u parametrima, tipa int funkcija(int *a)? Hvala

Prvo pogledaj ovo:

http://www.learncpp.com/cpp-tutorial/67-introduction-to-pointers/

a onda ovo:

http://www.learncpp.com/cpp-tutorial/74-passing-arguments-by-address/

Trebalo bi ti sve biti jasnije. Inace, mislim da je ovo definitivno najbolji tutorial za C++ na netu, tako da svakako imas od mene preporuku da ga prodes, a onda kad si koliko toliko upoznat s jezikom lagano one algoritme. Ili cak mozes i paralelno, zasto ne.

14 godina
odjavljen

Aha, hvala ti :)

Iz PAWNa znam da je pointer(?) nešto tipa ovako

stock funkcija(&a, &b)

{

a = 5;

b = 7;

return (true);

}

main()

{

new v1, v2;

funkcija(v1, v2);

printf("v1 %d; v2 %d", v1, v2);

}

I onda bi v1 bio 5 a v2 7. Nadam se da razumiješ na što sam mislio. Dali se na isti način radi i u CPPu?

int funkcija(int &a, int &b)

{

a = 5;

b = 7;

return (true);

}

int main()

{

int v1, v2;

funkcija(v1, v2);

printf("v1 %d; v2 %d", v1, v2);

retrun (false);

}

Znači v1 i v2 uzimaju vrijednost iz funkcije funkcija. Na takav način radi funkcija za uzimanje vremena i datuma u PAWNu

main()

{

new d, m, g;

getdate(g, m, d);

printf("%d. %d. %d.", d, m, g); 

}

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2016 21:29 (Dex.pwn).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

U principu, to je to, da. Ista se sintaksa koristi i u C++-u, ali za reference, ne pokazivace (ah taj C++...).

14 godina
odjavljen

A reference su šta? o.O Malo si me sad zbunio s tim postom.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Cijeli C++ je zbunjola, zato sam i napisao u zagradi "ah, taj C++...". Ma ne moras se oko toga sad brinuti, ajmo reci zdravoseljacki gotovo isto sto i pokazivaci, sa malo drugacijom sintaksom (nema "*" nego je sintaksa kao i u ovom tvojem PAWNu). Ali rade istu stvar. To ti je zasad dovoljno. Velim ti, lagano po onom tutorialu i sve ce sjesti na mjesto.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2016 21:50 (1domagoj1).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice