Program za rastavljanje riječi na slogove

poruka: 5
|
čitano: 12.491
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Zanima me može li se u C-u napisati jednostavan program za rastavljanje riječi na slogove? Ako može, kako i je li to veliki posao? Možete li mi to pokazati?

0 0 hvala 0
17 godina

Daj primjer ulaznih i izlaznih podataka. Napraviti savršen program koji bi to radio je gotovo nemoguće jer uvijek postoje posebni slučajevi, ali vjerojatno zadatak pojednostavnjuje situaciju.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Znam da ima puno iznimaka, ali ako recimo imam tekst s puno rečenica, teško bi mi bilo sve to ručno rastavljati, a i stvarno želim naučiti kako se to programira.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Program za rastavljanje riječi na slogove
prihvaćeno rješenje
LukaSostaric kaže...

Znam da ima puno iznimaka, ali ako recimo imam tekst s puno rečenica, teško bi mi bilo sve to ručno rastavljati, a i stvarno želim naučiti kako se to programira.

No što ti točno treba? Sve što je vezano uz nekakvu jednostavnu (to mi izgleda kao jednostavna) manipulaciju sa stringom (recimo da je to neki tekst) se može napraviti u većini programskih jezika.  Kako u C/C++, VB, C#, JAVA... i lista ide dalje.
AMD Phenom 9500, GA 790x DS4, RAM : 4 GB , ATI RADEON 4850, 750GB DISK SPACE, LOGITECH x540
17 godina
protjeran
prihvaćeno rješenje

Takav program sam već napravio za faks. Nažalost, disk je riknuo i otišlo mi je preko 400 aplikacija koje sam napravio, pa i ta.

Uglavnom, postoje točno pravila za rastavljanje riječi. Možeš ih pronaći na netu. Nije suviše komplicirano, ali ima posla.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.11.2008 15:45 (Tracer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice