Pozz ljudi
Ovako , dobio sam zadatak koji trebam rijesit pomocu wolframa.. Neznam dal je ovo tocan forum , ali evo ako netko zna nek pomogne...
Zadatak je ovakav :
[i]NAPOMENA O RJEŠAVANJU ZADATAKA: Sve zadatke treba riješiti upotrebom naredbe Module i korištenjem odgovarajućih petlji te testirati na nekom primjeru. Ukoliko postoje naredbe u Mathematici koje rješavaju problem koji vam je zadan, provjerite svoje rješenje koristeći te naredbe.[/i]
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ma sumnjam da iko ovo zna.
Nisi dobro postavio sliku, imaš na dnu jedan "okvir" i u njega dovlačiš sliku ili je browse-aš/upload-aš.
Hvala na odgovoru. Slika popravljena.
Dal znas mozda neki drugi forum gdje bi mogao dobit odgovor , jer mi je iznimno vazno da ga rijesim...
Pa nebih znao, možeš li u nekom C-like jeziku?
pa mislim da je isto , treba mi samo naredba nista drugo...
Pa razlika je samo u naredbama.
a dal znas te naredbe? treba mi bar da od neceg pocmem....
Jel ti problem algoritam, u wolframu nisam radio , ali algoritam mogu napisati like c
vidim da se spominju petlje, dakle princip je isti
ne , mislim da algoritam nece bit problem!
ne , mislim da algoritam nece bit problem!
onda sorry, trebao bi i ja prvo proučiti kako ide
ah , bas sam se ponadao :(
Pogledaj kako radi Gcd preko Euclida sa tom naredbom Module
gcd[m0_, n0_] :=
Module[{m = m0, n = n0},
In[1]:= While[n != 0, {m, n} = {n, Mod[m, n]}];
m
]
In[2]:= gcd[18, 21]
Out[2]= 3
http://reference.wolfram.com/mathematica/ref/Module.html
Tvoja matrica treba sličnu stvar - tebe zanimaju elementi matrice čiji zbroj i + j je n ili veći od n
Poz svi matematicari i programeri
Potrebna mi je pomoć.
Naime, trebam 2d funkciju sa jednom promjenjivom pretvorit u 3d pomoću Wolfram Mathematike, Matlaba ili Mathced-a, ja sam pokusavo sa Wolfram Mathematicom ali mi nije ba poslo za rukom ovako na prvoj slici je moja funkcija koju sam dobio pomoću Wolfram Mathematike:
kod iz Wolfram Mathematike:
R = 25
tz = 280
q = 2
l = 222
Plot[{Abs[(q (-r^2 + R^2 + 2 R^2 Log[r] - 2 R^2 Log[R]))/(4 l)] + t}, {r, 0, R}]
Slika 1 u prilogu
A meni je potrebna rotacija te funkcije oko vertikalne ose za 360° i trag koji ostavi ta kriva funkcija, odnosna ta 3d površina mi je potrebna nesto slicno drugoj slici u prilogu ili
ili u matlabu
http://i.stack.imgur.com/bVjft.jpg
hvala svim nulam i asovima