Pozdrav svima
Znam da je bilo vec par ovakvih tema, ali posto je placa developera nesto sto se kod nas mjenja iz mjeseca u mjesec, mislim da nije na odmet opet otvorit temu sa aktualnim podacima.
Dakle pitanje je, kolika bi trebala biti placa .NET developera sa 1-2 godine iskustva koji vec vodi projekte?
Ja konkretno imam 1.5 godina iskustva, vec sam vodio i izgurao nekoliko projekata do kraja i manje vise sam lead developer u firmi gdje radim. Problem je u tome sto imam placu 5500 neto i nisam siguran da je to adekvatno. Kada sam tek dosao u firmu, bio sam pripravnik i radio sam za 4500. Od onda sam najbrze napredovao od svih ljudi u firmi i brzo sam se izgurao na vrh, ali problem je u tome sto placa nije nesto previse otisla gore. Uglavnom ja slozim projekt, vodim sastanke sa krajnjim korisnicima, napravim arhitekturu i slicno, ali i pisem kod manje vise stalno.
Zanima me, kakva je situacija za ljude mog profila u ostalim tvrtkama; jer na temelju toga cu donjeti odluku da li da pocnem traziti drugdje ili ne.