Znaci nedavno sam poceo uciti PHP nakon sto sam odustao od VBasica..i do sad sam naucio bar neke osnovne stvari koje su mi koliko toliko pomogle da napravim sebi jednu aplikaciju tj. web aplikaciju al sam dosao do potrebe da to prenesem u Desktop Aplikaciju i to je nemoguce sa php-om..naravno uz pomoc kolega sa ovog foruma sam to naucio..
Sto sam naucio ?
Znam sta je varijabla, znam kreirat tablicu u mysql, znam unijet u tu tablicu i citat iz te tablice kao i update..ustvari znam kao neku osnovu mozda malo vise..
Sad me interesuje koji program ima slicnu semu rada koda kao php s tim da ima slican unos u neku bazu...potreban mi je taj program i ja cu dalje sam ucit..
Sto pravim ?
Pravim program tj. aplikaciju za licnu korist a to bi izgledalo ovako..npr. u bazu unesem imena svih filmova koji su poredani po zanru i godini..naravno to sve ide u kategorije..poslije napravim da kad nekom dam/iznajmim film da mogu uradit update kod koga je taj film tj. da dodam ime i prezime..to sam napravio u php-u..naravno jos sam napravio da ima lista svih, pa lista po godini, pa lista po zanru s tim da je citao ak su komedije,akcije, trileri da se i to moze sve posebno pokazat...
Jos jednom:
Koji programski jezik ima slican kod da nije puno razlicit za ucit od php-a jer ne bi da puno odlutam..bar za sada a da napravim nesto korisno za mene ne za druge svrhe jer naime imam kolekciju od 200 filmova i ono razno posudjujem frendovima al mi ne vracaju...