Malo napredniji Blender problem

poruka: 4
|
čitano: 1.730
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Malo napredniji Blender/python problem

poštovanje,

da odma pojasnim naslov teme. radim na blender projektu i naišao sam na zid koji nikako da preskočim. ugl, radim simulaciju automobila s pripadajućom stazom. napravit veoma jednostavan automobil zaista nije bio neki problem, sa stazom sam se malo više mučio zato što imaš dosta ručnog posla. međutim, sve se to napravilo. python skripte za pogon i setup auta se isto napravio kroz određeni vremenski period. i sad napokon napredniji (nekom napredniji, nekom jednostavniji) blender problem. sljedeći zadatak mi je stavit strelicu iznad auta koja bi pokazivala u kojem se smjeru auto kreće. znači, ako se krećemo naprijed strelica se pomakne za određenu duljinu unaprijed, ako se krećemo unazad pomakne se unazad također za tu istu duljinu. nikako ne nalazim postupak kako pokrenuti tu strelicu. napravio sam strelicu, kreće se skupa s mojim autom (make parent) al nikako da napravim taj delta s, taj pomak ako stisnem tipku za pogon (KeyUp).

probao sam s Ipo, ali nisam našao načina da kontroliram tu simulaciju. probao sam s običnim LocX += 2 ali to je bio samo potez očajnika. ako itko može pomoć pa makar i s postupkom bio bi veoma zahvalan. naravno, ako ima vremena i volje i uspije neki python script napravit, moja zahvalnost nebi imala kraja.

hvala vam unaprijed i pozdrav.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

b

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.7.2012 0:34 (malamarya).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

f

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Probaj guglat Spring Follow Camera i prenesi tu logiku na strelicu iznad auta. Ugl se treba koristiti spring physics, koja se najčešće koristi kod kamera. :D

Lijep pozdrav 

Ressistance is futile!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice