Korištenje Eclipsea

poruka: 9
|
čitano: 2.905
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Korištenje Eclipsea

Zanima me kakva iskustva imate sa korištenje Eclipsea u razvoju. Za koje sve tipove projekata (osim Jave) ga koristite?  Imate li problema sa nečime kod Eclipsea?

Imam dojam da je u posljednjih godinu-dvije Eclipse postao vrlo popularan, vjerojatno ponajviše zahvaljujući svojoj otvorenoj arhitekturi i mogućnostima proširivanja. No, koliko god je to odlična stvar da za velik broj primjena postoji hrpa plug-inova lako se u njima izgubiti. Zanima me koje plug-inove koristite.

Koristi li netko Aptana studio za JavaScript?  Već neko vrijeme isprobavam razvojna okruženja za JS i još tražim alternative. JSEclipse je ok, ali to je premalo za ozbiljan razvoj. Zna li netko za neki drugi plug-in (ili IDE)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Korištenje Eclipsea

Donedavno sam koristio Eclipse za razvoj Ruby on Rails aplikacija. U početku sam koristio RadRails plugin, a kada se on stopio sa Aptanom - počeo sam koristiti Aptanu. Moja su iskustva pozitivna, iako naravno uvijek ima i nekih zamjerki. No od kada se pojavio NetBeans 6.0, koji u ima podršku i za Ruby i Ruby on Rails projekte, prestao sam s korištenjem Eclipsea te sam u potpunosti prešao na Aptanu.

17 godina
neaktivan
Korištenje Eclipsea

imam obicaj ne gasiti racunar mjesecima (samo stand by), tako da mi u neka doba eclipse pojede apsolutno sve resurse, pa ga moram restartovati. koristim ga na poslu za programiranje perl/oracle web aplikacija.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Korištenje Eclipsea

Već par mjeseci koristim Zend Studio baziran na Eclipse-u i prilicno sam zadovoljan...

Jedina zamjerka ide na kolicinu resursa koje zauzima ali na to sam vec navikao kod Java app.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koristio sam Eclipse pri izradi nekoliko PHP projekata. Prvo sam koristio neki manje poznat PHP plugin, nakon toga Zendov PDE i sada novi Zend Studio for Eclipse.

Sa svakom verzijom Eclipsea čini mi se da zauzima više resursa i sve je sporiji, spore su i najjednostavnije operacije kao npr prebacivanje između otvorenih datoteka... nadam se da će pokrpati to jer je inače dobar IDE.

17 godina
neaktivan

Koristio sam ga na poslu za javu i nešto malo za c++ (posebna verzija). Radi sasvim solidno i kad se čovjek navikne - zakon!

Najbolje od svega je što je otvoren i što je besplatan, pa svako malo dolaze update-ovi i dodatci korisni.

17 godina
southy kaže...

Koristi li netko Aptana studio za JavaScript?  Već neko vrijeme isprobavam razvojna okruženja za JS i još tražim alternative. JSEclipse je ok, ali to je premalo za ozbiljan razvoj. Zna li netko za neki drugi plug-in (ili IDE)?

Ja sam prešao sa Aptane na Visual Studio 2008, uglavnom zbog IntelliSensa i mogucnosti debuginga. Express verzija je i besplatna...

#define QUESTION ((bb) || !(bb))
17 godina
Ako radim u Javi onda koristim NetBeans.
17 godina
neaktivan
Korištenje Eclipsea

Meni se eclipse dosta svidja, neko vrijeme sam ga koristio za Javu, ali onda sam odustao od jave i presao na Python, PyDev plugin i eclipse je odlican python ide.

PUNK'S NOT DEAD!!! :)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice