Koji programski jezici se najviše isplate?

poruka: 105
|
čitano: 43.390
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Koje programski jezici se najvise isplate?
MarkoCro kaže...

pogledaj www.sampioni.com

hvala na linku, fenomenalno.Kada sam naišao na onaj paragraf o "herojskom programiranju" nisam se mogao prestati smijati :)

Ako nisi prvi, onda si zadnji. baotica@gmail.com
17 godina
neaktivan

Evo da ja nešto kažem kao autor jednog malog i jednostavnog basic interpretera.

C ili C++ su zbilja moćni jezici ali i jako zahtjevni.

Naprimjer ja sam svoj interpreter mogao napisat u nekom od C tip jezika ali zašto nisam?

kao prvo ne da mi se učit C.težak je bezveze.

Kad uđete u strukturu C jezika onda vidite da je to zapravo zapetljani bejzik koji je mogao bit

daleko jednostavnije izveden.

pogledajte Aurora Compiler koji je zapravo bejzik sa strukturom C-a.

Želja mi je jenog dana savladat Assembler - NASM.

autor Aurel Basica
17 godina
aurel kaže...

Evo da ja nešto kažem kao autor jednog malog i jednostavnog basic interpretera.

C ili C++ su zbilja moćni jezici ali i jako zahtjevni.

Naprimjer ja sam svoj interpreter mogao napisat u nekom od C tip jezika ali zašto nisam?

kao prvo ne da mi se učit C.težak je bezveze.

Kad uđete u strukturu C jezika onda vidite da je to zapravo zapetljani bejzik koji je mogao bit

daleko jednostavnije izveden.

pogledajte Aurora Compiler koji je zapravo bejzik sa strukturom C-a.

Želja mi je jenog dana savladat Assembler - NASM.

Možeš malo argumentirati podebljano?
Slažem se da C jezici nisu najjednostavniji jezici, ali teško mi je moguće zamisliti jezik koji bi bio jednostavnije izveden od C jezika - a da pritom zadrži jednake mogućnosti.
16 godina
neaktivan

Dobar dan!

Moje ime je betmen i želio bih naučiti neki programski jezik. koji preporučate? koji mi se najviše isplati učiti? HTML? Java? Nešto treće?

Do sada sam nešto malo učio C++, ali mi baš i nije išlo.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
RE: Koji programski jezici se najviše isplate?

C# i Java (možda umjesto jave ASP.net ili Ajax)

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
neaktivan

@betmen
Bilo bi dobro za tebe da dobro svladaš C++ ,tad više ne bi imao prepreka u upijanju znanja drugih jezika .

Private
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 19:28 (Private).
16 godina
neaktivan
savjet upijen. idem prvo srediti svoje znanje C-a.

gdje mogu naći softver za programiranje u C++? tražim po netu, ali ne mogu naći...
16 godina
odjavljen

Visual C++ od Microsofta. Imaš Carnetov @skole.hr acc, regaj se ovdje i skini.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina

C++ , zašto c++ kada možeš C# , zašto se mućit sa milijun caka koje je neko pametan vec skuzija i napisa umisto tebe.

Po meni jedini razlog za rad sa c++ je taj da ako si vec c++ programer onda ti nema smisla ucit drugi jezik.

Jos jedna stvar. Šta znaći učit neki jezik tj. programirat u njemu. To ti nije znat sintaksu jezika, to ti isto nije znat pisanje uvjeta, granja i ostalih osnovnih koncepata.

To ti je kada u potpunosti naučiš sintaksu i semantiku pa koristiš to znanje za svladavanje svih paradigmi i problema.

Pravi programer je onaj programer koji iza sebe ima puno puno linija koda iz sebe, to isto imaj na umu.

A da san ja misto tebe, (predpostavljam da nisi još krenija u srednju ili si srednja) ulovija bi se nekog lakšeg jezika(onog koji dosta stvari rješava umisto tebe) kao što je C# i Java.

C++ je ipak punokrvni inžinjerski jezik koji pokazuje svoju snagu tek samo u game dev-u i simulaciji i modeliranju, te bioinformatici. Današnji managed kod nije ništa sporiji od nativa,

bar kada je riješ o sićariji od aplikacija.

Ako misliš se bavit nekom primjenjenom znanošću onda ti samo c++ dolazi u obzir ili eventualno neki funkcionalni poput LISP-a.

Nevezano za temu: prića san sa jednim profesorom, ima ugovor za jednu jaku svjetsku firmu za elektroniku (ne smin rec koju) napisa im je program u c++ (> od 2000k  linija koda), brzina ok,

gleda je kako će ubrzat program, ubacija MSIL (među jezik .NET-a, MS verzija višeg asemblera) kod u ključne dijelove koji rade sa izračunima. Ubrza program za duplo. Koja legenda :)

16 godina
neaktivan

Jeli C# lakši od C++?Nemojte me sad pitat šta mislim pod tim "lakše".Mislim treba li manje koda za isti program?

Fućkaj ga!

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Malo je bedasto određivati "težinu" jezika prema količini koda da se napravi ista operacija. Al eto:

C#

public class Hello1
{
public static void Main()
 {
System.Console.WriteLine("Hello, World!");
 }
}

C++

#include <iostream>
using namespace std;
void main()
{
  cout << "Hello World!" << endl;
}

Meni je C# nekako "čitljiviji" i "razumiljiviji" od C++. Počeo sam učit C# jer ima dobrih knjiga a i imam se namjeru dalje time bavit (na faksu). C++ je jezik za aplikacije u kojima su potrebne performanse dok je C# za izradu aplikacija koje moraju biti brzo gotove i brzina nije ključna (razni business programi).

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2010 15:58 (Sum_of_all_fears).
17 godina
protjeran

Isplativo je ono što najbolje znaš i što će ti oduzeti najmanje vremena da napraviš aplikaciju. Primjerice, ja se s gornjim postom baš i ne bih složio jer i sam primjer pokazuje da i za najbanalnije stvari tipa "hello world" C# programer bi trebao znati pojam klase, pa u njoj pojam public i static, dok u C++u tek čemu služi cout. Tako da, C++ mi je ipak tu jednostavniji i čitljiviji. Također, kad je riječ o windows aplikacijama C++ je i tu također jako brz, pa čak bi i rekao da nudi i više nego C# koji se tek kroz nadogradnje .NET frameworka još uvijek kompletira. Općenito ljudi najčešće prosuđuju C++ kroz MFC ili čak sami C bez da su uopće prošli druge C++ biblioteke i vidjeli zapravo što je C++.

U ovom trenutku po mom mišljenju ne postoji jači i bolji programski jezik od C++a, a sve ostalo što je nastalo nakon njega je nastalo na njegovu sliku i priliku (Java, C#...), no po meni ništa dovoljno jako i toliko dobro da bih baš odustao od C++a i prebacio se na to. No isto tako, C++ je jako složen i da bi se naučio prvo bi trebalo imati nekog predznanja iz C-a tj. proceduralnog programiranja da bi se nakon toga mogao shvatiti pojam objektnog programiranja. No kad jednom se nauči objektno programiranje u C++u onda njegove derivate je naučiti još lakše.

No svejedno, neću sada promovirati i gurati C++ jer ako netko kreće ispočetka ipak bi preporučio najnoviju tehnologiju a to je C#, a C++ je po mom mišljenju više za one hard-core programere koji žele maksimalnu surovu snagu i ne žele je se odreći bez obzira na kompliciran i složeni code. Iako kažem, C++ ne stagnira već se i dalje razvija pa niti taj code nije više toliko složen, te programer ima izbora izabrati mnoštvo objektnih biblioteka, dok sljedeće godine vjerovatno izlazi VCL biblioteka za Delphi i C++ Builder koja će dopuštati direktno prevođenje aplikacije za Win, Mac i Linux.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

No,recimo da se slažem s @Trace-om i naravno da je jednostavno "uživancija " kad "skužiš" složiti aplikacije u C++-u jer to je jednostavno uzbuđenje kad nešto znaš,dalje je sve lakše(mislim na druge jezike) proći ako imaš takvo predznanje .I naravno da u C# možeš napisati par linija koda , a u C++-nekliko desetaka više ali opet C# zahtijeva da znaš OOP. Prema tome slažem se s gore navedenim postom ali isto tako se i C++ razvija i u Net okruženju (CLI) .Ne promoviramo C++ ili C(draži mi je C++) ,ali ako netko baš počinje sad tad može na C#,ako netko želi znati kako i sam komp ili aplikacija ispod "haube" radi tad naravno C++.

Private
17 godina

C# jest lakši na neki način. Unutar samog framework postoje ti masu već gotovih klasa koje samo koristiš, i jedan veliki plus je taj šta se ne moraš brinit o memoriji, garbage collector to čini misto tebe...

Kao što rekoh, ako se netko misli bavit nativnim razvojem, industrija, igre onda je c++ puno bolje rješenje,

16 godina
neaktivan

hmmmm.... ja sam totalno zbunjen.

probat ću s javom.

imate li neki tutorial dobar za preporučiti?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice