Koji PJ?

poruka: 27
|
čitano: 2.293
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Koji PJ?

pozdrav svima

počeo sam se malo zanimati za programiranje pa me zanima u kojem PJ da počnem raditi? Ja sam mislio početi s Qbasic-om pa kasnije preći na C ++, ili odmah početi sa C ++?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji PJ?

Ako misliš početi sa programiranjem, počni prvo sa C-om a kasnije se prebaciš na C++, koji omogućava objektno-programiranje.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Koji PJ?

a Python?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji PJ?

Python je dobar ali je isto objektni jezik a s obzirom da tek počinješ programirati, najjednostavnije bi ti bilo da počneš u C-u, da pohvataš programersku logiku i "finte" (C je ujedno najrasprostranjeniji od svih PJ i skoro svi programi su programirani s pomoću njega ili C++) a kasnije kad budeš imao osnove, nećeš imati problema naučiti bilo koji drugi jezik.

Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
Koji PJ?

gdje mogu skinuti C?

našao sam za C++ i za C# ali nisam našao za C.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji PJ?

Ja za c++ koristim code::blocks... mislim da se s njim može i c :D

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji PJ?

Imaš "Dev-C++" razvojno okruženje s pomoću kojega možeš programirati u C-u i C++ i izvrstan je za početnike. Kasnije kad budeš imao znanje, možeš se prebaciti na "Microsoft Visual Studio" razvojno okruženje. A tutoriala za C i C++ imaš hrpu na netu, samo potražiš.

Moj PC  
1 1 hvala 1
15 godina
Koji PJ?

našao sam ovaj tutorijal i čini mi se odličan za početnike, a ima i na forum par tema pa ću pročitati.

Tutorial

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji PJ?
ja ti preporučan python. mnogo je bolji i jednostavniji i noviji nego c. kasnije c++.
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
Koji PJ?

jbg sad sam se uhvatio C Osmijeh

btw. jesu li iste naredbe u C i C++ ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Koji PJ?
dv14 kaže...

jbg sad sam se uhvatio C Osmijeh

btw. jesu li iste naredbe u C i C++ ?

Nisu, to su generecijski i semantički dva različita jezika, djelomično su sintaktički slični, ali djelomićno.

C++ ima samo nasljeđe iz C-a tj "nastao" je iz C-a kao što mnogi kažu, ali to nije istina, Objective C je nastao iz C-a, ali C++ je nešto sasvim drugo.

Moj prvi korak s C-om je počeo učenjem iz knjige C za neznalice i kasnije C u primjeni, a C++ sam učio iz knjige Demistificirani C++, preoručujem ti ove knjige. Izvor dalje neka ti bude internet.

http://www.basketballhoopjam.com
15 godina
Koji PJ?

ako dobro naučim C, hoće li biti problem preći na c++?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dv14 kaže...

ako dobro naučim C, hoće li biti problem preći na c++?

Neće.

Ali ja bih ti savjetovao početak s Pascalom, s njega lagano pređeš na C i kasnije na C++.

Nekako mi Pascal djeluje kao bolji za početak.

Isto ima Dev-Pascal za besplatno skidanje, lako se snać.

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na "HVALA" kao znak zahvalnosti. Hvala.
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.9.2010 16:48 (191x7).
15 godina
neaktivan
Koji PJ?

python!!! c ti je star! ma zašto me neslušaš. nema ti smisla uzimati c. nema objekati ni ničega. kako si se već uhvatio c-a? odhvati se! python ti je za učenje, c++ za primjenu. smo pogledaj kakvu je marackomarac igru napravio s pythonom! naučićeš mnogo, lakše nego u c-u ili pascalu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.9.2010 20:37 (King of Games).
Moj PC  
0 5 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako već hočeš C onda kreni sa C++-om odmah ali temeljito i sa voljom .Ne moraš C učiti jer je C++ logični nastavak C-a i stoga sve što ima C ima i C++ ali je još i OPP orijentiran.Ako želiš porodicu C jezika čisto objektno tad možeš i sa C#-om.Nitko te ne sili na C ali sve što možeš u C-u možeš u C++-u.Ako sam učiš tad tako kreni ,na fakultetu naravno uče C i tek onda objektno programiranje ,pravljenje "objekata" i razumijevanje OOP-a se najbolje može naučiti od C++-a.

Private
16 godina
neaktivan

Da i ja uletim sa dvije skripte iz C-a:

prvi dio (od poglavlja 4)

drugi dio

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
16 godina
King of Games kaže...

python!!! c ti je star! ma zašto me neslušaš. nema ti smisla uzimati c. nema objekati ni ničega. kako si se već uhvatio c-a? odhvati se! python ti je za učenje, c++ za primjenu. smo pogledaj kakvu je marackomarac igru napravio s pythonom! naučićeš mnogo, lakše nego u c-u ili pascalu.

C star?

Koji argument jebote...

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
16 godina
neaktivan
King of Games kaže...

a pogledaj kakav je Linus Torvalds OS napravio u C-u?

Ako želiš postat dobar programer, najbolje je učit se na C-u, nije važno lako naučit nego dobro naučit...

16 godina
odjavljen
Koji PJ?

Majko božja koji savjeti...

Uz sve moderne jezike koji su ajmo reć prilagođeni početnicima (što OP i je) vi njemu preporučujete čisti C... Dal vi želite da čovjek pukne? Pa dajte mu assembler nek uči...

Za početak Python (da se pohvata logika programiranja i osnove OOPa) a onda C++ ili C# (mada bi prije rekao C# jer je to pravi OO jezik sa puno potencijala - sve više su traženi programeri koji ga dobro znaju + moguć je razvoj i na Linuxu (Mono)). .net je odlična višenamjenska platforma. Poslovna aplikacija napisana u bilo kojem .net jeziku je jednako brza kao i C++ verzija a gotova je za manje vremena (ne treba se brinuti oko ostavštine C jezika).

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.9.2010 23:22 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji PJ?
slazem se sa sumom.kakav c?ja bi osobno prvo qbasic,makar je svejedno dok radis nesto...poslje c# radje ;)
optimizam je nedostatak informacija
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Koji PJ?

dečko, odi odma na C++

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Uz sve moderne jezike koji su ajmo reć prilagođeni početnicima (što OP i je) vi njemu preporučujete čisti C... Dal vi želite da čovjek pukne? Pa dajte mu assembler nek uči...

Ovo sve potpisujem. Neka pocne prvo na nekom programskom jeziku koji se vrti u interpreteru (doslovce bilo koji ce biti dobar). C je odlican jezik, ali ne za pocetnika koji se tek susrece sa programiranjem. Njemu treba nesto gdje ce natipkati kôd i odmah moci pokrenuti a da se pritom ne bori sa compilerom te na kraju dobije stack overflow (ili neku slicnu kripticnu poruku).

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
15 godina
neaktivan
Koji PJ?
Onda BASIC :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Ovo sve potpisujem. Neka pocne prvo na nekom programskom jeziku koji se vrti u interpreteru (doslovce bilo koji ce biti dobar). C je odlican jezik, ali ne za pocetnika koji se tek susrece sa programiranjem. Njemu treba nesto gdje ce natipkati kôd i odmah moci pokrenuti a da se pritom ne bori sa compilerom te na kraju dobije stack overflow (ili neku slicnu kripticnu poruku).

jedino šta može početnik u nekom interpreteru a ne u C-u je loše naučiti programirati

Tko dobro nauči c, lako će se prilagoditi većini ostalih jezika, dok većina onih ko počmu sa nekim "jednostavnijim" jezicima, em ne mogu raditi u ničem drugom, en ne znaju dobro radit ni u tom u čemu rade, svaka čast iznimkama...

15 godina
neaktivan
mariik kaže...

jedino šta može početnik u nekom interpreteru a ne u C-u je loše naučiti programirati

Tko dobro nauči c, lako će se prilagoditi većini ostalih jezika, dok većina onih ko počmu sa nekim "jednostavnijim" jezicima, em ne mogu raditi u ničem drugom, en ne znaju dobro radit ni u tom u čemu rade, svaka čast iznimkama...

Uopce se ne slazem. Po cemu je interpretirani jezik losiji jezik? Tj sto njemu fali, a da to C ima, da pocetnik ne bi dobro naucio programirati?

Evo jedan Python recimo, ili javascript, ili BASIC, ili nesto egzoticnije kao npr. Euphoria

Ja mislim da ti mijesas likove poput hacker-gorana koji doslovce nauce par funkcija u Visual Basicu i to nazivaju programiranjem.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
15 godina
neaktivan
Koji PJ?
Ja sam počeo sa Pascal-om , pa C-om, pa VB-om, sve ostalo je išlo lakše.
U biti nije bitan jezik već metodologija. A sve u svem nekome tko počinje danas s učenjem preogramiranja onda je bolje neka krene s nekim OOP jezikom , jer s proceduralnim jezicima počinjat nema smisla.

2 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Koji PJ?

Bilo koji moderni PJ je dobar. Bitno je da se  fokusiraš na algoritme, strukture, patterne, različite tehnike, metodologije i arhitekture softwera.   

Programko http://programko.bloger.hr

4 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice