Koji c++

poruka: 79
|
čitano: 7.199
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Koji c++

imam WIN7, u skoli radimo sa borlandom turbo c++ v3.0 ali to normalno ne podrzava WIN7 jer je program prastar, svaki borland koji skinem ima neku manu, neki nece stavit tipkovnicu na hrvatsku, neki nece pokrenut program...

dali mi netko moze reci neki slican program ili barem ako zna kako da stavim tipkovnicu na hrvatski neka samo kaze

Hvala

Svrzic
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Koji c++

Devcpp je sasvim dobar za početnike.

A tipkovnicu prebaciš na hrvatski ovako:

Start - Control Panel - Region and Language - Keyboards and languages - Change keyboards

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
15 godina
Luuka kaže...

Start - Control Panel - Region and Language - Keyboards and languages - Change keyboards

hahahaha

ma nisam glup da neznam

ali je u programu na engleskom

Svrzic
15 godina
neaktivan
Koji c++

Visual Studio Express 2010.

[url=http://www.userbars.be][img]http://img398.imageshack.us/img398/1037/18842rw3.png[/img][/url]
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
Svrzic kaže...
Luuka kaže...

hahahaha

ma nisam glup da neznam

si siguran da podrzava WIN7??

Svrzic
16 godina
neaktivan
Svrzic kaže...
Luuka kaže...

hahahaha

ma nisam glup da neznam

Aha... hahaha krivo skužih :D A vjerojatno imaš negdje neki settings, options, input, tako nešto,  pa tamo nađi...

i da, imam i ja instaliran Devcpp na win7 i radi normalno. Visual studio je također dobar, no možda prekompliciran za početnika.

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.10.2010 22:07 (Luuka).
15 godina

skidam ima free trial verzija na Microsoftovoj stranici pa cemo naci neki ključ Cool

ako imaš PM

Svrzic
15 godina
Luuka kaže...
Svrzic kaže...
Luuka kaže...

hahahaha

ma nisam glup da neznam

Aha... hahaha krivo skužih :D A vjerojatno imaš negdje neki settings, options, input, tako nešto,  pa tamo nađi...

i da, imam i ja instaliran Devcpp na win7 i radi normalno. Visual studio je također dobar, no možda prekompliciran za početnika.

hrvatska tipkovnica??

Svrzic
15 godina
Koji c++

daj pogledajte video i odgovorite: http://www.megaupload.com/?d=DRPS2FPS

1. Zakaj kad upisem brojeve da mi ih zbroji, stisnem Enter on u 1ms izracuna i 1ms to prikazuje i zgasi odmah. Kako da mi to malo duze stoji??

2. Sta ce mi toliko tih malih ikona po Desktopu??

Svrzic
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

skini notepad ++ nađi knjigu i dobre tutorijale na jubitu i kreni Namigiva Osmijeh. al očekuj da ćeš proći boz kroz trnje kada budeš učio

15 godina

ma to je meni zbog škole

inace u skoli radimo u borlandu ali mi se to isto dogadja na borlandu 5.02, znas zasto??

Svrzic
17 godina
Koji c++

skini sam microsofta BESPLATAN visual studio 2010 express (c++)

a drugo, na kraju programa, prije return naredbe stavi:

system("pause");

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
sasa kaže...

system("pause");

visual studio 2010 express (c++)

skinuo sam ga

komplicirano

daj točno reci kako da stavim da nemoram sad nekaj kemijat i da odem spavat

Svrzic
17 godina
Svrzic kaže...
sasa kaže...

system("pause");

visual studio 2010 express (c++)

skinuo sam ga

komplicirano

daj točno reci kako da stavim da nemoram sad nekaj kemijat i da odem spavat

pise ti:

system("pause");

16 godina
neaktivan

Ko što rekoh, za početnika je prekompliciran Visual Studio. Devcpp puno bolji izbor.

A ono što ti treba je naredba za zastavljanje toka programa kao što je system("PAUSE"). Ta naredba ide točno ispred return 0 na kraju programa. Umjesto toga, možeš stavit cin>>nešto; tek toliko da stane program.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.10.2010 1:13 (Luuka).
15 godina
Luuka kaže...

Ko što rekoh, za početnika je prekompliciran Visual Studio. Devcpp puno bolji izbor.

A ono što ti treba je naredba za zastavljanje toka programa kao što je system("PAUSE"). Ta naredba ide točno ispred return 0 na kraju programa. Umjesto toga, možeš stavit cin>>nešto; tek toliko da stane program.

pitao sam dali mi može netko točno tako napisat kako trebam stavit ali nitko ništa

mi na laboratorisjkim vježbama nismo trebali to stavljat, koristili smo Borland turbo C++ v3.0

Svrzic
15 godina
neaktivan
Svrzic kaže...

pitao sam dali mi može netko točno tako napisat kako trebam stavit ali nitko ništa

mi na laboratorisjkim vježbama nismo trebali to stavljat, koristili smo Borland turbo C++ v3.0

Zato sto turbo C++ 3.0 radi u DOS-u, pa se konzola ne gasi nakon isprobavanja programa te stignes procitati sto pise.

Zelis primjer kako se to stavlja? Evo ga.

#include <cstdlib>

int main()
{
    system("pause");
    return 0;
}

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
15 godina
rustweaver kaže...
Svrzic kaže...

Zato sto turbo C++ 3.0 radi u DOS-u, pa se konzola ne gasi nakon isprobavanja programa te stignes procitati sto pise.

Zelis primjer kako se to stavlja? Evo ga.

#include <cstdlib>

int main()
{
    system("pause");
    return 0;
}

nisam sad na kompu pa neznam dali to radi, ali daj samo reci za koji si ti to program napravio??

naprimjer u devcpp nepostoji komanda system, barem mi je tako pisalo

Svrzic
16 godina
neaktivan

...prvo ne razumijem zašto pitaš za koji program?
Za sve programe većinom pisane u Windows okruženju se "postavlja" prije return -a system("pause");
Na linux mašinama to ne moraš nego staviš samo da čeka unos određene varijable koju ti zatražiš ili postaviš ili čak ni to ne trebaš.
Ako i pitaš za koji je to program , onda nauči razliku što je to IDE, a što "program"..zatim neki dijagram toka mora postojati ,  zato ako si taj dijagram razvijao u Windows okruženju tad i  postoji "naredba " za systemsko puziranje(system("pause");),ako radiš u VS-u  to čak i ne treba uvijek.....pri postavljanju pitanja budi bar malo konkretniji a ne se ovako stalno natezati gdje ,tko ,kako ...postaj kod iliti program koji kažeš i tad reci koje greške se javljaju i pri kojem IDE-u. Na samom forumu postoje već ova objašnjenja.Ne znam niti zašto vam to na vježbama ne objasne ili su to već veliki propusti predavača.

Private
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.10.2010 13:20 (Private).
17 godina
Private kaže...

Za sve programe većinom pisane u Windows okruženju se "postavlja" prije return -a system("pause");
Na linux mašinama to ne moraš nego staviš samo da čeka unos određene varijable koju ti zatražiš ili postaviš ili čak ni to ne trebaš.
Ako i pitaš za koji je to program , onda nauči razliku što je to IDE, a što "program"..zatim neki dijagram toka mora postojati ,  zato ako si taj dijagram razvijao u Windows okruženju tad i  postoji "naredba " za systemsko puziranje(system("pause");),ako radiš u VS-u  to čak i ne treba uvijek.....pri postavljanju pitanja budi bar malo konkretniji a ne se ovako stalno natezati gdje ,tko ,kako ...postaj kod iliti program koji kažeš i tad reci koje greške se javljaju i pri kojem IDE-u. Na samom forumu postoje već ova objašnjenja.Ne znam niti zašto vam to na vježbama ne objasne ili su to već veliki propusti predavača.

Dotakao si bit problema, očito je da predavači rade iste propuste kao i u moje vrijeme kad su me učili Basic na papiru, na kraju gradiva sam na papiru znao rješavati zadatke,

ali pojma nisam imao ni što je to IDE, niti sam uopće vidio kako taj napisani program radi na računalu.

Zašto u njegovoj školi ne koriste MS Visual Express 2010 koji odgovara edukacijskoj svrsi i olakšava pisanje koda, i uz to potpuno odgovara standardu c++, nego koriste neki

prastari Borland koji u potpunosti ne podržava standard c++, niti olakšava pisanje koda, niti se razvija dugi niz godina, nego je jednostavno napušten, e to bi trebalo pitati njegovog profesora.

A on treba profesoru jasno reći (i svi ostali): "Mičite nam taj prastari Borland, MS Visual Express 2010 je baš i napisan radi edukacije". 

Baš popihdim kad vidim toliku inertnost tih profesora, zlobnici bi rekli da oni samo naćule uši kad pregovaraju sa ŠukeromNamigiva

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.10.2010 14:04 (Floki).
15 godina
neaktivan
Svrzic kaže...

nisam sad na kompu pa neznam dali to radi, ali daj samo reci za koji si ti to program napravio??

Kako ne radi? Pa to sam i istipkao i kompajlirao u DevCPP-u Smijeh

Ok, ajmo korak po korak.

Pokreni DevCpp

File -> New -> Source file

Ovo napisi:

#include <cstdlib>

int main()
{
    system("pause");
    return 0;
}

File -> Save as, pa spremi datoteku kao nesto.cpp

sada idi Execute -> Compile & run

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
15 godina
rustweaver kaže...
Svrzic kaže...

Kako ne radi? Pa to sam i istipkao i kompajlirao u DevCPP-u Smijeh

Ok, ajmo korak po korak.

Pokreni DevCpp

File -> New -> Source file

Ovo napisi:

#include <cstdlib>

int main()
{
    system("pause");
    return 0;
}

File -> Save as, pa spremi datoteku kao nesto.cpp

sada idi Execute -> Compile & run

evo pa pogledaj da mi neradi http://slike.hr/slike/20101016161045_0ce7e.jpg.html

Svrzic
15 godina
Floki kaže...
Private kaže...

Dotakao si bit problema, očito je da predavači rade iste propuste kao i u moje vrijeme kad su me učili Basic na papiru, na kraju gradiva sam na papiru znao rješavati zadatke,

ali pojma nisam imao ni što je to IDE, niti sam uopće vidio kako taj napisani program radi na računalu.

Zašto u njegovoj školi ne koriste MS Visual Express 2010 koji odgovara edukacijskoj svrsi i olakšava pisanje koda, i uz to potpuno odgovara standardu c++, nego koriste neki

prastari Borland koji u potpunosti ne podržava standard c++, niti olakšava pisanje koda, niti se razvija dugi niz godina, nego je jednostavno napušten, e to bi trebalo pitati njegovog profesora.

A on treba profesoru jasno reći (i svi ostali): "Mičite nam taj prastari Borland, MS Visual Express 2010 je baš i napisan radi edukacije". 

Baš popihdim kad vidim toliku inertnost tih profesora, zlobnici bi rekli da oni samo naćule uši kad pregovaraju sa ŠukeromNamigiva

je pa kaj ti mislis da nase skole imaju para da kupe nove programe??

a i instalirao sam MS Visual Express 2010 ali neznam otvorit prozor u kojeg upisujem varijable

Svrzic
15 godina
Koji c++

ispravka,  nemam vise devccp jer je pun virusa pa imam borland 5.02 i MS Visual Express 2010

Svrzic
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Lol, nije devCpp pun virusa, cak i ako ti detektira viruse to su false pozitivi.

Ali ajde nije bitno, probaj napraviti ovo:

zamijeni

#include <cstdlib>

sa

#include <stdlib.h>

je'l sad radi?

15 godina
rustweaver kaže...

Lol, nije devCpp pun virusa, cak i ako ti detektira viruse to su false pozitivi.

zamijeni

#include <cstdlib>

sa

#include <stdlib.h>

je'l sad radi?

ma tatin komp, tata neda i ja tu nemrem nikaj :S

sad cu probat

Svrzic
15 godina
Svrzic kaže...
rustweaver kaže...

zamijeni

#include <cstdlib>

sa

#include <stdlib.h>

je'l sad radi?

sad cu probat

evo probao sam, radi

ali daj mi samo reci jos kako to Press any key to continue prebacim u novi red jer mi je odmah iza rješenja to napisano

npr: Zbroj nepoznanica a i b je: 5Press any key to continue..............

kako da to prebacim??

Svrzic
15 godina
Svrzic kaže...
Svrzic kaže...
rustweaver kaže...

zamijeni

#include <cstdlib>

sa

#include <stdlib.h>

je'l sad radi?

sad cu probat

evo probao sam, radi

ali daj mi samo reci jos kako to Press any key to continue prebacim u novi red jer mi je odmah iza rješenja to napisano

kako da to prebacim??

evo skini program pa vidi

http://www.megaupload.com/?d=CGEOFXB0

Svrzic
15 godina
Koji c++

al inace ovakav program mi napravimo u skoli:

#include<stdio.h>

main()

{

int a,b,zbroj;

printf("\n Upisi vrijednosti nepoznanica a i b:");

scanf("%d,%d",&a,&b);

zbroj=a+b;

printf("\n Zbroj nepoznanica a i b je: %d",zbroj);

}

evo tako izgleda program koji mi radimo u Borlandu v3.0

Svrzic
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Svrzic kaže...
Svrzic kaže...
rustweaver kaže...

zamijeni

#include <cstdlib>

sa

#include <stdlib.h>

je'l sad radi?

sad cu probat

evo probao sam, radi

kako da to prebacim??

ispod zadnjeg include napiši:

using namespace std;

i onda prije system ("pause");

napiši:

cout<<endl;

Private
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice