Knjige za c++

poruka: 12
|
čitano: 3.540
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Knjige za c++

Evo, samo bih htio pitati dali neki ima ove dvije knjige: C++ Analiza i Primjena (školska knjige) i Demistificarni C++ (element) - da mi može posuditi da si kopiram ili ako su u dobrome stanju možda prodati malo jeftinije.

Također, početnik sam u programiranju, tj. nisam još ni počeo, i zato bi mi trebala vaša pomoć dali su ove dvije knjige dobar izbor za c++ i dali je c++ dobar da krenem sa njime.

Ali glavno je da mi se netko javi na p.p. sa knjigama, ne moraju nužno biti one dvije ali važno je da su c++.

Pozdrav!

These are dark time, there is no denying. Our world has prehaps faced no greater threat than it does today!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Knjige za c++

Zar ne možeš obje posuditi u knjižari?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Knjige za c++

Nemaju ih, provjerio sam već {#}

Imaju javu ali ne i C++/C#

These are dark time, there is no denying. Our world has prehaps faced no greater threat than it does today!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Knjige za c++
Sherminator kaže...

Evo, samo bih htio pitati dali neki ima ove dvije knjige: C++ Analiza i Primjena (školska knjige) i Demistificarni C++ (element) - da mi može posuditi da si kopiram ili ako su u dobrome stanju možda prodati malo jeftinije.

Također, početnik sam u programiranju, tj. nisam još ni počeo, i zato bi mi trebala vaša pomoć dali su ove dvije knjige dobar izbor za c++ i dali je c++ dobar da krenem sa njime.

Ali glavno je da mi se netko javi na p.p. sa knjigama, ne moraju nužno biti one dvije ali važno je da su c++.

Pozdrav!

Kopirati?, mogu mislit izraz lica @TracerCPP-a kad je ovo vidio, else TracerCPP is a autor of C++ Analiza i Primjena.

SENAID
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2011 19:29 (Senaid_gates).
14 godina
neaktivan
Knjige za c++

Kopiranje je svugdje prisutno. Čak sam par puta u fotokopiraoni bio prisutan dok su knjigu kopirali {#}. Nije da to podržavam no navikao sam zažmiriti na takve stvari jer je uglavnom riječ o studentima koji ionako nemaju novaca i trebaju neki dio knjige za pripremanje ispita ili sl.. No to ne znači da bi i izdavač napravio isto kada bi se knjiga npr. pojavila online. Mnogi niti ne shvaćaju u kakvim se problemima mogu naći zbog ilegalne distribucije samo zbog jednog linka kojeg su stavili na forum, blog ili sl..

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
TracerCPP kaže...

Kopiranje je svugdje prisutno. Čak sam par puta u fotokopiraoni bio prisutan dok su knjigu kopirali {#}. Nije da to podržavam no navikao sam zažmiriti na takve stvari jer je uglavnom riječ o studentima koji ionako nemaju novaca i trebaju neki dio knjige za pripremanje ispita ili sl.. No to ne znači da bi i izdavač napravio isto kada bi se knjiga npr. pojavila online. Mnogi niti ne shvaćaju u kakvim se problemima mogu naći zbog ilegalne distribucije samo zbog jednog linka kojeg su stavili na forum, blog ili sl..

Ja sam je kupio u izdanju Školske Knjige, nije bila jeftina, ali knjiga ti je odlična, tako da autoru je preporučujem, a tebe pitam, kada izlazi novo izdadnje?

SENAID
14 godina
neaktivan
Knjige za c++

Kad budem znao svima javim...

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
TracerCPP kaže...

Kad budem znao svima javim...

je li se piše novo izdanje ili?!

da li će biti pokriven novi 0x standard?

14 godina
neaktivan

Nažalost, nisam još 100% siguran. Neke materijale sam pripremio no sve se to mora još par puta pretresti, prepraviti, recenzirati itd, a pitanje je koliko ima vremena... Do tada;

14 godina
neaktivan
Knjige za c++

Da neotvaram novu temu imam pitanje,dali u knjizi Demistificirani c++ se govori išta o window form(GUI),jer poćetnik sam o programiranju ali GUI nikako neznam raditi,pa bi si uzeo tu knjigu ako ima nešto i o window formi :D

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2011 2:33 (nux21).

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
nux21 kaže...

Da neotvaram novu temu imam pitanje,dali u knjizi Demistificirani c++ se govori išta o window form(GUI),jer poćetnik sam o programiranju ali GUI nikako neznam raditi,pa bi si uzeo tu knjigu ako ima nešto i o window formi :D

Možda da probaš C# ili VB, ako si savladao osnove C++ -a, ali pazi ne mislim na petlje i polje, nego cijelu knjigu ili tutorijal, C++ je malo drugačiji po pitanju GUI-a, imaš klasu CFrameWindow i nju nadograđuješ.
Imaš i Win Api(pogldeaj na MSND), ali C#-ov WPF je odličan.

SENAID
17 godina
nux21 kaže...

Ne, nemaš ništa, tamo je, kolko se sjećam i naglašeno da se knjiga ne bavi win formom, nego jezikom samim.

Daju doduše preporuku za korištenje i izučavanje MFC-a onima koji se žele baviti win formom, jako diskutabilna preporuka.

Ovdje pogledaj sadržaj knjige:

http://free-zg.htnet.hr/jsribar/sadrzaj.html

Ako ti je to područje interesa, razmisli o prelasku na C#, ova knjiga je dobra:

http://www.knjizara.hr/detalji_proizvoda.1ec0f4c54a404c9ea6603ef5a15e7a66.programiranje-c-4-0.aspx

Naravno, sve ima svojih prednosti i nedostataka, ovdje si ograničen na jednu platformu, ali imaš skoro sve na jednom mjestu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2011 12:39 (Floki).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice