Knjiga za pocetnike u C++

poruka: 52
|
čitano: 34.867
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
RE: Knjiga za pocetnike u C++

budem već nešto smislio ;) u svakom slučaju ću se potruditi da budem jasniji.

Prijevodi s engleskog? Najgore je od svega što za vrlo puno stvari u informatičkoj struci mi još uvijek u svom jeziku niti nemamo prijevode. konkretno, nedavno sam na jednom fakultetu baš bio na predavanju glede stabala pa sam i osobno samo čuo strane nazive, počevši od red-black tree, AVL, splay itd.. Znači, vjerovatno ćeš morati improvizirati u stilu  - "stablo raširenog oblika specifično po tome i tome... (engl. splay tree)".

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.4.2009 15:28 (Tracer).
16 godina
neaktivan
Najgora stvar je kaj je ono upravo suprotno... Ta tzv. splay operacija ga u biti skuplja. :S

No hvala svejedno. Budem se već nekako snašao, i ovako i onako ga ne ću morati braniti.
Sa štovanjem, brahle!
17 godina
protjeran
brahle kaže...
Najgora stvar je kaj je ono upravo suprotno... Ta tzv. splay operacija ga u biti skuplja. :S

No hvala svejedno. Budem se već nekako snašao, i ovako i onako ga ne ću morati braniti.
Koliko se sjećam poanta splay-a je svesti broj nivoa stabla na minimum zbog što brže binarne pretrage, ali zbog toga stablo ipak mora ići u širinu.

Ti ga nećeš braniti, a niti će ga oni vjerovatno tako detaljno i čitati. Tek toliko možda reda radi.
16 godina
neaktivan
U biti splay stablo je root-insertion bst (s time da se cvor odvuce do roota nakon bilo koje operacije), samo sto kad dva puta "skrece" lijevo ili desno, onda prvo rotira gornju vezu pa donju. Uglavnom, jako je mocna stvar jer nudi dosta jednostavno brisanje, moze se lako izolirati interval...

No, dosta offtopica. :)
Sa štovanjem, brahle!
16 godina
neaktivan

c za neznalice...to ti je o C.

thunder in my room :prijevod: Moja mama viče! 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% m

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATI freak kaže...

Evo prije mjesec dana odlucio pocet programirat u pythonu i sad razmisljam o ucenju c++ ili jave i svi predlozili c++ pa sam tako odlucio kupiti knjigu  da naucim c++.Zanima me koja je najbolja knjiga za naucit C++ da ima u Algoritmu.Ako neko ima iskustva sa tim knjigama i da je naucio programirat nek se javi.

15 godina
protjeran

Demistificirani C++...

0 0 hvala 0
17 godina
netko,netkovic kaže...

Demistificirani C++...

ajde procitaj cijeli thread od pocetka

15 godina
protjeran
sasa kaže...
netko,netkovic kaže...

Demistificirani C++...

ajde procitaj cijeli thread od pocetka

Ma neda mi se, ako je tko preporucio, ispricavam se ...

15 godina

jel zna tko program za izradu browsed igara. za neku browsed igru koja se većinom sastoji od teksta tek pokoja slika. bez grafike,zvuka i ostalih kerefeka

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Adobe Flash,ne onaj flah player plugin nego program..

Tko rano rani,dvije lopte ragbi..
17 godina
imali kakva za C# pomogucnosti na hrv??pozeljno da je ebook
16 godina
neaktivan

Glavonja94 kaže...

pa bih vas zamolio da mi kazete sto mislite o c++ za 21 dan

Ovo mislim

Glory Glory Man United !!
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.6.2010 1:33 (Luuka).
16 godina
neaktivan
Luuka kaže...

Glavonja94 kaže...

pa bih vas zamolio da mi kazete sto mislite o c++ za 21 dan

Ovo mislim

hahhaha

Tko rano rani,dvije lopte ragbi..
15 godina
neaktivan

Možete li i meni dati prijedlog novije knjige na hrvatskome jeziku o c++ programiranju?

Sada sam u srednjoj školi i htjeo bih na faksu učiti programiranje (znači da mi struka bude programer) pa me zanima:

1. Koliko je važna matematika u programiranju i čemu ona služi za programiranje?
2. Koliko je važan engleski jeziku u programiranju i čemu on služi za programiranje?

3. Koliko jezika je poželjno znati da bih mogao raditi kao programer? I koji su to ?

Eto, bio bih vam zahvalan ako biste mi pomogli i malo me usmjerili da se mogu odlučiti.

Što se tiče računala, ne znam programirati niti jedan jezik i volio bih naučiti programirati za windows pa tek onda za mac računala (eh da, možete li mi reći kako sad to ide? dali se u c++-u mogu programirati i za windows i za mac ili kako vać ide?).

Unaprijed hvala!

*_helper_* msn: dinkecc@windowslive.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Knjiga za pocetnike u C++
DinPa_KoVel kaže...

Možete li i meni dati prijedlog novije knjige na hrvatskome jeziku o c++ programiranju?

Demistificirani C++

Nazalost, izbor programerske literature na hrvatskom (pogotovo one vezane uz neki specificni programski jezik) nije bas bogat.

DinPa_KoVel kaže...

1. Koliko je važna matematika u programiranju i čemu ona služi za programiranje?
2. Koliko je važan engleski jeziku u programiranju i čemu on služi za programiranje?

3. Koliko jezika je poželjno znati da bih mogao raditi kao programer? I koji su to ?

1. Ovisi sto kanis programirati. Rjesavanje nekih programskih problema zahtjeva opsezno znanje matematike, dok rjesavanje nekih drugih ne...

Najbolje bi bilo znati dobro matematiku, jer nikad ne znas sto buducnost nosi i cime bi se mogao pozeljeti baviti.

2. Apsolutno bitan. Svi zamislivi i nezamislivi manuali, reference, i sl. su ti na engleskom. Komunicirat ces cesto i sa drugim programerima (od kojih ce velika vecina cesto biti stranci) takoder na engleskom. Na kraju krajeva programski jezici su zasnovani na engleskom jeziku, tako da ti je i lakse shvatiti sto se dogada ako znas engleski.

3. Pa one najpopularnije u trenutku kada budes trazio posao :D Danas bih rekao da su to C++, Java i C#. Moras znati i da kada nakupis programerskog iskustva, relativno se lako prebacivati na novi jezik.

DinPa_KoVel kaže...

eh da, možete li mi reći kako sad to ide? dali se u c++-u mogu programirati i za windows i za mac ili kako vać ide?

Mozes. C, C++ i Java su dobro podrzani na obje platforme.

So then I typed GOTO 500 - and here I am!
15 godina
neaktivan

Eto ja nadobudan i zelen kupio Demistificirani C++ s time da nemam pojma o programiranju ali rekoh si da ne bi bilo loše učiti programirati pa za par godina (pet, šest :))možda i radit nešto vezano za to. I došao do neke 70 stranice i mogu reć da mi ništa nije jasno čim dublje idem u knjigu. Već 30 stranica čitam o nekim tipovima objekta s time da nemam pojma čemu oni služe...OK, objašnjeno je što oni rade ali da je barem iza toga neki primjer pa da se lakše zapamti ili da bude jasnije gdje ih koristiti i u kojim slučajevima...knjiga samo trpa za sada informacije u glavu i to je to...nije fora a i nije baš za početnike (Iako je u uvodu rečeno da nema veze jeli čitatelj početnik ili samo želi produbiti znanje).No za sada znam samo da mi u crnom malom prozoru komp ispiše koliko je 3 + 3, tipove objekta i petljanje sa njima, konstante, varijable itd...a što s time napravit...nemam nikakav uvid u to. No dobro, ne želim šaplastit bezveze, poštop sam dao pare za to, pročitam do kraja i potrudim se da razumijem išta, no iskreno, sve me nekako frnja da će to bit malo ipak previše za nekog početnika.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Problem je što te niti jedna knjiga neće naučiti što da radiš s time što si naučio.

Zaviri u ovu temu i pogledaj kako se sve te stvari slažu skupa kako bi se napravili neki programi. Ukratko ti učiš sasvim ok, samo trebaš vidjeti malo primjera programa da ti bude jasno kako se sve te stvari sklapaju zajedno.

What Andy giveth, Bill taketh away.
15 godina
neaktivan

Ajde super, dobio sam motivacije. Nema druge nego bit uporan. Nego @rustweaver, zamolio bih te ako mi možeš ponovit ovaj link jer mi izbacuje neki image, ne vodi nikamo, pa da proučim to malo. Hvala.

15 godina
neaktivan
Gilgamesh kaže...

Ajde super, dobio sam motivacije. Nema druge nego bit uporan. Nego @rustweaver, zamolio bih te ako mi možeš ponovit ovaj link jer mi izbacuje neki image,

Ups... to se događa kada istovremeno piskaraš na dvije teme, pogrešan link, my bad.

http://www.bug.hr/forum/topic/programiranje/programiranje-c-pitanja-odgovori/98845.aspx

Listaj po temi, naći ćeš hrpetine riješenih zadataka. Sve redom ništa pretjerano složeno, a opet dovoljno da dobiješ neku ideju kako se stvari rade. Preko 160 stranica... u temi sudjelujem od samih početaka tako da dobro znam što sve unutra ima, samo treba kopati.

Najgore je što je na početku dosta suhoparno. Uvijek se počinje sa onime što je najlakše za objasniti, a to je često i najdosadnije i sa time ne možeš mnogo. Mene je izvuklo to što mi je prvi programski jezik bio logo tako da ni one osnovne stvari nisu bile dosadne, a nakon toga basic a i u njemu se jako brzo mogu raditi šarene stvarčice, tako da mi je to održavalo interes dok sam ovladavao raznim konceptima.

Mogu razumjeti kako C i C++ mogu biti koma prvi jezici za učenje. Praktički si prikucan za konzolu dok pošteno ne ovladaš jezikom.

Što god ti nije jasno, pitaj. Bit će osvježenje odgovarati nekome tko nije došao samo užicati rješenje za domaću zadaću.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 4:36 (rustweaver).
14 godina
neaktivan

Također sam u zadnje vrijeme dobio neku inspiraciju da krenem ozbiljno učiti neki od programskih jezika i kako sam čitao, većina ljudi smatra da nikakav problem nije uzeti C++ kao početni, istina da je teže, ali može se savladati. Malo sam se igrao, ali evo naleti na ovo temu i zasigurno ću uzeti da čitam Demistificirani C++. 

Tako da imaš još jednog potencijalnog kandidata za pitanja i nejasnoće rustweaver {#}

Na muci se poznaju junaci ; Ako ne počneš, nećeš ni završit ; Bez muke nema nauke.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Samo pitaj, ima nas ovdje popriličan broj koji možemo pomoći s time. Pa čak i jedan profesor. Odgovor ćeš prije ili poslije dobiti, a često i nekoliko odgovora {#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice