Kako vi učite programirati?

poruka: 2
|
čitano: 1.517
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Kako vi učite programirati?

Hello.

Zanima me kako vi učite programirati, recimo meni sad treba 3D Model Loader i imam SDK (trenutno za ucitavanje FBX datoteka) i mene sad zanima na koji nacin bi

ja to trebao poceti uciti? 

Na linku koji sam dao ima i kod i objasnjenje koda, ali sto mi znaci objasnjenje koda kad ne znam kako i sto ide po redu, koja naredba, a sad opet ako kopiram kod

da li me to čini programerom ili ne jer je najlakse kopirat kod (makar i ja pogledao sto on znaci), ali me to ne zadovoljava baš pa me zanima kako ostali koji se bave

(znaci ne pocetnici) rade sa takvim stvarima?

Jednostavno ne vjerujem da svi kopirate neciji kod koji je netko napisao bez da sami razmislite ili prvo pogledate tutoriale pa onda radite, stvarno mi nije jasno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.7.2014 18:13 (pro_gramer00).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Kako vi učite programirati?
pro_gramer00 kaže...

Zanima me kako vi učite programirati, recimo meni sad treba 3D Model Loader i imam SDK (trenutno za ucitavanje FBX datoteka) i mene sad zanima na koji nacin bi

ja to trebao poceti uciti? 

Na linku koji sam dao ima i kod i objasnjenje koda, ali sto mi znaci objasnjenje koda kad ne znam kako i sto ide po redu, koja naredba

Imaš sljedeći problem:

FBX je dosta kompleksan format koji u sebi pohranjuje sve i svašta. Budući da vjerojatno nikada nisi izradio ikakvu kompliciraniju scenu/model u nekom programu za 3D modeliranje (ako si uopće i radio u kojem), detalji vezani uz FBX su ti potpuno nepoznati. Onda još naletiš na neki online članak koji koristi FBX SDK (čiju dokumentaciju također vjerojatno nisi pročitao) i rezultat može biti samo potpuna zbunjenost.

Tu nije nužno problem to što si ti "početnik", svi smo mi ponekad početnici. Problem je što si se susreo s nečime što ti je nepoznato a sa čime se nisi trudio upoznati. Na tvom mjestu vjerojatno bih skinuo 3D Studio, malo švrljao po njemu, eksportirao par modela, otišao na google i čitao o FBX formatu, pa bih onda otvorio dokumentaciju FBX SDK-a i pogledao na koji način to čudo radi i kako se pristupa određenim stvarima iz FBX datoteka o kojima sam upravo čitao, itd...

Ili da skratim. Da bi riješio problem moraš upoznati problem, a ne pročitati nečije gotovo rješenje. Misliš da bi naučio matematiku čitajući samo rješenja zadataka?

Ako misliš da postoji nekakav programerski mastermind koji sve unaprijed zna i o ničemu ne mora čitati, grdo se varaš.

To understand what recursion is, you must first understand recursion.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice