Java-Broj u String

poruka: 4
|
čitano: 994
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Java-Broj u String

Ovako, radim aplikaciju za android(znam da nije ovo podforum za to, al kolko mi se cini onaj je jako neaktivan i najvjerojatnije cu se nacekati za odgovor, a problem je u javi, odnosno mojem neznanju jave). Predopstavljam da je problem jako jednostavno rijesiti, al nikako ne uspjevam, pa da pitam.

Imam u 1 varijabli pospremljenu vrijednost koju android preko bluetootha salje na arduino(o poziciji servo motora na auticu ili jacini koju salje na pwm za pogonski motor)

E, sad u Stringu moram dobiti podatak oblika 2 slova+3broja, sad problem nastaje kad je broj 000 ili 010 ili 001, onda dobivam oblik 2 slova, 2 slova i 1 broj ili 2 slova i 2 broja. nadam se da kuzite sta mislim.

Probao sam i ovako, al onda mi samo na te 3 nule doda broj. 

if(brzina==1)

{power="FW000"+gas;}

else if(brzina==2)

{power="RW000"+gas;}

if(skret==50)

{steering="SL000";}

else if(skret<50)

{steering="SL000"+skret;}

else if(skret>50)

{steering="SR000"+skret;}

Hvala unaprijed.

:D
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.1.2014 17:54 (CroNk3r).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Java-Broj u String

Rjesen problem, moze lock teme.

Ako nekome zatreba rjesenje:

if(brzina==1)

{power="FW"+(gas+100);}

else if(brzina==2)

{power="RW"+(gas+100);}

if(skret==50)

{steering="SL100";}

else if(skret<50)

{steering="SL"+(skret+100);}

else if(skret>50)

{steering="SR"+(skret+100);}

I onda na arduinu kad dobi podatke sve to -100

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Java-Broj u String

nije te sramota takvo nešto napisat javno na forumu? i još preporučit drugima? di ovaj svit ide...

čak bi bolje bi bilo da si "ručno" nadoda 2 nule ako je broj manji od 10 i jednu ako je manji od 100.

inače, pravo rješenje bi bilo koristiti String.format() funkciju koja funkcionira slično kao printf u C-u.

16 godina
Re: Java-Broj u String
mariik kaže...

nije te sramota takvo nešto napisat javno na forumu? i još preporučit drugima? di ovaj svit ide...

čak bi bolje bi bilo da si "ručno" nadoda 2 nule ako je broj manji od 10 i jednu ako je manji od 100.

inače, pravo rješenje bi bilo koristiti String.format() funkciju koja funkcionira slično kao printf u C-u.

Pa prvi put se susrecem s javom, tako da nisam nasao na netu nikakva rjesenja, a ovako kako sam napisao funkcionira ok kad mi trebaju vrijednosti samo od 0-255 posto je to maximum na izlazu arduina.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice