Ovako , čitajući malo po forumu naišao sam na par tema koje se direktno ili indirektno tiću izrada računalnih igara. I gotovo svugdje naiđe se na post tipa : Ste čuli za ovaj Game Engine ili Game Studio ??? i zatim par odgovora tipa jesamo, vidjeli smo i bolji itd.... te odgovori tipa, a kak da napravim igru s tim , a ja uopće ne znam programirat, ili znam ali samo malo ( mada to malo je varijabilno :) ) .
E pa evo pomoć za sve one koji bi nešto bez puno muke oko programiranje :
Naime ima na sceni još "alata" sličnih ovome kojeg ču navest ali pošto je ovaj BESPLATAN , a ostali su manje više besplatni ( besplatni period ogranićen na par dana, ili besplatani za nekomercijalne svrhe , itd... ( obavezno proučite licence ostalih "alata" prije nego se upustite u "dublji" rad ) ).
Riječ je o izvrsnom alatu koji je od nedavno postao besplatan : 3D RAD . Na stranici imate mogučnost skidanja istog te pregršt tutoriala za učenje . Na primjer početni tutorial http://www.3drad.com/3d-game-creation-software.htm u kojem od početka do kraja možete napraviti igru vožnje auta doslovno u 15 minuta.
Iz iskustva znam da recimo u Truevision3D-u za istu stvar trebat čete dan - dva , u XNA-u tri , a u čistom DirectX-u oko 4 dana te isto neće najverojatnije bit niti približno slično ovome što možete napraviti u roku od 15 minuta , s time da ova tri pristupa podrazumjevaju programiranje i to dosta programiranja, te žongliranje sa nekim od fizičkih engine-a. U TV3D-u je to već podrazumjevani Newton Game Dynamics, dok u XNA bih Vam preporučio JigLibX biblioteku, a za DirectX više nemam živaca.
Znači svi Vi koji želite raditi igre, ne želite se pretjerano mučiti sa programiranje i sve to želite apsolutno BESPLATNO evo vam rješenja 3D RAD u ruke i krenite.