Ljudi, ovo bi stvarno trebao napravit tako da je svaka pomoć dobrodošla. Preko LinkLabel-a bi se trebalo pokretati video u video playeru (broj 1 na slici), a na broju 2 bi trebao biti neki panel na kojem bi se pojavio txt kada se pokrene video. Sada me zanima kako bi mogao napraviti nešto slično ovome kao na slici 2 te kako ovu cijelu zamisao ostvariti. Velika pomoć bi bili neki video ili txt tutoriali. Hvala unaprijed.
Izrada cd-sučelja u VB-u
- poruka: 9
- |
- čitano: 3.796
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Je'l baš mora biti u vb i ako da u kojem?
Odnosno šta je target tog uradka?
Bez mnogo truda i stvarno izuzetno bi bilo izradeno u AutoPlay Media Studio programu.
Sve sto ti treba je tu. Razgledaj njihovu stranu i forume. Stvarno izuzetan program za tu namenu
Ne mora bit u VB-u. Ja koristim 2008. Već sam pokušao raditi u auto run design III ali nisam uspio. Kada bi pokrenuo video preko linka on bi se otvorio u gom playeru a ne u ovome koji se nalazi na sučelju(slika). Trebao bi napraviti nešto slično ovome(slika2). Probat ću sa AutoPlay Media Studio.
U AMS-u sve je tu. Mozes ovo uraditi da bude HTML ili nesto drugo ako si vican i player da bude "embeded". Odnosno poziva se WMP ili flash player ako je ugraden u target PC-u (javlja ako nije)
Vrlo elastican program,kako za programere tako i za pocetnike
Pretpostavljam da radiš nekakav prezentacijski cd.
Vb, kao i drugo spomenuto rješenje se oslanja na komponente operativnog sistema gdje se izvršava, odnosno prikaz videa će ovisiti o kodecima instaliranima na računalu kojem se pokrene, a win player također nije isti.
Pa bi se vrlo lako moglo desiti da sve napraviš i sav sretan se ideš pohvaliti nekome, a kod njega ne radi.
A rješenja tipa; evo samo si skini codec pa će raditi, baš ne nailaze na oduševljenje korisnika.
Trebao bi koristiti neka od rješenja koja u distribuciji sadrži i player za taj video.
Npr. flash (windows projector > *.exe ) ili director.
U AMS-u sve je tu. Mozes ovo uraditi da bude HTML ili nesto drugo ako si vican i player da bude "embeded". Odnosno poziva se WMP ili flash player ako je ugraden u target PC-u (javlja ako nije)
Vrlo elastican program,kako za programere tako i za pocetnike
Kod tebe je gom player default player. Privremeno vrati wmp kao default i pokusaj ponovo.
Kada zavrsis tvoj player,program ili sta je vec kada bude startan na tudim racunalima pokretat ce njihov default player.
Osim da u projektu uguras one predloske koje idu sa AMS-om (mislim na playere). Registriraj se na njihove forume ili pretrazi ih. Sigurno ces naci resenje za tvoj problem.
Dali ima varijablu za embeding playera. Ili na koncu embedaj Media Player Classic u project,osim ako ne mora da bude WMP
[Nadopuna]
Ili uredi jedan od onih ugradenih web browsera koji se nalaze u AMS-u pa linkaj video (koji mora da se nalazi u folderu tvog projekta) i stavi WMP kontrolu ili tako nesto