Indie Game Development

poruka: 14
|
čitano: 2.208
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Indie Game Development

BOK!

Ja sam mlad (mlađi nego što mislite) programer... Programiram uglavnom u Javi te radim na nekim uglavnom nedovršenim ili propalim projektima ... Android aplikacije. Sada želim pokušati prijeći na nešto ozbiljnije... Game development.. Radio sam jednostavne Java igre poput stavljanja umjetne inteligencije i znam što radim. Želio bih naučiti C# kako bi mogao raditi u game engineama ali nisam baš upoznat sa tom scenom pa me zanima što mi vi o tome možete reći i koji je najbolji engine, uglavnom najjednostavniji jer imam 13 godina .. Radio sam u nekim Java game enginama ali shvatio sam da je Java u game developmentu Isus u Kuranu... uglavnom se ona koristi za jednostavne 2D igre.. Željan sam znanja i muke da se bacim na jednostavnu igru tijekom ljeta... Upravo radim na android aplikaciju (jako je jednostavna) pa ću izbacit temu.. Pa eto, ako možete reć svoja iskustva i mišljenja o game enginama i jednostavnosti i uglavnom SVEMU, RECITE!!!

Pozdrav!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Indie Game Development

I još nešto ... Jel mi možete reć nešto o licencama jer ne izlazin baš iz tajkunske obitelji ?:D

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Indie Game Development

ako oces C# , unity3d mi se cini ko super engine.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Indie Game Development

nije da hoću C# jer sam samo za njega i čuo ...  Vidim sad ovog developera iz Ozlja isto ga koristi a  i vidim mnogi ga koriste za prve indie igre.. Neznam za taj Unity koliko mu trebam platiti jer neznam da li si mi pročito godine pa ne plivam u parama ::

POzdrav!

0 0 hvala 0
17 godina
Indie Game Development

Probaj malo pogledati UNITY

http://unity3d.com/

Imaš i free verziju za početak.

Za XNA za početnike  - ne znam, support mu prestaje, za win game development konvergira prema integraciji u Visual Studio 2012 - mislim da ti je unity najidealniji početak da hvataš koncepte za programiranje igara, pa malo pomalo.

(p) & (c) Dario - 2013
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 19:21 (Dario).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Indie Game Development
dantee1950 kaže...

nije da hoću C# jer sam samo za njega i čuo ...  Vidim sad ovog developera iz Ozlja isto ga koristi a  i vidim mnogi ga koriste za prve indie igre.. Neznam za taj Unity koliko mu trebam platiti jer neznam da li si mi pročito godine pa ne plivam u parama ::

POzdrav!

http://unity3d.com/unity/faq evo tu imas sve sto trazis,
ugl. ako nezaradis 100k u godinu dana nemoras nis placat, a ako zaradis moras kupit unity3d pro koj ti kosta 1.5k koliko sam ja shvatio. 

12 godina
neaktivan
Indie Game Development

Ne mislim ja zaradit ni za kiflu :D

Samo radoznalosti radi... Koi programerski jezik se koristi u Unity, UDK ili neoaxis or CryEngine... Želim se bacit na nešto dok iz toga ne proizađe nešto lijepše... !

POzdrav!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Indie Game Development

JavaScript, C# i Boo/Python - unity3d.

C#, C/C++ - neoaxis.

cryengine i unreal mi se cini nekako komplicirano za pocetak, al to je moje misljenje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 19:40 (G4NG4$TA300).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Indie Game Development

Pa, dobro i te jezike mogu naučit preko codeacademy pa nije problem ima i on-line  tutoriala mnogo pa eto.. Hvala!

pozdrav!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Indie Game Development

cryengine ni slucajno ako si pocetnik

jos je frisak i nov, oskudan tutorialima i nikako za pocetnike

cryengine koristi LUA skripterski jezik i nije ni malo lagan (ne Lua vec cryengine)

Vjezbaj u Unity-u jer on podrzava C#

moj favorit je osobno UDK ali on ima posebni unrealscript jezik 

Ako si nov u ovom podrucju (a jesi?) preporucujem ti pocetak sa programom koji se zove GameMaker Studio

to sto neki ljudi govore da je los to znaci da nikada nisu radili sa njime

u njemu imas C-like script jezik, potprogram za crtanje, map editor, asset editor ma sve

U njemu napravi par 2D Igara a kasnije predi na nesto vise

ako zelis raditi 3D igre (a valjda zelis jer spominje se Unity) onda se hvataj Blendera, 3DS Max-a, Maye i sl. programa za 3D modeliranje

Inace 1 developer moze jako tesko sam napraviti kvalitetnu igru jer se to inace radi u timovima sa vise 2D i 3D dizajnera, programera, artista i sl.

www.in-game.com.hr

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ma dobro vidio sam da je CryEngine vjerojatno najbolji i najteži pa zato nije baš nešto za male developere..

Unity je dobar za početnika a i ima tutoriale..

Nisam nikad čuo za GameMaker Studio pa ću ga provjerit kasnije jer se čini dobar.. U Blenderu znam radit (fala Bogu!)

Da znam da je teško.. Ići ću na nešto jednostavno.. Možda si čuo za SickBrick koju je isto napravio Indie developer sam! :D

Pozdrav!

12 godina
neaktivan
dantee1950 kaže...

Ma dobro vidio sam da je CryEngine vjerojatno najbolji i najteži pa zato nije baš nešto za male developere..

Unity je dobar za početnika a i ima tutoriale..

Nisam nikad čuo za GameMaker Studio pa ću ga provjerit kasnije jer se čini dobar.. U Blenderu znam radit (fala Bogu!)

Da znam da je teško.. Ići ću na nešto jednostavno.. Možda si čuo za SickBrick koju je isto napravio Indie developer sam! :D

Pozdrav!

Da cuo sam za sickbrick planiram mu donirat za njegovu novu igru 

CryEngine je najbolji sto se tice grafike ali kao Engine jos uvijek kaska za UDK-om i Unity-em

Neoaxis je odlican za pocetnike u 3D igrama, ja sam sa njim radio (pokusavao?) i stvarno je lagan i odlican

Svida mi se Rescourse editor u kojem mozes svaki objekt posebno edit i namjestat parametre

Ako kreces sa 3D igrom to je preporuka

btw taj engine pokrece SickBrick ;)

www.in-game.com.hr
12 godina
neaktivan

Znam znam, zato i pitam za njega pa mislim i sa njim početi, nakon što proučim C#... jel može link kampanje od tog za tu novu taintedfate..

14 godina
Indie Game Development

Unity za početak svakako.

UDK je makar puno bolji. Pa možeš probati i to ali treba se malo ufurati.

Ali opet. Nisam probao previše enginea tako da drugi će dati bolji savjet :) .

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.2.2013 17:53 (tigerija).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice