Export nacrta u AutoCAD-u - u .jpg

poruka: 8
|
čitano: 14.300
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Može mi netko objasiti kako napraviti export nacrta u .jpg tak da ga pošaljem mailom čovjeku koji nema autocad

TOSHIBA Satellite A300D-17F
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Odes na plot i pod printer odaberes PublishToWeb JPG.pc3, to ce ga isprintat u .jpg. Iako u doticnom slucaju (kod ljudi koji nemaju AutoCAD) ja to uvik isprintan u PDF. Znaci Plot, odaberes Adobe PDF kao printer ili neki drugi PDF printer (ovisi sta imas).

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

-svakako u PDF, jer *.jpg previše 'zamuti' detalje, pogotovo tanke crte i sitni text. PDF printera ima dovoljno besplatnih da to nebi trebao biti problem.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Export nacrta u AutoCAD-u - u .jpg
Supertramp kaže...

Može mi netko objasiti kako napraviti export nacrta u .jpg tak da ga pošaljem mailom čovjeku koji nema autocad

Ovako, kao što su već prije rekli i ja predlažem PDF. A to ćeš napraviti na sljedeći način:

1. Klikni na Plot (Print)

2. Za ploter izaberi DWG to PDF, klikni na Properties, zatim na Custom paper sizes odaberi format na koji želiš 'isprintati', pa klikni OK.

3. Zatim pod Paper size odaberi taj format koji si odredio, zatim ispod toga klikni na What to plot i odaberi Window

4. Tada će ti se prebaciti u Model (prostor za crtanje), gdje trebaš odabrati ono što želiš 'printati'.

5. Nakon toga još možeš naštimavati opcije - Center the plot, Fit to paper i orijentaciju (landscape - portrait).
6. Za kraj, kad ti pokaže kako će to izgledati, ako si zadovoljan, desni klik i Plot.
7. Još će te pitati kamo želiš sejvati file.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2009 13:31 (macak).
17 godina
neaktivan

I još jedna stvar, u AutoCAD-u prilikom prebacivanja u PDF postoji problem s marginama, ponekad ne ispadne dobro centrirano, iako je sve dobro podešeno.

Barem u verziji 2008 koju koristim, za ostale verzije ne znam. A za to postoji rješenje u obliku hotfixa, koji je dostupan ovdje, za 32 i 64-bitnu verziju.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
16 godina

hvala vam Namigiva

TOSHIBA Satellite A300D-17F
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Export nacrta u AutoCAD-u - u .jpg

Ja mislio sad ce primjeri koda kako se iz CAD-a exportira u jpg...

16 godina
neaktivan
tlocrt, nacrt, bokocrt

postoje li programi koji bi mogli:

1. ofrljativno napravim skicu tlocrta građevine,

2. uredno dodam egzaktne mjere, duljina, širina,

3. program SAM popegla tlocrt preko navedenih mjera?

hvala.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice