EXE packeri & enkriptori

poruka: 6
|
čitano: 944
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
EXE packeri & enkriptori

Da li koristite koje i imate li preporuka? Prvenstveno mi treba zbog enkripcije resursa. Koristim Thamidu ali onda većina antivirusa prepozna moju aplikaciju kao potencijalno zaraženu... UPX nema smisla jer ga je jednostavno otpakirati..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
EXE packeri & enkriptori

Gotovo svi packeri i crypteri su blacklistani od antivirusnih kompanija.

Nadalje oni ti uopće ne zaštite aplikaciju jer sve poznate pakere i kriptere je moguće otpakirati reverznim inženjeringom. Čak ne trebaš ni reverzer biti da bi otpakirao file, dovoljno je da pratiš postupak na nekom od tutorijala ili video-a kojih ima brdo.

Većinom jalov posao koji se ne isplati.

p.s. Radije licenciraj.

hacktivist
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.11.2011 13:19 (Bypass).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: EXE packeri & enkriptori

Upravo gledam da jedino još Armadillo nije probijen, no nekako mi je skupo dati 300$ za to. Nije problem u licenciranju već jer se iz resursa mogu isčupati osjetljivi podaci (npr. connection string itd.), a dok se i sami resursi mogu onda direktno izmjeniti itd.

14 godina
protjeran
TracerCPP kaže...

Upravo gledam da jedino još Armadillo nije probijen, no nekako mi je skupo dati 300$ za to. Nije problem u licenciranju već jer se iz resursa mogu isčupati osjetljivi podaci (npr. connection string itd.), a dok se i sami resursi mogu onda direktno izmjeniti itd.

Svi poznati (ne privatni) su "probijeni". I sam sam otpakiravao gore navedeni i pisao potpise za njega. Vjeruj mi da nije tako teško (naravno sa predznanjem assembly-a).

Pokušaj radije nekako drugačije zaštititi te podatke.

hacktivist
14 godina
neaktivan
EXE packeri & enkriptori

Onda mi ne preostaje ništa već ručna enkripcija i dekripcija u toku izvođenja... Hrpa posla a program gotov {#}.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
TracerCPP kaže...

Onda mi ne preostaje ništa već ručna enkripcija i dekripcija u toku izvođenja... Hrpa posla a program gotov {#}.

Definitivno bolje.

"Problem" kod packera i kriptora i slično jest da oni moraju ostaviti "postupak" ili komad koda ako želiš u pakiranoj ili kriptiranoj exe datoteci po kojem se vrši otpakiranje ili dekriptiranje. Inače ne bi funkcionirala datoteka. Na reverznom inženjeru je da "prati" taj postupak i otpakira file. Nije lako, ali svi se mogu otpakirati pošto je mehanizam u samoj exe datoteci.

hacktivist
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.11.2011 13:38 (Bypass).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice