Kada se govori o programiranju u javi najcesce se spominju 2 IDE-a, NetBeans i Eclipse. Interesira me koji i zasto bas taj alat je vama bolji.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koji programski jezik?
Pretpostavljam za Javu?
Kada se govori o programiranju u javi najcesce se spominju 2 IDE-a, NetBeans i Eclipse. Interesira me koji i zasto bas taj alat je vama bolji.
Nekako si mislim da većina ostane na onome s čime počne. Ja sam počeo s NetBeansom i meni je on prilično dobar. Iako ga više ne koristim za Javu (odnosno, ništa ne radim u Javi - eventualno ako nekome treba neka pomoć). Sad ga koristim za XHTML/JavaScript/CSS.
Netbeans ima bolji autocomplete za većinu toga, iako je dosta sporiji od Eclipse-ovog autocomplete-a.
I Netbeans i Eclipse se znaju rušiti pod većim projektima. Kod većih projekta preporučam gašenje autobuild-a (osobito ja koji volim stalno stiskati CTRL+S, pa stalno čekam na eclipse). Netbeans je za mene bolji za EE razvoj (puno više "vizualnih" alata), ali na kraju i jedan i drugi nisu tolko loši (samo nemoj Eclipse previše napuniti sa plugin-ovima)...
Iako je za mene Intelli IDE (imaš community i pro verzije) jedan od najboljih (nedostatak mu je da nema toliko vizualnih alata i zbog toga nije baš pogodan za početnike, iako mu je SWING editor bolji nego kod ova gore dva)