Dev-C++ je živ?

poruka: 6
|
čitano: 2.743
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
devC++ je živ ???
Naletio sam na info da je devC++ živ i u razvoju

http://en.wikipedia.org/wiki/DevC%2B%2B

, preuzet od strane novog dev-a. Nema me doma već neko vrijeme tako da piskaram s virtualne tipkovnice desirea i nisam u mogućnosti isprobati napredak ide-a od zadnje verzije iz 2005 god. Ne znam , možda netko i koristi ovu novu verziju a ako ne pucam link na nju :

http://orwelldevcpp.blogspot.com/

pa ako ima tko volje instalirati i napisati kakav dojam i eventualnu poredbu sa starim.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: devC++ je živ ???

Ah, šok i nevjerica. Sada vi što mrzite DevC++ ne možete više govoriti kako je zastario i ne razvija se više. Strašno... {#}

NHF ;)

Probao obje verzije, koristim staru zbog estetike na koju sam navikao. One koje DevC++ nevjerojatno živcira (tu vjerujem spadaš i ti) ova nova verzija vjerojatno neće natjerati na promjenu mišljenja. Ima dosta tweakova posvuda, ali kako meni i stari DevC++ radi savršeno ovi tweakovi su mi nepotrebni pa ih ne cijenim u punoj mjeri...

EDIT: u novoj verziji imaš update verzije MinGW kompajlera, code folding, poboljšanja perfomansi, dosta ispravaka i sitnih tweakova...

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.8.2012 0:51 (rustweaver).
14 godina
neaktivan
devC++ je živ ???

Iako koristim Visual C++ na racunalu imam i Dev Cpp. To mi je najbolji IDE za C++, bez obzira sto se ne razvija. Razvijao se on dalje ili ne to se nece promjeniti jer C::B mi nije sjeo.

I da, na verziji sam iz 2000-ite. To je 4 ili sto vec.

@rustveawer

Ma imaju straaasna ogranicenja jer nije lako tolike projekte raditi u jenom starom i posve ogranicenom IDE-u.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.8.2012 0:00 (royalhero).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja sam IDE neutralan. Nekad je C::B nekad DevC++ ovisno o raspoloženju. Doduše u zadnje me vrijeme debugger u DevC++ u puno bolje služi, ovaj u C::B zna biti mušićav i spor, a takav će i biti dok se konačno ne integrira GDB MI branch...

Ako ćemo biti realni svi su oni sranje u usporedbi sa Visual Studiom, ali imaju prednost u vidu kompaktnosti i činjenice da su primarno vezani na GCC kompajler što olakšava stvari onima koji moraju puno brljati sa open source softwareom (moja malenkost)...

Koristio sam i neke bizarnije Integrated Development Environmente. Recimo koliko je ljudi čulo za Watcom? Ili Pelles C? Ili Code Lite (Code Lite je zapravo i prilično moderan i vidim ga u skorijoj budućnosti kao glavnu konkurenciju C::B-u)?

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.8.2012 1:08 (rustweaver).
16 godina
neaktivan

John Carmack sigurno zna za watcom , u watcom compileru je kompiliran prvi DOOM.
Takodjer i duke nukem.

ali došli novi alati...

Inače se slažem da od msvs nema boljeg.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.8.2012 8:10 (nik_02).
15 godina
neaktivan
nik_02 kaže...
Jon Carmack sigurno zna za watcom , u watcom compileru je kompiliran prvi DOOM.
Takodjer i duke nukem.

Znam za taj djelić povijesti, ali to nije ono na što sam ciljao. Naime spomenuo sam Watcom u kontekstu IDE-a (ima naime prilično rudimentaran IDE u usporedbi sa današnjim dosezima na tom području).

Nije samo Doom i Duke, nego gotovo svaka DOS igra pisana u C-u, Watcom je tada bio na glasu na kakvom je danas intelov kompajler.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice