"Code::Blocks ne može komplajlirati program" ?

poruka: 7
|
čitano: 4.165
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Nemogu skompajlirati program

Programiram već 7 godina, no nikad mi se nije ovo dogodilo. Dakle svaki put kad pokrenem kompajliranje ovo mi se pokaže u CodeBlocksu:

ld.exe||cannot open output file C:\Users\x\Documents\Untitled1.exe Permission denied|

||=== Build finished: 1 errors, 0 warnings ===|

Probao sam i Dev C++ i CodeBlocks, ista stvar. To mogu riješiti da obrišem stari .exe te onda skompajliram, no to mi je već dojadilo (par dana traje).
Mislim da nije problem u IDE-u, nego možda nešto u Windowsima. No kolko se ja sjećam nisam nikakve postavke nedavno mijenjao.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Nemogu skompajlirati program
919191 kaže...

Programiram već 7 godina, no nikad mi se nije ovo dogodilo. Dakle svaki put kad pokrenem kompajliranje ovo mi se pokaže u CodeBlocksu:

ld.exe||cannot open output file C:\Users\x\Documents\Untitled1.exe Permission denied|

Probao sam i Dev C++ i CodeBlocks, ista stvar. To mogu riješiti da obrišem stari .exe te onda skompajliram, no to mi je već dojadilo (par dana traje).
Mislim da nije problem u IDE-u, nego možda nešto u Windowsima. No kolko se ja sjećam nisam nikakve postavke nedavno mijenjao.

Da li taj izvrsni program i dalje radi?

Da li imas dobre permissione - read/write (vjerujem da imas, posto mozes kompajlirati, znaci vidi pitanje iznad ili ispod).

Da li mozda neki drugi proces i dalje drzi taj program, pa se file hande ne pusti i onda C::B ne moze ponovno prekompajlirati?

The programmer is fighting against the two most destructive forces in the universe: entropy and human stupidity. --Damian Conway
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.1.2013 17:27 (1domagoj1).
16 godina
919191 kaže...

Ostao ti je visit proces u memorji. Moras zatvorit nesto console handler tako nekako se zove. U CBu se to cesto dogada... Ubijes ga taska managerom pa mozes kompajlirat. Uglv neki od codeblocksa dio tj taj tvoj program.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.1.2013 17:24 (vrucajanjetina).
13 godina
neaktivan

Napravio sam najobičniji program za test, samo jedan printf();

Kad ga ručno pobrišem onda se skompajlira, no da bi ga ponovo moram ga ručno obrisati.

Vjerujem da imam sve permissione, jer ga mogu ručno brisat :/

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mozda ti kakav Anti Virus zauzme taj file ili cak ld (ili cijeli IDE) ima manja prava nego ti.

(nisam bas siguran da li je to uopce moguce...)

Mozda da instaliras Unlocker pa vidis tko 'drzi' tvoj exe.

Pretpostavljam da nije problem u tome da ti je exe ostao pokrenut.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
919191 kaže...

Koji Windowsi - XP, Vista, 7, 8...?

Događa li se to i kada pokušaš "Rebuild" opciju?

Je li korisnik admin ili "power user", ili ima niže privilegije?

13 godina
neaktivan
"Code::Blocks ne može komplajlirati program" ?

Meni se čini da je bio problem što je neki service u msconfigu bio isključen, sad sam sve popalio i radi... ali se ne sjećam da sam to gasio neposredno prije nego što se to desilo...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice